پنهان کردن ارتش آمریکا از دید سامانه های نظارتی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دفتر تحقیقات نیروی دریایی آمریکا (U.S. Navy’s Office of Naval Research)، در حال تحقیق روی راهکاری است که ناوگانهای ارتش این کشور را از دید رایانههای پنهان میکند. در این پروژه از روشی استفاده میشود که از نقاط ضعف سامانههای تشخیص رایانه بهره گرفته و باعث میشود تا یک شی به اشتباه، به عنوان وسیلهای دیگر طبقهبندی شود.
مثالهای بیشماری در رابطه با مسئلهی بالا وجود دارد. برای مثال میتوان به اشتباه گرفته شدن تابلوی راهنمایی ایست با حداکثر سرعت 60 کیلومتر، تفسیر پاندا به عنوان خفاش و لاکپشت به عنوان یک سلاح اشاره کرد که در گذشته به نمایش در آمدهاند. به علاوه پژوهشگران در گذشته موفق به تولید عینکی خاص شده بودند که میتوانست سامانههای تشخیص چهره را فریب بدهد.
نیروی دریایی آمریکا هنوز جزئیات زیادی را از پروژهی خود منتشر نکرده است. با وجود این برای تکمیل آن با 3 شرکت مختلف تفاهمنامه امضا کرد. این طرح در 2 فاز مختلف تکمیل میگردد. در فاز اول شرکتها روی ایدههای نوآورانهای کار میکنند که پیشزمینههای اولیهی مفهوم یاد شده را در خود دارند. در مرحلهی دوم نیز، به منظور مخفی کردن هواپیماها و وسایل نقلیه، ابزاری به نام «فیلکیتز» (foolkits) توسعه داده میشود.
در پروژهی بالا از برچسبهای خاص یا قالبهایی رنگی برای پوشاندن وسایل نقلیه بهره گرفته میشود. در یکی از سندهای منتشر شده از سوی نیروی دریایی آمریکا، شیوهی فریب دادن سامانههای نظارتی دشمن شرح داده شده است. بهگونهای که سامانهها فکر کنند تانکها، خودروهای عادی هستند. از این روش میتوان برای فریب دشمن بهره گرفت.
البته باید یاد آورد شد روش بالا تنها سامانههای هوش مصنوعی را فریب خواهد داد، نه اپراتورها انسانی. با وجود این روشهایی که در پروژهی بالا توسعه پیدا میکنند، در محلهایی که تنها توسط سامانههای کنترل میشوند، بسیار مفید واقع میشوند.
به منظور مقابله با روشهای بالا یا باید از هوشهای مصنوعی بسیار پیشرفتهای بهره گرفت که به سختی فریب بخورد، یا به صورت کامل آنها را با ناظران انسانی جایگزین کرد.
فناوری یاد شده تنها برای انجام حملات و تهاجم کاربرد ندارد؛ بلکه نیروی دریایی آمریکا با اهداف دفاعی نیز آن را توسعه میدهد. این کار بهمنظور ایجاد سامانههایی که در برابر اقدامات مشابه دشمن فریب نخورند انجام میگیرد.