چین، کابوس جدید انتخابات ایالات متحده
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ احتمال قوی وجود دارد که چین، از روشهای به کار برده شده از سوی روسیه در خصوص دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 ایالات متحده، بهره گیرد و از آن علیه کمیتههای اقدامات سیاسی آمریکا استفاده کند و مخازن فکری را از طریق ایمیل فیشینگ، تحت الشعاع قرار دهد.
مشاهدات صورت گرفته از سوی شرکت خصوصی امنیت سایبری «FireEye»، نشانگر این است که سوالات کلیدی همچنان بی پاسخ ماندهاند؛ اطلاعاتی که در نتیجه حملات یاد شده نصیب چین گشته و نحوه کاربرد آن، هنوز نامعلوم است.
شرکت فوق، طی پست الکترونیکی به خبرگذاری «VOA» گفته است: «ما، فعالیتهای مهاجمان را که بیانگر اهداف و نیات آنان است، هنوز به طور مستقیم مشاهده ننمودهایم.» این شرکت، ضمن ابراز نگرانی مبنی بر اینکه چین دیگر به سرقت اطلاعات به منظور تقویت نیروی نظامی و یا کامیابی شرکتهای فناوری خود راضی نمیشود، احتمال میدهد که این کشور، برنامهای در خصوص آموزش توانمندیهای سایبری در جهت گسترش اهداف استراتژیک، ترتیب داده باشد.
دونالد ترامپ، روز چهارشنبه، ضمن بیان نارضایتی چین از تعرفههای میلیارد دلاری بر ارزش تولیدات چینی، مدعی شد:
چینیها، علاقمند به شکست من در انتخابات هستند؛ زیرا تا کنون به این اندازه به چالش کشیده نشده بودهاند. ما مدارکی دال بر این ادعا داریم و بزودی آن را ارائه خواهیم داد.
پیش از این مقامات دولت ترامپ، درخصوص این امر رازداری میکردند و افشای اطلاعات بیشتر را به سخنرانی هفته آینده معاون رئیس جمهور مایک پنس (Mike Pence) در واشنگتن موکول کردند.
مقامات اطلاعاتی واشنگتن، اشاراتی به اقدامات مهاجمانه چین داشتهاند.
دن کوتز (Dan Coats) مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده، در رویدادی در هفته گذشته، پیش از اظهارات ترامپ عنوان کرد: چین، ادعای استراتژی تمامیت ارضی در حوزه سایبری دارد که در مقیاس خود بی سابقه است.
چین از شفافیت جامعه آزاد ما سوء استفاده نموده است. همچنین این کشور، دولتهای محلی و مقامات ما را نشانه گرفته است و سعی بر این دارد که از تقسیمات بین فدرال و سطوح محلی در سیاست، به نفع خود بهره ببرد.
دیوید بودیچ (David Bowdich) قائم مقام رئیس اف.بی.آی، در همان رویداد از کوتز پیشی گرفت و چین را رأس سازمان ضد جاسوسی خواند.
وی در این خصوص اظهار داشت:
چین، تجاوزات خود را گسترش داده است. ما مردمی، در سراسر کشورمان داریم که هدف قرار گرفتهاند.
یافتهها حاکی از این است که چین، به بررسی تواناییهای خود در استخراج سامانههای انتخابات دیگر کشورها، مبادرت ورزیده و سازمانهای سیاسی، سیاستمداران و روزنامه نگاران را در کامبوج در انتخابات جولای گذشته، نشانه گرفته است.
به نقل از گزارش منتشر شده از سوی فایرآی، این امر شامل مصالحه واحدهای دولتی کامبوج میشود که در امر انتخابات، مسئولیت نظارت را بر عهده داشتند. حملات ذکر شده، به گروهی موسوم به «TEMP.Periscope» نسبت داده شده است که صنعت دریایی را هدف میگیرند.
لیکن آمادگی چین، در مجهز شدن به توانمندیهای سایبری و رها کردن آن در انتخابات نوامبر ایالات متحده، امری قریب الوقوع به نظر نمیرسد.
نِد پرایس (Ned Price) تحلیلگر اسبق «CIA» و سخنگوی امنیت ملی دولت اوباما، در اینباره به «VOA» گفت:
به نظر نمیرسد که آنها تصمیمات سیاسی خود را اتخاذ کرده باشند و راهی را پیش بگیرند که روسیه رفت.
چین در نظر داشته تا پویشهای انتخاباتی اوباما و جان مککین (John McCain), سناتور جمهوری خواه را در سال 2008 هک کند؛ این در حالی است که هکرها به شمار بالایی از فایلهای اطلاعاتی دسترسی پیدا کردند. هنوز صحت وسقم مسلح شدن چین به کمک این اطلاعات، مشخص نشده است.
بنا به اظهارات پرایس:
حیطه اقدامات چین، مطابق با انتظارات ما از دیگر دشمنان استراتژیکی است که به دنبال جمع آوری اطلاعات برای مصالح سیاسی و یا اقتصادی هستند؛ اما آنچه که واضح و مبرهن است این است که چینیها به مقادیر بالایی از اطلاعات دسترسی یافتهاند و از آن میتوانند بهره برداری کنند.
چین، این اتهام ترامپ را رد کرده و آن را به «کمپین راهبرد» نسبت داده است.
بنا به اظهارات وزیر امور خارجه چین، این کشور همواره، به اصول عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها پایبند بوده است و اتهامات بی اساس را در این خصوص نمیپذیرد.
مقامات اطلاعاتی ایالات متحده ومقامات دفاعی بر سر مسئله تاکتیکهایی که چین قصد دارد بر این دولت متحمل کند، به بحث و گفتگو پرداختهاند. مقامات از اتخاذ راه روسیه توسط چین در خصوص انتخابات ریاست جمهوری 2016 ابراز نگرانی کردند.
یکی از مقامات ارشد دولت ترامپ به گزارشگر کاخ سفید، در پی اتهامات علنی رئیس جمهور به چین، گفته است:
چین، حوزه سایبری را در جهت قلدری به خدمت گرفته است و از آن در مواردی همچون فساد، بهره میبرد؛ از تبلیغات سیاسی و دیگر ابزاری که در تعامل، نرمال به نظر میرسند استفاده میکند تا اطلاعات کسب نماید.
اما آنچه که مبرهن است، تمام اطلاعات کسب شده، لزوما برای تأثیر گذاری بر پویشهای نزدیک دوره، به کار گرفته نخواهند شد.
جورج بارنز (George Barnes) معاون رئیس آژانس امنیت ملی در اجلاس امنیت در واشنگتن که در ماه جون برگزار شد، هشدار داد:
چین بازی طولانی را به راه انداخته است. آنها بسیار هدفمند، متفکر، روشمند و استراتژیک هستند و گامهایی به سمت آینده بر داشتهاند که ممکن است تا 20 سال دیگر تشخیص داده نشود.
این امر منجر به نگرانی روزافزون شمار زیادی از مقامات و تحلیلگران شده است و آنان را به دادن هشدار، مبنی بر تأثیر بزرگتر چین از مسکو در انتخابات، واداشته است.
جیمی فلای (Jamie Fly) یک کارمند ارشد در شرکت «German Marshall Fund» اظهار داشت:
چین یک چالش واقعی، در بلند مدت به شمار میرود. چین قادر است از تمام ابزاری که مسکو علیه امریکا در سال 2016 استفاده کرد، به نحو کارآمدتری بهره گیرد.