پیشروی آلمان به سمت قانون بینالمللی دیجیتال
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ در دیداری که صدراعظم آلمان با رییسجمهور مکزیک داشت، وی بر این نکته پافشاری کرد که سیاستگذاران جامعه جهانی با پدیدهای به نام صنعت 4 روبرو شدند. این صنعت متشکل از دستگاههای هوشمند و خودکارسازی کارخانههاست. وی نسبت به نبود قوانین جهانی برای دنیای دیجیتال واکنش نشان داد و خاطرنشان کرد: «ممکن است یکجایی نیز اقدامی را در این زمینه انجام دهد؛ اما این کار بهصورت جزیرهای است. ما هنوز در ابتدای راه شکلگیری این قوانین هستیم.»
مرکل با اشاره به توافق دولتهای G20، برای مبارزه با حملات سایبری علیه سامانههای بانکی دنیا، به تصمیم آلمان، برای طرح برنامهای قوی بهمنظور سیاستهای دیجیتال در نشست G20 در ماه جولای، اشاره کرد. این برنامه، بهمنظور ارتقای اینترنت پرسرعت و توافق روی استانداردهای فنی که بین کشورهای یادشده مشترک است، مطرح میشود. همچنین مرکل، به لزوم همکاری اروپا و آمریکا برای تضمین قواعدی در این راستا، اشاره کرد.
واکاوی و تحلیل
در نشست سران کشورهای اقتصادی G20 در نوامبر 2015 در ترکیه، راهبران کشورهای شرکتکننده در این اجلاس به توافق رسیدند که هیچ کشوری نباید جاسوسیهای سایبری با هدف اقتصادی را رهبری یا حمایت کند. البته این توافق الزامآور نبود ولی عدم پایبندی به آن، میتوانست گزینههایی مانند تحریم اقتصادی را در پی داشته باشد.
پیش از تلاش آلمان برای تصویب قواعد دیجیتال، این کشور بهعنوان قطب صنعتی اروپا، میکوشید با امن سازی سامانههای فناوری اطلاعات، بهنوعی حاکمیت دیجیتال برسد.
حدود دو ماه قبل، وزارت اقتصاد آلمان، ضمن ارائه گزارشی در مورد قانونمندسازی فضای دیجیتال کشور، بر توسعه متوازن آن تأکید کرد.
گامهایی که بهمنظور قانونمند کردن فضای دیجیتال برداشته میشود، همگی برای ایجاد ثبات در فضای سایبری است؛ اما در این میان، قوانین یادشده، هنوز ضمانت اجرای کافی ندارند و همین مسئله، اعتبار آنها را بهعنوان یک مرجع حقوقی برای جامعه بینالملل زیر سؤال میبرد.