پایدار شدن رایانش کوانتومی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشمندانی که در حال توسعهی محاسبات کوانتومی هستند، وعدهی تحول فناوری اطلاعات را دادهاند. رایانههای کوانتومی میتوانند محاسبات بسیار پیچیدهتری را با سرعت بیشتر نسبت به رایانههای امروزی انجام دهند؛ اما آنها در حال حاضر بسیار ضعیف و ناپایدار هستند.
محققان موسسه نیلز بور دانمارک (Niels Bohr Institute) اعلام کردند ایجاد یک حالت کوانتومی پایدار کاملاً ممکن است. این روش «حالت صفر مایورانا» (Majorana zero mode) نام دارد. اطلاعات در این روش در طول یک نانوسیم منتقل شده و در مکانهای مختلفی ذخیره میشود. مزیت این کار، حفظ جامعیت اطلاعات در صورت آسیب دیدن یکی از این بخشها است.
واحد پردازشهای کوانتومی، کیوبیت است. در رایانش کوانتومی محاسبات و ذخیرهسازی اطلاعات دیگر به 0 و 1 وابسته نبوده و میتواند از ترکیب این اعداد نیز برای انجام محاسبات استفاده کند. متأسفانه کیوبیت پایداری لازم را ندارد و در زمان محاسبات ویژگی خود را تز دست داده و به بیتهای عادی تبدیل میشوند. در روش حالت صفر مایورانا اطلاعات در مکانهای مختلفی ذخیره شده که پایداری آن در برابر تغییرات را افزایش میدهد.
محققان گفتند: «ذرات مایورانا در حال حاضر وجود ندارد؛ اما میتوان آنها را با ترکیب مواد نیمهرسانا و ابررسانا تولید کرد.»
به همین منظور محققان نیلز بور، با مواد نیمهرسانا که توسط مادهی ابررسانای آلومینیوم پوشش داده شده است، نانوسیمی ساختند که میتواند پایداری ذرات کوانتومی را تضمین کند.