ویندوز ۱۰ آخرین نسخه از سیستمعاملهای ماکروسافت
این کنفرانس که موقعیتی برای در میان گذاشتن آخرین اطلاعات داخلی مایکروسافت با اهالی رسانه و فعالان حوزه IT در آمریکا محسوب میشود و درواقع برخلاف کنفرانس Build این گردهمایی محفلی است نسبتاً غیر فنی که امسال طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. برخی معتقدند علت اصلی این امر مدیریت تغییر در مدیریت این شرکت است.
ساتیا نادلا مدیر مایکروسافت، در کنفرانس امسال بهصراحت اعلام کرد که مدتهاست این ایده را با دستیاران خود در میان گذاشته که ویندوز ۱۰ باید آخرین نسخه از سیستمعامل ویندوز باشد.
در پاسخ به این سؤال که آیا این به معنای پایان تولید ویندوز توسط مایکروسافت است؟ نادلا گفت: تا حدودی بله و همچنین خیر! زیرا شرکت مایکروسافت در تولید سیستمعاملهای رومیزی به نقطه عطفی دستیافته است و آنچه در ویندوز ۱۰ خواهیم دید همان چیزی است که مایکروسافت همیشه میخواسته ازنظر هویتی به آن دست پیدا کند. لذا مایکروسافت ازنظر نسخه بندی سیستمعاملهایش ازاینپس هیچگاه ویندوز جدیدی را معرفی نخواهد کرد. بلکه تنها ویندوز ۱۰ را بهروزرسانی خواهد نمود.
ازنظر جری نیکسون که برای اولین بار خبر مذکور را در کنفرانس ایکنایت مطرح کرد، مایکروسافت از بسیاری ازنقطهنظرها همچون ساختار ظاهری اصلی و معماری سیستمعامل بهجایی رسیده که این شرکت را از هرگونه بهروزرسانی بینیاز کرده است و علت بهروزرسانیهای دیگر در این حوزه توسط مایکروسافت تاکنون نیز رسیدن به همین نقطه بوده است؛ ازنظر مایکروسافت تنها مشکلهایی که در آینده پیش خواهند آمد ورود سختافزارهای جدید خواهد بود که با استفاده از بهروزرسانیهای نرمافزاری این مشکلها نیز رفع خواهند شد.
او همچنین در ادامه اشاره داشت، در اینجا موضوع تنوع در ظاهر بندی و نرمافزارهای موجود بر روی ویندوز پیش میآید؛ اما به نظر میرسد قابلاعتماد بودن و پایدار بودن سیستمعامل همیشه حرف اول را میزند زیرا اپل هم مدتهاست که برای تولید سیستمعامل رومیزی خود همین روند را پیشگرفته. اپل هیچگاه در سیستمعامل خود بهروزرسانی عمدهای که شیوه کار با سیستمعامل را تغییر دهد ارائه نکرده و به نظر میرسد مایکروسافت هم قصد دارد تا حدودی همین روند را پیش بگیرد و بر روی یک سیستمعامل واحد با ظاهری مشخص مانور بدهد. استفاده از یک ساختار مشخص و بدون تغییر ممکن است در بلندمدت اندکی خستهکننده شود اما برای مثال اپل با تغییرات کوچک ظاهری و ناچیز این مشکل را در بهروزرسانیهایش حل کرده. علاوه بر این تغییر نکردن ساختار اصلی سیستمعامل سبب محبوبیت بیشتر سیستمعامل میگردد زیرا کاربر میداند آنچه درباره سیستمعامل میآموزد با آمدن نسخههای بعدی تغییر نخواهد کرد و لذا رضایت کاربران مبتدی بیشتری از ویندوز جلب خواهد شد.