چالش های متعدد سایبری پیش روی آمریکا
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ مایکل راجرز، فرمانده سایبری آمریکا و رییس آژانس امنیت ملی این کشور، با حضور در مجلس سنا، به ارائه توضیحاتی در مورد عملکرد این فرماندهی در گذشته، حال و آینده پرداخت. در بخش دوم صحبت های این فرمانده ارشد اطلاعاتی آمریکا آمده است:
«طی چند سال اخیر، سرعت تنشهای جهانی و تهدیدات فضای سایبر تشدید شده است. ما با طیف فزایندهای از تهدیدات پیشرفته مواجه هستیم که عاملان آن بیش از هر زمانی، پیچیده و دقیق عمل میکنند. ما در فرماندهی سایبری امریکا، دشمنان دولتی و غیردولتی را پیگیری میکنیم و میدانیم که آنها مشغول گسترش قابلیتها برای پیشبرد منافع خود در فضای سایبر و تضعیف منافع ملی امریکا و متحدان ما هستند.
عاملان غیردولتی فضای سایبر که بر شهروندان و اقتصاد ما که اکنون به دادههای موثق متکی است، تأثیر میگذارند، چالشهای متعددی پیش روی کشور قرار دادهاند. برای نمونه، در سال گذشته، شاهد افزایش بهکارگیری باج افزار علیه افراد و کسبوکارها بودهایم؛ آنها ناگهان مشاهده میکنند که دادههایشان قفل شده و برای دسترسی دوباره به فایلها و مالکیت معنوی خود، ناچار به پرداخت باج هستند.
چنین تهدیداتی عمدتاً در حوزه صلاحیت مقامات مجری قانون مخصوصاً افبیآی و سرویس مخفی قرار میگیرند. باوجوداین، زمانی که تبهکاران سایبری دولتی به شکل مجرمان سایبری ظاهر میشوند، یا زمانی که مجرمان سایبری از اقدامات دولتی در فضای سایبر پشتیبانی میکنند، این تبهکاران به نگرانی دیگری در بخش نظامی تبدیل میشوند. این بدین معناست که زمانی که مجرمان سایبری از تاکتیکها، تکنیکها و رویههایی استفاده میکنند که مورداستفاده دشمنان دولتی است، توجه ما به سمت آنها جلب میشود.
نگرانی اصلی من به عوامل سایبری وابسته به دولتها مربوط میشود که تبهکاریهایشان از آخرین نطقی که در سال گذشته در این کمیته ایراد کردم، شدت گرفته است. همانطور که دیدهایم، حملات مخرب و مختلکننده سایبری اکنون این ظرفیت را دارند که اموال، حقوق و زندگی روزانه امریکاییها را تحت تأثیر قرار دهند. نگرانی ما زمانی شدیدتر میشود که میبینیم دشمنان درصدد جستجو و حتی بهرهبرداری مخرب از سامانههایی هستند که در دولت، نهادهای قانونی، ارتش، سرویسهای اطلاعاتی و زیرساختهای حیاتی امریکا و خارج از امریکا به کار گرفته میشوند. شاهد آن هستیم که دولتها در پی شکلدهی به سیاستها و دیدگاههای نظامهای مردمسالار هستند و کاملاً اطمینان داریم مادام که نظامهای خودکامه باور دارند سودِ به چالش کشیدن دشمنان در فضای سایبر، بیشتر از ضرر آن است، چنین رفتاری ادامه خواهد داشت.
در سطح عملیاتی درگیری، کشورها از اثرات سایبری برای پشتیبانی از عملیات نظامی خود بهره میبرند. برای نمونه در اوایل سال 2008، تهاجم روسیه به گرجستان با حمله اختلال سرویس علیه خدمات اینترنتی دولت گرجستان و همچنین بارگذاری محتوای دلخواه روی صفحات وبگاه هک شده همراه شد. هنوز شاهد عملیات سلاحهای ترکیبی بین واحدهای سایبری و مأموریتهای جنبشی نبودهایم، هرچند که اشارات مختصری از آن را در سوریه و اوکراین مشاهده میکنیم؛ چراکه روسیه در تلاش است قابلیتها و موفقیتهای مشتریان و نمایندههای خود را تقویت کند. بهطورکلی، عملیات سایبری مشخصه این تنش و دیگر تنشها به شمار میرود؛ برای مثال، وبگاههای دولتی روسیه بهطور گاه و بیگاه مورد حمله هواداران اوکراین قرار میگرفتهاند. کشورهای پیشرفته به تلاش خود برای نشان دادن قابلیت ترکیب کردن اثرات سایبری، اطلاعات و جنگ نامتقارن ادامه میدهند و هدفشان این است که توان ما در واکنش نشان دادن را به چالش بکشند. بهعلاوه، کشورها آشکارا در پی بهرهگیری از فضای سایبر بهعنوان اهرمی برای اجرای عملیات مهم و گسترده اطلاعاتی هستند. دسترسی به حجم زیادی از داده به تهدیدات ناشی از خودیها مجال بروز میدهد؛ دفاع در برابر این تهدیدات، ضرورتی حیاتی در چشمانداز فعلی و آتی است.»
پایان بخش دوم
ادامه دارد...