about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

اروپا برای مقابله با تهدیدات سایبری ناشی از اقدامات روسیه، چه راهبرد و واکنشی را دنبال می‌کند؟

در تاریخ چهاردهم ژوئن، در جریان نخستین نشست جهانی امنیت سایبری که در کیف برگزار شد، معاون شورای امنیت ملی و دفاعی اوکراین، الکساندر تورچینف (Oleksandr Turchynov)، اظهار داشت:

«روسیه، اوکراین را به یک زمین بازی برای آزمایش به‌روزترین تکنیک‌های سایبری تبدیل کرده است.»

پیش از وی، مدیر برنامه امنیت سایبری موسسه سیاست امنیتی اسلواک، ماروس کرناک (Maroš Kirňák)، در خصوص تهاجم روسیه علیه اوکراین گفته بود:

«روسیه نقش بسیار مهمی در اروپای مرکزی و شرقی ایفا می‌کند و ردپای این کشور در حملات منطقه دیده می‌شود.»

هفت سال طول کشید – از سال 2007 که حملات سایبری علیه استونی به وقوع پیوست تا جنگ اوکراین که در اوایل سال 2014 آغاز شد- که اروپا شدت این تهدید را به طور کامل درک کند. در هر حال، کشورهای اروپایی از آن زمان، پاسخ‌های گسترده‌ای را برای مقابله با این گونه خطرات در عرصه سایبری تدارک دیده‌اند.

در طول سال گذشته، آلمان، قدرتمندترین کشور عضو اتحادیه اروپا بنیادی برای ایجاد «سربازان سایبری» تحت پوشش این کشور ایجاد کرده است. پیش‌بینی می‌شود این بنیاد 13.500 نیروی نظامی و غیرنظامی داشته باشد که وظیفه رسیدگی به عملکردهای دفاعی و تهاجمی را بر عهده داشته باشند. شمار فزاینده حملات سایبری که علیه این کشور صورت می‌گیرد، محرکی برای این اقدام به شمار می‌رود. در ماه آوریل، وزیر دفاع، اورسولا ون در لین (Ursula von der Leyen) ادعا کرد:

«آلمان مجبور است روزانه با حداقل 4.500 حمله سایبری روبه‌رو شود».

در کنار تقویت بودجه مالی امنیت سایبری به میزان 27.5 میلیون یورو (30.6 میلیون دلار)، آلمان در حال برنامه‌ریزی است تا مؤسساتی جدید (نظیر مرکز نوآوری سایبری) و ساختارهایی خاص (موسوم به «پشتیبان سایبری»- یک اندیشکده که وظیفه گردآوری اطلاعات امنیت سایبری را بر عهده دارد) راه‌اندازی کند.

فنلاند، در برنامه‌ریزی برای مقابله با تهدید سایبری روسیه، جدیت ویژه‌ای از خود نشان داده است. مقامات در هلسینکی، پایتخت فنلاند، یک مرکز تعالی اروپا برای مقابله با تهدیدات هیبریدی تأسیس کرده‌اند. این مرکز از سوی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پشتیبانی می‌شود و وظایفی از جمله هشداردهی درباره حملات احتمالی سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی، دولت و همچنین زیرساخت‌های دفاعی و امنیت ملی را بر عهده دارد. در همین حال، راهبرد امنیت سایبری فنلاند برای سال‌های 2020-2017، جاسوسی سایبری، تبلیغات منفی و حملات هکرها علیه شرکت‌ها، افراد و دولت را به عنوان مهم‌ترین مسائل، مورد تأکید قرار می‌دهد.

کشورهای حوزه بالتیک نیز بر حجم فعالیت‌های خود در توسعه توانمندی‌های امنیت اطلاعات/ سایبری افزوده‌اند. استونی (که از نظر توسعه جامعه اطلاعاتی، یکی از پیشگامان اتحادیه اروپا محسوب می‌شود)، در راستای پاسخ به تهدیدات اطلاعاتی و سایبری فزاینده، همکاری با سایر دولت‌های بالتیک و کشورهای اروپای شمالی را جزو اولویت‌های خود در نظر گرفته است. این امر در راهبرد امنیت سایبری 2017-2014 که پیش‌نویس آن تحت تأثیر رخدادهای اوکراین تهیه شد، منعکس گردیده است. استونی به نوسازی «چندضلعی سایبری» اروپا متعهد است. از این چندضلعی سایبری قرار است برای آموزش نیروهای ناتو و هماهنگ‌سازی فعالیت‌های ائتلاف در مقابله با تهدیدات سایبری استفاده شود.

از سوی دیگر، لیتوانی، مرکزی برای امنیت سایبری ایجاد کرده است تا از طریق آن به هماهنگ‌سازی حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور بپردازد. لتونی هم یک راهبرد امنیت سایبری برای سال‌های 2018-2014 در پیش گرفته است که بر دفاع در مقابل حملات ترول‌های روسی در فضای اطلاعاتی برخط، تأکید ویژه‌ای دارد. مجلس لتونی همچنین در پاسخ به پیشرفت‌های اوکراین، جنگ اطلاعاتی و هیبریدی را جرم انگاری نموده است. در همین حال، لهستان بیش از گذشته به این احتمال پی می‌برد که ممکن است از سوی عوامل غیردولتی، مورد هجوم حملات تروریسم سایبری قرار گیرد. لشک تاشیمسکی (Leszek Tasiemski) که در شرکت امنیت فناوری اطلاعات اف-سکیور، معاونت مرکز شناسایی سریع را بر عهده دارد، بر لزوم اصلاحات فوری در بخش امنیت سایبری لهستان تأکید کرده است.

در این مرحله، سه جنبه مهم باید مورد تأکید قرار گیرد. اول، بسیاری از کشورهای اروپایی پذیرفته‌اند که امنیت اطلاعات و امنیت سایبر را نمی‌توان از امنیت کشور جدا کرد. دوم، نهادسازی وارد مرحله جدیدی شده است. ساختارهای جدید تحت پوشش نیروهای مسلح کشور و سازمان‌های مشابه قرار می‌گیرند- این روند بار دیگر، اذعان فزاینده به اهمیت عرصه‌های اطلاعات/ سایبر را برجسته ساخته است. سوم، ناتو رفته‌رفته به بستری رایج تبدیل می‌شود که اقدامات کشورهای اروپایی را یکپارچه و هماهنگ می‌سازد. از این لحاظ، اگر یک یا چند عضو ناتو به طوری هدف حمله سایبری قرار گیرند که زیرساخت‌های حیاتی نظامی یا غیرنظامی به خطر بیفتد، ناتو شاید امروزه بیش از هر زمان دیگری مایل به بهره‌گیری از ماده 5 باشد.

با وجود این، شاید تأثیرگذارترین پیشرفت‌ها در حوزه امنیت اطلاعات/ سایبر در چند سال گذشته توسط اوکراین به دست آمده باشد. اگرچه اوکراین در سال‌های 2014-2013 عملاً در این حوزه بی‌دفاع بوده است، امروز به این توانایی رسیده است که «سربازان سایبری» مخصوص خود را سازمان‌دهی کند و تحریم بسیار بحث‌برانگیزی را علیه آن دسته از شبکه‌های اجتماعی و محصولات فناوری اطلاعاتی اعمال کند که ادعا می‌شود مسکو از آنها برای جمع‌آوری اطلاعات و اهداف جنگ سایبری بهره برده است. مصاحبه اختصاصی با یکی از اعضای «سربازان سایبری» اوکراین که پاییز سال گذشته در وبگاه اوکراینی به نشانی Antivirus.ua انجام شده است نشان می‌دهد که تعداد اعضای این ساختار به 3 هزار نفر افزایش یافته و در پی آن است که در مدت زمانی اندک، به نتایج مهمی دست یابد (Antivirus.ua، 25 سپتامبر 2016). مطلب دیگری که چه بسا مهم‌تر از موارد قبلی باشد این است که اوکراین اخیراً با پشتیبانی ناتو در حال راه‌اندازی یک مرکز ملی امنیت سایبری است تا فعالیت‌های این حوزه را در کلیه وزارتخانه و سازمان‌های کلیدی، از شورای ملی امنیت و دفاع و سازمان پلیس سایبری گرفته تا شرکت صنایع دفاع اوکراین (Ukroboronprom) را با یکدیگر هماهنگ سازد.

Paragraphs
چالش-سایبری-اروپا
چالش سایبری اروپا

در پایان، به چند چالش اصلی باید توجه کرد:

* عموماً، اروپا نتوانسته منظور روسیه از مفهوم «رویارویی اطلاعاتی» را به روشنی درک کند. بر روی جنبه‌های «سایبر» یا «اطلاعات» تأکید می‌شود و این در حالی است که در نظر مسکو، این جنبه‌ها به طور عمد، مبهم ارائه می‌شوند.

* نفوذ روسیه در اروپا همچنان در سطح بالایی حفظ خواهد شد. ترول‌های هوادار روسیه به طور منظم اطلاعات دروغ منتشر می‌کنند و روزنامه‌نگاران و فعالان کنجکاوی را که در پی افشای فعالیت‌های روسیه در اروپا هستند، مورد حمله قرار می‌دهند.

* بسیاری از کارشناسان اروپایی همچنان تردید دارند که به طور مستقیم، روسیه را بابت حملات سایبری به جوامع خود، مورد سرزنش قرار دهند و علت را «فقدان شواهد» اعلام می‌کنند.

* کار دشواری است اما اوکراین به عنوان کشوری که در خط مقدم قرار دارد و عضو ناتو نیست و در معرض حملات مستقیم اطلاعاتی/ سایبری روسیه هم قرار دارد، ناچار است به طور مستقل با روسیه مواجه شود.

اگر این محدودیت‌ها فوراً به شیوه‌ای قاطع مورد رسیدگی قرار نگیرد، اروپا حتی با خطر چالش‌های بزرگ‌تری روبه‌رو خواهد بود. بدتر شدن شرایط اقتصادی در روسیه ممکن است مسکو را به اتخاذ گام‌های تهاجمی‌تر سوق دهد. در این خصوص، تردید و عدم قاطعیت اروپا ممکن است در چشم روسیه، نشانه‌ای از ضعف تلقی شود و این کشور را به حملات بیشتر در ماه‌ها و سال‌های آتی دعوت کند.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.