چین به دنبال حاکمیت و استقلال سایبری خود
چین در جدیدترین بررسی لایحه امنیت ملی خود به دنبال ایجاد یک حاکمیت سایبری است. این حاکمیت به این صورت است که به مقامات چین صلاحیت رسیدگی قضایی به فناوری اطلاعات سراسر چین را میدهد. همچنین در پیشنویس این لایحه آمده است که کشور چین قصد دارد سامانههای حفاظتی ملی برای اینترنت و امنیت اطلاعات تشکیل دهد و حاکمیت فضای اینترنت این کشور را حفظ کند.
ازجمله موادی که در این لایحه وجود دارد این است که چین باید امنیت و کنترل اینترنت، هسته فناوری اطلاعات، زیرساختهای حیاتی، اطلاعات مهم و سامانههای اطلاعاتی این کشور را به دست بگیرد.
این لایحه بخشی از تلاشهای این کشور برای کاهش خطرات و عیوب اطلاعات دیجیتال و وابستگی به فناوریهای خارجی است. از دیگر راهنماییهایی که این کشور برای استقلال فناوری خود دارد، الزام شرکتهای مالی چین به استفاده بیشتر از فناوری داخلی است. بهعلاوه یکی دیگر از بخشهای این لایحه مربوط به زیرساختهای بانکی چین است. مثلاً در قسمتی از آن ذکرشده است که سامانههای مالی چین باید خود را در برابر خطرات بینالمللی ایمن کنند؛ اما جزئیات مربوط به ایمنسازی ذکر نشده است. مقامات چین از سال گذشته تلاشهای بسیاری کردهاند که به دولت، امکان دسترسی به منبع کدها و روشهای رمزنگاری شرکتها را بدهند. این تلاشهای چین موجب اعتراض شدید جوامع تجاری بینالمللی شده است. همچنین مقامات آمریکا تلاش کردهاند که جلوی اجرای این قوانین را بگیرند.
لازم به ذکر است که این بررسی سومی است که چین بر روی لایحه مذکور انجام میدهد.