چین اتهامات سایبری ناتو و اتحادیه اروپا را رد کرد
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نماینده ویژه چین در اتحادیه اروپا ضمن تکذیب حمله سایبری این کشور به نرمافزار اکسچنج مایکروسافت، گفت سیاسیکاری و انگ زدن نگرانیهای امنیت سایبری را برطرف نمیکند.
در روزهای اخیر ناتو، اتحادیه اروپا و آمریکا ضمن اتهامپراکنی علیه چین مدعی شده بودند این کشور در سراسر دنیا فعالیتهای سایبری مخرب انجام میدهد.
سخنگوی ویژه چین در اتحادیه اروپا با انتقاد از ادعاهای اتحادیه اروپا و ناتو گفت که این اظهارات بر اساس واقعیتها نبوده بلکه گمانهزنیها و اتهامات بیاساس بوده است. وی افزود چین همیشه مدافع جدی امنیت سایبری بوده و حملات سایبری که در داخل چین یا با استفاده از امکانات سایبری چین آغازشده باشد را سرکوب میکند.
این دیپلمات چینی در ادامه گفت:
سال هاست برخی از کشورها در غرب از مزایای فنآوری خود برای استراق سمع گسترده و بیرویه علیه کشورهای دنیا و یا حتی علیه متحدان نزدیک خود استفاده کردهاند. درعینحال، آنها خود را بهعنوان حافظ امنیت سایبری به رخ کشیدهاند. آنها به متحدان خود فشار میآورند تا محافل كوچكی ایجاد كنند و بهطور مكرر به سایر كشورها در مورد مسائل امنیت سایبری حمله کرده و آنها را لکهدار كنند. چنین رویههایی ریاکاری غرب را کاملاً آشکار میکند.
وی همچنین خاطرنشان کرد:
چین تلاشهای ناتو برای شکستن محدودیتهای جغرافیایی با پوشش مسائل امنیت سایبری و اتهامات دروغین علیه این کشور را از نزدیک دنبال خواهد کرد.
این مأمور ویژه ادامه داد:
چین یکی از قربانیان اصلی حملات سایبری در سالهای گذشته بوده است. بر اساس گزارش سالانه تیم واکنش اضطراری شبکه ملی و مرکز هماهنگی چین CNCERT/CC در سال 2020 حدود 5.31 میلیون میزبان در داخل چین توسط 52 هزار سرور خارجی کنترل میشدند. این امر بهشدت به امنیت ملی، توسعه اقتصادی و اجتماعی و زندگی مردم چین آسیب زده است.
ازنظر تعداد میزبانهای هک شده چینی سه منبع اصلی سرورهای خارجی، همه از کشورهای عضو ناتو هستند. این دیپلمات چینی از کشورهای مرتبط خواست اقدامات فوری برای تحقیق و جلوگیری از فعالیتهای مخرب سایبری انجام دهند.
وی تأکید کرد:
سیاسیکاری و انگ زدن نگرانیهای امنیت سایبری را برطرف نمیکند و فقط اعتماد و همکاری متقابل که جزء ضروریات رسیدگی به مسائل جهانی هستند را تضعیف میکند.
در سپتامبر گذشته، چین طرح ابتکاری جهانی در مورد امنیت داده را ارائه داد که طی آن كشورها باید در برابر فعالیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطاتی كه باعث تخریب یا سرقت اطلاعات مهم زیرساختهای حیاتی سایر كشورها میشود بایستند.
تعدادی از سفارتخانههای چین، ازجمله در نروژ، انگلیس، کانادا و نیوزیلند، نیز بیانیههایی را منتشر کرده و شایعات تحت هدایت آمریکا در مورد فعالیتهای سایبری چین را رد کردند.