پهپادها بالغ می شوند
پهپاد ها در سال 2018 قابلیت های فراوانی همچون چند دوربین با عملکرد بالا و سامانه های ناوبری ماهوارهای (GNSS) خواهند داشت. هوشمندی نسل جدید پهپاد ها فراتر از نمونه های قبلی خواهد بود. به علاوه، این هواپیما های بدون سرنشین از فناوری شارژ بسیار سریع و باتریهایی با طول عمر بیشتر نشان دهنده توان اجرایی بیشتری هستند.
باید دید که این پهپاد ها چگونه در واحدهای شغلی متفاوت همه گیر میشوند. در ذیل به سه نمونه از آنها اشاره میشود:
1. پهپادهای داده بزرگ
پهپاد ها با بهرهگیری از نمای چشم پرنده برای جمعآوری اطلاعات میتواند در حوزه های مختلفی مانند گزارش آب و هوا، جریان ترافیک و پیش بینی اتفاقات غیر مترقبه به کار گرفته شود. یک گروه از این پهپاد ها توانایی جمع آوری و تحلیل وضعیت جاده ها در زمان واقعی را دارد که به جلوگیری از بسته شدن شاه راه ها کمک میکند. برخلاف دوربین های ترافیکی، این تجهیزات بدون سرنشین توانایی رصد از چندین زاویه را دارند که این در نوع خود منحصر به فرد به شمار میرود.
هواپیما های بدون سرنشین با شناسایی انواع بلایای طبیعی مانند طوفان و آتشهای عظیم در سال 2017، نقش بزرگی در نجات جان انسانها در سال 2018 خواهند داشت. کسپرای (Kespry) یکی از شرکت هایی است که با استفاده از این پهپاد ها، چارچوبی از اطلاعات هوایی را با ذخیره سازی ابری به پیش بینی حوادث آینده کمک میکند. سایفای (Cyphy) بهصورت اختصاصی از هواپیما های بدون سرنشین با استقامت بالا به همراه ظرفیت جابجای امن دادهها، اطلاعاتی مهمی را بهصورت زنده مخابره میکند که این نوع از پهپادها برای جنبههای دفاعی، امنیت عمومی و صنعت بازرگانی طراحی شدند. فلایبیلیتی (Flyability) با ساخت الیس (Elios)، پهپادی برای فضای داخلی طراحی کرده که از آن میتوان برای ارتقای ایمنی استفاده کرد.
دادههای جمعآوریشده به صنعت تولید پهپاد نیز کمک میکند. با حجمهای متعددی از دادهها، تجهیزات هوایی بدون سرنشین را تقویت میکنند. پهپادهای هوشمند، در ناوبری و مدیریت خطرات احتمالی ماهرانه تر عمل میکنند. روزی خواهد رسید که هواپیماهای بدون سرنشینی مجهز به هوش مصنوعی، سامانه کنترل ترافیک هوایی که ناسا در حال ایجاد آن است را خواهند ساخت.
2- تاکسیهای پرنده بدونسرنشین
منظور از تاکسیهای پرنده، انیمیشن طنز Jetsons نیست، بلکه انتظار میرود در سال 2018 همانطور که قبلا پیشبینیشده بود چندین شرکت تولیدکننده از خودروهای پرنده خود تحت عنوان وسایل نقلیه هوایی خودمختار (AAV) رونمایی خواهند کرد. این مفهوم ابتدا پس از تائید نمونه اولیه چند بازیگر اصلی این فناوری همچون شرکت چینی تولیدکننده وسایل نقلیه بدون راننده Ehang گرفته شد.
از دیگر رقیبان این صنعت، شرکت آلمانی Volocopter است که در راستای کمک به حل مشکلات حمل و نقل شهری قدم برمی دارد. یکی از محصولات این شرکت، پهپاد دونفره 18 ملخه است که با کمک مالی 30 میلیون دلاری از خودروساز آلمانی Daimler بهعنوان یکی از خدمات راهبردی هوایی در دوبی نیز انتخاب شد.
شرکت آمریکایی Uber که بیشتر فعالیت خود در حوزه خدمات تاکسیرانی و نرمافزار های تلفن همراه است نیز برای حل مشکلات ترافیکی جاده ها با تولید پهپاد Uber Elevate با قابلیت بلند شدن و فرود آمدن عمودی به این عرصه قدم گذاشت. به گفته مقامات این شرکت، پروژه مذکور در سال 2020 به صورت کامل عملی خواهد شد. شرکت آبر در حال حاضر برای ارتقای پروژه یادشده با شرکت هایی نظیر بوئینگ، هلیکوپتر سازی بل (Bell Helicopters) و ناسا همکاری میکند.
3- نظارت بر خانه از طریق پهپادها
دوربین های مداربسته خانگی با حضور پهپادهای خودران مجهز به چند حسگر منقضی خواهند شد. این هواپیماهای بدون سرنشین با شناسایی هرگونه صدا و تحرکی بهصورت خودکار فعال شده و با دنبال کردن آن در داخل یا اطراف خانه همه چیز را به صورت زنده برای مالک آن منزل به تصویر میکشد. لازم به ذکر است که تجهیزات پرنده بدون سرنشین در حال حاضر در شرکت های صنعتی مورداستفاده قرار میگیرند اما کاربرد خانگی آنها در سال 2018 قدم بزرگی در این نوآوری خواهد بود.
شرکت آمریکایی Sunflower Labs در حال ایجاد سامانه های اطلاع رسانی که ترکیبی از چند حسگر ایموبیل با پهپادها است که تمام نقاط منزل را رصد میکند. این حسگرها در ارتباط با پهپاد های چهار ملخه مجهز به دوربین تصاویر زنده را ارسال میکند. ازآنجاییکه نظارت بر منزل گسترش مییابد، مسائل امنیت سایبری و حریم خصوصی دقیق تر قابل حل خواهد بود و در طرف مقابل مالکان منازل در دوراهی انتخاب حریم خصوصی و امنیت قرار میگیرند.