پاک سازی فناوری نظامی آمریکا از دشمنان سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ طبق لایحه سالانه مجلس سنای آمریکا، شرکتهایی که تجهیزات و خدمات خود را به ارتش آمریکا میفروشند باید روابط تجاری خود را که به دولتهای خارجی اجازه دسترسی به اطلاعات حساس خود مانند کد منبع نرمافزاری را میدهند، بازگو کنند.
دو کشور چین و روسیه از شرکتها میخواهند تا خلاصه کد منبع را برای پیروزی در قراردادهای دولتی عرضه کنند. این قانون که توسط سناتور ژان شاهین (Jeanne Shaheen)، اضافهشده است، در میان نگرانی شدید درباره نحوه استفاده از شرکتهای خصوصی بهعنوان ابزارهای جاسوسی توسط دشمنان سایبری ایالاتمتحده پدیدار شده است.
نسخه قانون مجوز دفاع ملی مجلس سنا در سال 2019 بهصراحت ورود شرکتهای مخابراتی چینی هوآوی و ZTE به شبکههای وزارت دفاع را منع کرد درحالیکه خانه نمایندگان این دو شرکت را از دسترسی بهتمامی شبکههای فدرال محروم کرده است. مقامات اطلاعاتی و قانونگذاران مدتهاست نگران رابطه تنگاتنگ دو شرکت فوق با دولت چین هستند.
قانون مجوز دفاع ملی سال گذشته آزمایشگاه ضدویروس روسی کسپرسکی را تحریم دولتی کرد. هنوز اطلاعاتی در مورد دیگر مقررات تکنولوژیکی و سایبری لایحه خانه نمایندگان بهصورت پیشنویس در مجلس سنا در دسترس نیست. این مقررات شامل انتقال مدیریت روزانه شبکههای اطلاعاتی وزارت دفاع از آژانس سیستمهای اطلاعات دفاع به فرماندهی سایبری ایالاتمتحده است.
یک حوزه جنگی دیگر
لایحه مجلس سنا تعدادی قوانین را باهدف ادغام فعالیتهای سایبری با رویکرد متداول نظامی برای جنگ شامل میشود. لایحه فوق عملیاتهای نظامی فضای سایبری، ازجمله عملیاتهای مخفی، بهعنوان «فعالیتهای نظامی سنتی» و تأیید قدرت نظامی برای انجام این عملیاتها را تعیین میکند.
بر اساس لایحه سالانه مجلس سنای آمریکا، دولت و ارتش باید تمام ابزارهای قدرت ملی ازجمله استفاده از قابلیتهای سایبری تهاجمی را برای جلوگیری و پاسخ به حملات سایبری عمده باهدف نابودی یا ایجاد اختلال در جامعه بکار گیرند.
لایحه مذکور بهطور خاص به رئیسجمهور و وزیر دفاع اجازه اقدام مناسب از طریق فضای سایبری برای مبارزه با حملات دیجیتالی از سوی روسیه را از طرف فرماندهی سایبری میدهد. این مقررات پس از ظرفیت کامل عملیاتی فرماندهی سایبری و ارتقا به یک فرمانده رزمی کامل مطرح شدند.
تقویت تحقیق و توسعه
بر اساس مطالب فوق، لایحه مجلس سنا با صرف هزینه 1.2 میلیارد دلاری و تمرکز ویژه بر امنیت سایبری، هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی تحقیقات و توسعه پنتاگون را ارتقا میدهد. این لایحه با درخواست 600 میلیون دلاری برای برنامههای علمی و فناوری، ازجمله امنیت سایبری و محاسبات کوانتومی و همچنین مبلغ 150 میلیون دلاری برای تقویت تعاملات بین وزارت دفاع، صنعت فناوری و دانشگاهی موافقت کرد. این فعالیت شامل ایجاد یک سازمان غیرانتفاعی است که سرمایهگذاری بخش خصوصی را در فناوریهای سختافزاری خاص برای برآوردن نیازهای آتی فناوری دفاعی با برنامههای امنیتی منحصربهفرد ملی تشویق کند.
یک کمیسیون دیگر
لایحه مجلس سنا همچنین مجوز یک کمیسیون 13 نفره را تصویب کرد که توسط سناتور بن ساس (Ben Sasse) با مسئولیت انجام یک نظرسنجی بالا به پایین وضعیت سایبری ایالاتمتحده مطرحشده بود. بر اساس اخبار و اطلاعات منتشرشده، این گروه بهعنوان کمیسیون سولاریوم امنیت سایبری شناخته میشود و پس از پروژه سولاریوم دوران آیزنهاور طراحیشده است که راهبرد آمریکا برای جنگ سرد را توسعه داد.
وظایف اصلی این کمیسیون شامل توزین هزینهها و مزایای تلاشهای سایبری فعلی ایالاتمتحده، تجزیهوتحلیل تلاشهای سایبری دشمنان ملی، ارزیابی موقعیت آمریکا و تأکید بر منابع امنیت سایبری و پیشنهادات تغییرات سیاسی است. کمیسیون باید تا سپتامبر 2019 گزارشی به قوه مجریه و کنگره ارائه دهد.
در دهه گذشته، دولت کمیسیونهای سایبری متعددی ازجمله کمیسیون اخیر تقویت امنیت سایبری ملی را راهاندازی کرد که پیشنهادات گستردهای در مورد پایان کار دولت اوباما و خلاصهای از ورود دولت ترامپ تحویل داد.