چرنوبیل، فوکوشیما و حالا گاندرمینگن آلمان
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ حمله به نیروگاه هستهای آلمانها طی روزهای گذشته، این ترس را در مردم و مقامات آلمان به وجود آورده که مبادا چرنوبیل یا فوکوشیمای دیگری در این کشور به وجود بیاید. نگرانی از انتشار اطلاعات مهم و حیاتی این نیروگاه و افتادن آنها به دست تروریستها، مقامات آلمانی را وادار به انجام تحقیقات گسترده بر روی این موضوع کرده است. حمله سایبری به نیروگاه اتمی گاندرمینگن (Gundremmingen) در جنوبیترین نقطه آلمان، سبب سرقت اطلاعات تجهیزات انتقال میلههای سوختی نیروگاه شده است و احتمالاً امکان کنترل از راه دور این تجهیزات را نیز به هکرها داده است. ویروسهای مذکور که به نامهای W32.Ramnit و Conficker شناخته میشوند، کارشناسان امنیتی نیروگاه را با معضلات عدیدهای مواجه کرده است.
برخی از کارشناسان معتقدند این ویروس میتواند توسط اعضای گروهک تروریستی داعش مورد استفاده قرار بگیرد و یکقدم آنها را به ساخت بمب اتم نزدیکتر کند؛ ادعایی که به نظر میرسد فرسنگها با واقعیت فاصله داشته باشد. بااینحال، مقامات آلمانی مدعی هستند که این نیروگاه، هیچ اتصالی به اینترنت ندارد و همین موضوع، احتمال دسترسی مهاجمان به کنترل تجهیزات را بهشدت کاهش میدهد.
نگرانی از بروز فاجعهای همانند نیروگاه فوکوشیمای ژاپن در پنج سال پیش یا نیروگاه چرنوبیل در شوروی سابق، سبب شد تا مسئولین امنیتی نیروگاه بعد از یافتن چنین بدافزاری، بلافاصله اقدام به خاموش کردن نیروگاه و جستجوی خطرات و آسیبهای احتمالی کنند. برخی از مقامات امنیتی مدعی هستند که با دستگیری صالح عبدالسلام، مظنون حوادث تروریستی پاریس، اسنادی از وی یافت شده که احتمالاً مربوط به نیروگاه اتمی آلمانها بوده است.
نسبت دادن چنین حملاتی به گروهک تروریستی داعش، ادعایی است که شاید کمتر کارشناس حرفهای و با تجربهای بتواند آن را تائید کند. داعش بیشتر از توان نظامی، هجمه گستردهای از توان رسانهای دارد که برخی از رسانهها، خواسته یا ناخواسته اقدام به تقویت آن میکنند. لذا انتشار اخبار فعالیتهای اینچنینی و نسبت دادن آن به گروهک تروریستی داعش، تنها آب به آسیاب دشمن ریختن است و بادکنک داعش را بیشازپیش باد میکند.