پهپادهایی با شبکه ارتباطی اختصاصی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «c4isrnet»؛ نیروی زمینی آمریکا به دنبال جایگزین کردن پهپادهایی است که اولین بار در سال 1991 و در قالب برنامه «Future Tactical UAS» به پرواز در آمدند. از آن زمان تاکنون جنبههای مختلفی از فناوریهای به کار رفته در پهپادها بهبود پیدا کردهاند. برای نمونه میتوان به مواد به کار رفته در ساخت بدنه، حسگرها، باتریها، سختافزارها و نرمافزارهای ارتباطی میتوان اشاره کرد.
نیروی زمینی آمریکا در طول مدت یاد شده محدودیتهایی را که یک پهپاد میتوانست داشته باشد را در نظر گرفته و همچنین شیوههای راهاندازی مختلفی مانند دویدن و پرتاب کردن، پرواز به صورت معمولی، حرکت و بلند شدن از روی ریل و فرود و گرفته شدن با قلاب را برای آن ایجاد کردند. در تازهترین اقدام شرکت «PAE ISR»، پهپاد «Resolute Eagle» را به گونهای ارتقا داده است که به نوع اجزا میدهد شبکهای ارتباطی و پایدار خود را ایجاد کنند.
به نظر میرسد نیروی زمینی آمریکا قصد داشته باشد انواع جدیدی از پهپادها را جایگزین «Shadow» بکند. به همین منظور Resolute Eagle باید با طرحهای دیگر تجهیزات بدون سرنشین مشابه رقابت کنند.
پهپاد Resolute Eagle عمودپرواز بوده و از ظرفیت حمل بار بالایی برخوردار است. از طرفی با توجه به این که وابستگی کمی به تجهیزات پشتیبانی زمینی دارد، انعطافپذیری بالایی را در مأموریتها از خود نشان میدهد.
شرکت PAE ISR قصد دارد پهپاد خود را علاوه بر مشتریان نظامی، در اختیار سازمان مجری قانون، وزارت امنیت داخلی، عملیاتهای انسان دوستانه و اقدامات تجاری قرار بدهد. از قابلیتهای اطلاعات، نظارت و شناسایی (ISR)، این محصول میتوان برای نظارت روی خطوط لوله و راهآهن، ارزیابی یک منطقه پس از رخدادان فاجعه طبیعی و جستجوی افراد گم شده استفاده کرد. کلید دستیابی به تواناییهای بالا برقراری ارتباطات فراتر از خط دید با بهرهمندی از ارتباطات ماهوارهای است.
با وجود این که ارتباطات ماهوارهای برای کارهای تجاری و غیرنظامی ایمن و کاربردی به نظر میرسند؛ مقامات پنتاگون به منظور حفظ یا راهاندازی شبکههای ارتباطی در میدان جنگ، حتی در زمانهایی که ارتباطات ماهوارهای غیرقابل اعتماد میشوند، به دنبال روشهای مختلفی را جستجو میکنند.
یکی از راهکارهای ایجاد ارتباطات پایدار و قابلاطمینان از طریق پهپادها، تجهیز آنها به ابزارهایی برای راهاندازی شبکه «ad hoc» است. به همین منظور در پهپاد Resolute Eagle از تجهیزات «شبکه ادهاک متحرک یا منت» (MANET) شرکت «Persistent Systems» به نام «MPU5 Wave Relay» استفاده شده است.
از مزایای منت میتوان به سادگی راهاندازی و استقرار آن اشاره کرد. همچنین این بستر علاوه بر Resolute Eagle از چندین نمونه پهپاد دیگر، روباتهای زمینی و سامانههای حمل شده توسط سربازان پیاده پشتیبانی میکند. به منظور ایمنسازی ارتباطات نیز، MPU5 از رمزنگاری «AES 256-bit Suite B» استفاده میکند.