چت بات هوش مصنوعی ناسا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، سازمان ناسا کار بر روی چت بات هوش مصنوعی خود را آغاز کرده است. این چت بات در کنترل فضاپیماها با کمک زبان طبیعی به فضانوردان کمک میکند.
آخرین گزارش ها حاکی از آن است که یک مدل زبانی جدید توسط ناسا در حال توسعه است. این مدل خاص به فضانوردان در ماموریتها و آزمایشهای اکتشافی خود در فضا کمک خواهد کرد. علاوه بر این، ناسا برنامه هایی برای استفاده از این فناوری در پروژه خود به نام لونار گِتوِی (Lunar Gateway) نیز دارد.
سیستم هوش مصنوعی پیش بینی شده ناسا نه تنها به فضانوردان اجازه برقراری ارتباط و دریافت پاسخ سوالات را خواهد داد،حتی آنان را قادر میسازد تا هشدارها را مخابره کنند و اکتشافات انجام شده در طول سفر به فضا را به اشتراک بگذارند.
طبق گزارشات، ناسا از ایستگاه دروازه لونار برای گردش به دور ماه و پشتیبانی از ماموریت آرتمیس استفاده خواهد کرد.
ناسا از طریق این چت بات میتواند کنترل دستگاه ها را آسانتر نماید و مدیریت پارامترهای مهم را به راحتی انجام دهد.
این سیستم هوش مصنوعی در ایستگاه میتواند به مسائلی مانند اشکال در انتقال داده ها یا قطعی های دیجیتالی ایجاد شده رسیدگی کند. همچنین در ماموریتهای ماه امکان ارسال مهندس در زمان خراب شدن فضاپیماها و یا آفلاین شدن نرم افزارها وجود ندارد. از این رو این چت بات براحتی میتواند مشکلات را حل نماید.
دکتر لاریسا سوزوکی، محقق ناسا در جلسه IEEE گفت: اکنون نسل بعدی ارتباطات فضایی در حال توسعه است. این ایده جدید نیز رسیدن به تعامل با فضانوردان از طریق زبان گفتاری است.
او در ادامه افزود، این فناوری دیگر یک داستان علمی تخیلی نیست و به زودی به واقعیت تبدیل میشود.