پایش هوشمند بیگ دیتا؛ جدیترین راهبرد آینده پنتاگون
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ مقامات رسمی پنتاگون، در تلاشاند تا از نسل جدیدی از فناوریها در زمینه تجزیهوتحلیل حجم بالایی از اطلاعات که بهصورت روزانه دریافت میکنند، بهرهبرداری کنند.
یکی از مقامات رسمی وزارت دفاع آمریکا دراینباره مدعی شد که آمریکا برای مقابله با حجم گستردهای از تهدیدات که از جانب روسیه و کره شمالی دریافت میکند، به دنبال بهرهگیری از فناوریهای جدید برای پالایش اطلاعاتی است که از جانب این دو کشور دریافت میکند.
ران کارباک (Ron Carback)، از مسئولان ارشد اطلاعات سایبری آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، دراینباره مدعی شد که با افزایش حجم اطلاعات دریافتی در دنیای امروز و گسترش بیحدومرز میزان اطلاعات تبادل شده، تغییر قابلتوجهی نیز در نوع اطلاعات مورد تقاضای وزارت دفاع رخ داده است. در بخشی از صحبتهای وی آمده است: «تا حدود سه سال پیش، مقامات، هر گزارش و اطلاعاتی که درباره تهدیدات منتشر میشد را دریافت میکردند؛ اما هماکنون، آنها تمایلی ندارند تا روزانه، با هزاران صفحه اطلاعات و گزارش روبرو شوند. آنها تنها یک یا دو صفحه از اطلاعات را میخواهند و تمایلی به خواندن این حجم بالا از اطلاعات ندارند.»
کارباک، این تقاضا برای اطلاعات پایش شده را، یکی از موضوعات چالشی در پنتاگون میداند؛ چرا که به اعتقاد وی، در این صورت وزارت دفاع با بحران کمبود نیروهای متخصصی روبرو خواهد شد که در زمینه سایبر، دارای تخصص و تبحر باشند. این مقام ارشد پنتاگون که سابقه طولانی در زمینه امور اطلاعاتی و جاسوسی دارد، در آخرین اجلاس RSA هم به این موضوع اشاره کرد و ابزارهای تحلیل و پایش خودکار بیگ دیتا را، یکی از نیازهای اساسی وزارت دفاع آمریکا، در تحقق راهبردهایش قلمداد کرد. طی چند ماه گذشته، مقامات امنیتی و اطلاعاتی آمریکایی، بارها بر بهرهگیری از ابزارهای هوشمند و خودکار در تحلیل و پایش اطلاعات تأکید کردهاند و حال، آنها بر کوچکسازی اطلاعات اصرار دارند. در حقیقت، کوچکسازی اطلاعات و حذف آمار بیهوده، کمک شایانی به مقامات و تصمیم سازان آمریکایی، در زمینه اتخاذ مواضع راهبردی خواهد کرد.
کارباک در بخش دیگری از صحبتهای خود، همچنان از ایران، کره شمالی، چین و روسیه، بهعنوان اصلیترین تهدیدات درزمینه سایبری نام برد و این کشورها را عامل اصلی حمله، علیه زیرساختهای آمریکایی قلمداد کرد. وی تأکید کرد که اکنون، زمان آن رسیده است که ما بفهمیم این کشورها، دقیقاً به دنبال چه هستند و تلاش میکنند تا چهکاری را انجام دهند. او گفت که در حال حاضر، ما ناچار هستیم که فقط سامانههای دفاعی خود را تقویت کرده و توسعه دهیم.
کارباک ادامه داد: «فهمیدن رفتارهای برخی از این کشورها، دشوار است، آنها ساکت هستند. برخی کشورها، رفتار پر سر و صداتری در دنیای سایبری از خودشان نمایش میدهند. نداشتن اطلاعات کافی از این کشورها، سبب میشود تا فهمیدن رفتار احتمالی آنها، دشوار شود.»
این مقام ارشد آمریکایی، در بخش پایانی صحبتهای خود، نکته قابلتأملی را بیان کرد و گفت: «یکی از جذابترین چیزها برای نسل هزاره امروز، در اختیار داشتن همه ابزارها (ابزارهای ارتباطی) در همه مکانها است. همچنان که جوامع اطلاعاتی به دنبال دستیابی به ابزارهای جدید برای پایش اطلاعات هستند، ایجاد محدودیت بر روی ابزارهای ارتباطی به بهانه موارد مشکوک و امنیتی، میتواند از جذابیت این ابزارها، برای نسل جوانی که عادت کردهاند گوشی و لب تاب خود را همهجا به همراه داشته باشند، بکاهد. ازاینرو، همزمان با بهکارگیری این ابزارها در دنیای امروز، ما باید راهکارهایی برای راحت کردن هر چه بیشتر دسترسی به ابزارهای ارتباطی، فراهم کنیم.»