پلیس فدرال آمریکا شبکه های اجتماعی را زیر ذره بین می برد
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان، به نقل از «دیجیاتو»؛ پلیس فدرال آمریکا که در زمینه رسیدگی به جرایم فدرال فعالیت دارد، به دنبال جمعآوری هرچه بیشتر اطلاعات از شبکههای اجتماعی است.
هدف پلیس فدرال موسوم به FBI توسعه یک ابزار ویژه برای نظارت بر شبکههای اجتماعی است. بر اساس طرح درخواستی این ابزار باید در قالب یک سیستم هشدار اولیه امکان نظارت بر گروههای تروریستی، تهدیدات داخلی، فعالیتهای جنایی و غیره را فراهم سازد.
سیستم مذکور به FBI اجازه میدهد تمام اطلاعات مربوط به شبکههای اجتماعی افراد مظنون از جمله نام کاربری، آدرس ایمیل، آدرسهای IP و شماره تلفن را زیر نظر داشته باشد.
این ابزار که قرار است با همکاری شرکتهای دیگر طراحی شود، باید ویژگیهایی نظیر ردیابی افراد بر اساس موقعیت، نظارت دائمی بر اساس کلیدواژهها و قابلیت دسترسی به تاریخچه فعالیت مظنونین در شبکههای اجتماعی را در اختیار مأموران پلیس فدرال قرار دهد.
اداره FBI در طرح درخواستی خود مدعی شده نظارت بر این اپهای اجتماعی جزو مأموریتهای حیاتی این سازمان است و به آنها اجازه شناسایی، بازرسی و مختل کردن تهدیدات فزاینده علیه منافع ملی آمریکا را میدهد.
با این حال توسعه چنین ابزاری نگرانیهایی را در مورد تجاوز به حریم خصوصی کاربران در پی دارد و به همین خاطر FBI در طرح خود خواستار تضمین تطابق این سیستم با حقوق مدنی و حریم شخصی افراد شده است.
با این وجود دولت آمریکا در حفظ حریم خصوصی کاربران سابقه چندان روشنی ندارد و اواخر سال گذشته «اتحادیه آزادیهای شهروندی آمریکا» از FBI، وزارتخانههای دادگستری، امور خارجه، امنیت ملی و چند سازمان دولتی دیگر به خاطر نظارت بر شبکههای اجتماعی مهاجران شکایت کرد.
استفاده از چنین ابزارهایی در آمریکا بیسابقه نیست و پیش از این CIA سرمایهگذاری هنگفتی را برای توسعه سیستمهای نظارت بر این شبکهها صورت داده است.