ژاپن؛ دشمن امنیت سایبری خود
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ برخی منابع خبری، میگویند گرچه ژاپن دارای واحدهای جنگ و جرایم سایبری مختلف و هکرهای توانایی است، اما در حوزهی امنیت سایبری، دشمن این کشور، خود ژاپن است؛ یعنی فرهنگ نادرست دربارهی به اشتراکگذاری اطلاعات مربوط به حملات و تهدیدات سایبری در زمان لازم، عامل اصلی آسیبپذیر بودن این کشور است. برخی گزارشها حاکی از آن است بیش از 1000 سازمان در این کشور، در ماههای اخیر، مورد حملات سایبری قرارگرفتهاند.
بهتازگی تحقیقات جوامع علمی این کشور نشان داده است افراد بااستعداد، تمایلی برای پیوستن به ارتش سایبری ژاپن ندارند. برخی میگویند مشکلات سایبری این کشور بسیار عمیقتر از حملات سایبری به وبگاههایی است که از کشتن دلفینها حمایت میکنند. (هکرهای انانیموس بارها در اعتراض به کشتن دلفینها، وبگاههای ژاپن را موردحمله قرار دادهاند.) یکی از استادان دانشگاه کیئوی ژاپن دراینباره گفت: «کمبود نیروهای متخصص، مشکلی بسیار جدی است. دولت ژاپن نمیتواند افراد بااستعداد را استخدام کند تا آنها ارتباطات میان شرکتها را کنترل کنند.»
وی یکی دیگر از مشکلات ژاپن را در این راستا، زبان رسمی این کشور ذکر کرد. این استاد دانشگاه خاطرنشان ساخت، زبان ژاپنی سدی برای بهکارگیری سایر متخصصان جهان در ژاپن است. همچنین وی عدم علاقه به فعالیتهای امنیتی توسط جوانان و افراد بااستعداد را از عوامل کمبود نیروی متخصص در این کشور دانست. صرف هزینه و زمان برای بازسازی این کشور بعد از جنگ جهانی دوم نیز از عواملی است که به نظر وی موجب عقبماندگی ژاپن در زمینهی دفاع سایبری شده است. استاد دانشگاه کیئو، اظهار داشت ژاپن فاقد سازمانی مانند GCHQ و NSA است.
همچنین مرکز امنیت سایبری دانشگاه ولز جنوبی نو در استرالیا، اعلام کرد ژاپن در زمینهی همکاری با سایر کشورها و به اشتراکگذاری اطلاعات، ضعیف عمل کرده است. حتی این مرکز افزود همکاری میان بخشهای دولتی و خصوصی ژاپن نیز در این راستا، بسیار کمرنگ است.
شایانذکر است ژاپن در تلاش است تا برگزاری المپیک 2020 توکیو، سطح امنیت و دفاع سایبری خود را ارتقا دهد؛ بنابراین المپیک 2020، آزمونی مهم برای این کشور جهت فهم آسیبپذیریها و همچنین میزان موفقیت خود در سرمایهگذاریهای سایبری خواهد بود.