ژاپن به دنبال تأسیس نیروی دفاع فضایی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ شینزو آبه (Shinzo Abe)، نخستوزیر ژاپن به تازگی اعلام کرد که این کشور قصد دارد یک واحد دفاع فضایی راهاندازی کند. هدف از این کار محافظت از ژاپن در برابر تهدیدات بالقوه رقبا در زمینه موشکی و دیگر فناوریها است. همچنین اعلام شد واحد دفاع فضایی ژاپن و نیروی فضایی آمریکا، همکاری نزدیکی با یکدیگر خواهند داشت.
شینزو آبه گفت:
واحد عملیات دامنه فضایی (Space Domain Mission Unit)، فعالیت خود را به عنوان بخشی از پدافند هوایی ژاپن (Air Self-Defense Force) از ماه آوریل 2020 آغاز خواهد کرد.
نخستوزیر ژاپن همچنین اظهار کرد، این کشور باید از خود در برابر تهدیدات فضای سایبری و تداخلهای الکترومغناطیسی به ماهوارههایش محافظت کند؛ زیرا ژاپن و روسیه به دنبال راههایی برای ایجاد تداخل، از کار انداختن و نابودی ماهوارهها هستند و این موضوع به صورت روزافزون نگرانیها را افزایش میدهد.
مقام مذکور افزود:
ما به منظور تضمین برتری تواناییهای خود، سیستم را به شدت تقویت میکنیم.
واحد دفاع فضایی ژاپن به پایگاه هوایی فوچو توکیو، واقع در غرب این منطقه اضافه شده است. در این پایگاه 20 نفر پیش از راهاندازی کامل واحد فضایی در سال 2022 فعالیت میکنند. وظیفه واحد فضایی ژاپن، انجام ناوبری و ارتباطات برای نیروها بر پایه ماهواره است.
کابینه شینزو آبه در دسامبر 2019، بودجهای معادل 459.2 میلیون دلار را برای پروژههای فضایی درخواست کرده بود که مورد تأیید قرار گرفت. واحد دفاع فضایی ژاپن علاوه بر همکاری با نیروی فضایی آمریکا با سازمانهای اکتشافات فضایی (Japan’s space exploration agency) و اکتشافات هوافضای ژاپن (Aerospace Exploration Agency) همکاری خواهد داشت.
نخستوزیر ژاپن بات وجه به افزایش نگرانیها پیرامون بهبود تواناییهای چین و کره شمالی، به نیروهای دفاعی ژاپن فشار وارد کرد تا سطح همکاری بینالمللی خود را با آمریکا افزایش دهند. وی در شصتمین سالگرد امضا توافقنامه امنیتی آمریکا-ژاپن قول داده بود تا سطح توانایی و همکاری این کشور را در زمینههایی مانند امنیت سایبری و فضایی با آمریکا تقویت کند.
شرکت میتسوبیشی نیز پس از تأکید بر تقویت امنیت سایبری، اعلام کرد که در ژوئن 2019 مورد حمله سایبری قرار گرفته است. در این تهاجم احتمالاً اطلاعات شخصی و سازمانی هزار متقاضی کار، کارمند و بازنشسته فاش شده است. با وجود این اعلام کرد دادههای حساس عملیاتی در حوزه دفاعی، فضایی، حمله و نقل، شبکه برق و دیگر بخشهای کسبوکار آن موردحمله واقع نشدهاند. همچنین وعده تقویت معیارهای امنیت سایبری و نظارتی خود را داد.