پرورش نسل جدیدی از رهبران سایبری در سنگاپور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آژانس امنیت سایبری سنگاپور (CSA) اخیراً افتتاحیه برنامه رهبری راهبردی امنیت سایبری (CSLP)، طرح ابتکاری تحت برنامه رهبران سایبری سنگاپور (SG Cyber Leaders)، به پایان رساند.
جوزفین تئو (Josephine Teo)، وزیر اطلاعات و ارتباطات سنگاپور، در مراسم اتمام این برنامه گفت :
«هدف برنامه رهبری راهبردی امنیت سایبری، تقویت دانش، رهبری و شبکههای رهبران فعلی و آینده امنیت سایبری و رشد مجموعهای از رهبران سایبری در کلاس جهانی در سنگاپور است.»
این برنامه آموزشی با مشارکت دانشگاه مدیریت سنگاپور، این به ویژه برای رهبران ارشد سایبری طراحی شده و شامل 5 ماژول در یک دوره 5 ماهه است که سالانه انجام میشود. این ماژولها مهارتهای رهبری (رشد ذهنیت C-suite)، مدیریت ریسک سایبری (آماده بودن برای آینده) را پوشش میدهند.
برنامه امسال، که در سپتامبر 2022 آغاز شد و در ژانویه 2023 به پایان رسید، شاهد مشارکت 21 رهبر ارشد محلی امنیت سایبری در سازمانهای دولتی و خصوصی در بخشهای زیرساخت اطلاعات حیاتی بود. آنها از طیف گستردهای از صنایع از جمله انرژی، مالی، دولت و مراقبتهای بهداشتی حضور داشتند.
به عنوان بخشی از این برنامه، شرکت کنندگان این فرصت را داشتند که در یک سفر مجازی به دره سیلیکون در ایالات متحده سفر کنند و همچنین در جلسات گفتگو با متخصصان برجسته سایبری از جمله لیندی کامرون (Lindy Cameron )، مدیر عامل مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا و دیوید کوه (David Koh)، مدیر اجرایی آژانس امنیت سایبری سنگاپور شرکت کنند.
کریستوفر لِک (Christopher Lek)، مدیر دانشگاه فناوری نانیانگ، درباره تجربه خود در این برنامه توضیح داد :
«بحث در میان همتایان به من کمک کرد که بیشتر در معرض اقدامات امنیت سایبری در بخشهای دیگر قرار بگیرم.»
نیاز به نیروی کار مستعد سایبری
کارشناسان معتقدند که شکاف جهانی نیروی کار سایبری همچنان مشکلساز است؛ مطالعه نیروی کار امنیت سایبری در سال 2022 انجمن غیرانتفاعی (ISC) کمبود بیش از 3 میلیون کارگر در سراسر جهان را شناسایی کرد. براساس این مطالعه، سنگاپور به تنهایی با کمبود بیش از 6000 نیروی کار سایبری روبرو است.
تئو در این رویداد اظهار داشت :
«هر راه خوبی که بتوانیم به رشد این افراد کمک کنیم بهتر خواهد بود، اما این فقط کمیت نیست، کیفیت نیز هست. چالش اضافه شده در امنیت سایبری و چشمانداز دائما در حال تغییر است. هر کتاب بازی تقریباً به محض جمعآوری منسوخ میشود و ما باید بتوانیم با این واقعیت کنار بیاییم. سنگاپور باید برنامههای مناسبی برای پرورش نیروی کار سایبری و تجهیز آنها به مهارتهای لازم داشته باشد.»
علاوه بر برنامه رهبری راهبردی امنیت سایبری، آژانس امنیت سایبری سنگاپور همچنین ایجاد یک انجمن جهانی در زمینه تخصص سایبری (GFCE) در موقعیت ارتباطی آسیای جنوب شرقی را در هفته بینالمللی سایبری سنگاپور در اکتبر سال گذشته اعلام کرد.
این طرح ابتکاری به دنبال کمک به سنگاپور برای همکاری نزدیکتر با بقیه کشورهای آسهآن در تلاشهای ظرفیتسازی سایبری بود. به گفته کارشناسان، این ارتباط تبادل بهترین شیوهها را تسهیل و درک عمیقتر از شکاف نیروی کار سایبری منطقه را تقویت میکند و هماهنگی نزدیکتر و استفاده کارآمدتر از منابع را در سراسر آسهآن ممکن میسازد.
وزیر اطلاعات و ارتباطات سنگاپور نتیجهگیری کرد که آژانس امنیت سایبری سنگاپور به توسعه برنامههای جدید برای رشد اکوسیستم امنیت سایبری و افراد مستعد همراه با شرکای صنعتی ادامه خواهد داد.