پیام رسان ICQ، امن و غیر قابل اعتماد
اعتماد، تله ای گریبان گیر در وب تاریک:
فروشندگان بازار های سیاه (Black Market) در وب تاریک مجبور به پیروی از قوانینی هستند که آنان را مجاب به ارائه خدمات صحیح و اصولی می کند. در صورت عدم رعایت قوانین و وجود ایراد در ارائه خدمات، بازار های سیاه فرد خاطی را به عنوان فروشنده غیر قابل اعتماد معرفی می کند و همین امر باعث می شود، فروشندگان نا مطمئن خود به خود از چرخه فروش حذف شوند. از طرفی این فروشگاه ها برای افزایش اعتبار خود، هزینه پرداختی خریدار را به حساب آن بر میگردانند.
با توجه به موارد فوق، فروشندگان سعی می کنند تا مخاطب خود را در مکان هایی غیر از بازار های سیاه جستجو کنند تا از پرداخت های خارجی بدون ردیابی توسط قربانیان، به نیت شوم خود دست یابند. این نکته نیازمند استفاده از بستری بود که بتواند امنیت فروشنده را حفظ نماید تا امکان پیگیری از سوی مرجعان مال باخته میسر نشود. از طرفی برخی مشتریان ساده اندیش برای سهولت در خرید های خود از این روش برای ارتباط با فروشندگان استفاده می کنند اما غافل از اینکه هیچ نظارتی بر روی این شبکه وجود ندارد و تنها راه معامله در این شبکه فقط اعتماد یک طرفه است ...
آب رفته به جو برنمی گردد ...
کلاهبرداران به خوبی درک کرده اند که بیت کوین یک برگ برنده در معاملات وب تاریک است. زیرا کاربر پس از پرداخت نمی داند دقیقاً به چه فردی و به چه حسابی پول واریز کرده است و در صورت عدم انجام معامله امکان برگشت مبلغ پرداختی وجود ندارد.
ICQ:
آی سی کیو (ICQ) به عنوان اولین پیام رسان فوری در دنیای اینترنت در سال 1996 توسط شرکت اسراییلی میرابیلیس (Mirabilis) معرفی شد. در آوریل سال 2010 مالکیت این پیام رسان به میل.رو (Mail.Ru) واگذار شد. آوازه نام Mail.Ru اکنون با پیام رسان تم تم (TAM TAM) که برخی آن را جایگزین تلگرام می دانند، شنیده می شود.
ویژگیها:
ICQ همانند سایر پیام رسان های مشابه خود ویژگی های مختلفی دارد. برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
- ارتباط متنی، صوتی، تصویری
- انتقال فایل
- ایجاد گروه
- ایجاد کانال
- بازی های گروهی
- استیکر
سخن پایانی:
پس از اتفاقات اخیر فیلترینگ تلگرام در روسیه، هرمان کلیمنکو (Herman Klimenko)، مشاور اینترنتی پوتین به کاربران تلگرام پیشنهاد کرد تا به ICQ نقلمکان کنند اما کمی بعد «Tam Tam» بهعنوان پیام رسان جدید Mail.Ru، بهعنوان جایگزین تلگرام انتخاب شد. روسیه سال های متوالی است که حمایت از محصولات داخلی را در دستور کار خود قرار داده است. تلگرام نمونه ای از همین طرز فکر است اما عدم همکاری و خودفروختگی پاول دروف (Pavel Durov) مؤسس این شبکه اجتماعی موجب شد تا تلگرام از این لیست خط بخورد. روسیه تنها کشوری است که شبکه های اجتماعی خود را از سلطه دره سیلیکون (Silicon Valley) ایالات متحده آمریکا خارج کرده است. قطعاً موفقیت در چنین مسیری نیازمند همکاری مردم و مسؤولین بهصورت توأمان است. حمایت از شبکه های پیام رسان داخلی می تواند علاوه بر بهره برداری از ارائه خدمات بیشتر و در دسترس تر، خطر سرقت اطلاعات را از کشور خنثی سازد.