about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

نفوذ
1405/05/01 - 19:43- تروریسم سایبری

نفوذ به قلب زیرساخت‌های صنعتی آمریکا؛ جزئیات عملیات «شبکه‌های خاموش»

ایالات متحده رسماً اعلام کرد که ایران در جنگ سایبری، ابتکار عمل را در دست گرفته است.

فراهم کردن زیرساخت‌های ابری و ارائه این خدمات با هزینه مناسب‌تر و کیفیت بهتر و نیز رفع فیلتر و محدودیت‌های اینترنت، از وعده‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اهالی رسانه و خبرنگاران است.

 

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ رایانش ابری یا Cloud Computing به بیانی ساده، به معنای ذخیره و دستیابی به داده‌ها و برنامه‌ها از طریق اینترنت به جای استفاده از هارددرایوهای کامپیوتری است. درواقع در این عبارت، «ابر» استعاره‌ای از اینترنت است که با شیوه‌هایی از محاسبات رایانه‌ای در فضای اینترنتی به کاربر امکان می‌دھد بدون نیاز به تخصص یا کنترل زیرساخت‌ھای فناوری، به سرویس های مبتنی بر فناوری در اینترنت دسترسی داشته باشد.

بنابراین سرویس‌های رایانش ابری برنامه‌های کاربردی را به صورت آنلاین فراهم می‌کنند که قابل دسترسی با مرورگرهای اینترنتی هستند، درحالی‌که نرم‌افزار و داده برروی سرورها ذخیره شده‌اند.

در این باره وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر فراهم کردن زیرساخت‌های ابری برای رسانه‌ها بیان کرد: بر اثر اتصالاتی که با IXPها (مراکز تبادل ترافیک اینترنتی) وجود دارد، برای رسانه‌ها تسهیلاتی ایجاد کردیم از جمله اینکه سازمان فناوری اطلاعات یک زیرساخت ابری برای رسانه‌ها فراهم کند. بدین صورت که با کمک به شرکت‌های ابری که چنین خدماتی به رسانه‌ها ارائه می‌دهند وCMS (سیستم مدیریت محتوا) رسانه‌ها را درست می‌کنند.

محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به گلایه رسانه‌ها مبنی بر بالا بودن هزینه خدمات اینترنتی، گفت: مطالبه رسانه‌ها از ما این است که وزارت ارتباطات وارد این موضوع شود، اما از آنجایی که دولت نگهداری‌کننده و سرویس‌دهنده خوبی نیست، به سازمان فناوری اطلاعات گفتیم که جلسه‌ای با ارائه‌دهندگان سابقه‌دار این عرصه که خدمات CMS ارائه می‌دهند، تشکیل دهند و تسهیلاتی برای اهالی رسانه قرار داده شود که هزینه تمام‌شده آنها کاهش یابد و این خدمات با هزینه مناسب‌تر و کیفیت بهتر به رسانه‌ها ارائه شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بهبود این خدمات را در راستای ارتقای تولید محتوا در شبکه ملی اطلاعات دانست و تاکید کرد: رسانه‌های ما تولیدکننده محتوا در شبکه ملی اطلاعات هستند، بنابراین باید با بسته‌های حمایتی از جانب ما مواجه باشند و خدمات خود را با دغدغه کمتر دریافت کنند.

چه خبر از اینترنت بدون فیلتر خبرنگاران؟

یکی دیگر از مطالبات اهالی رسانه و خبرنگاران، لغو محدودیت‌های فیلترینگ اینترنت از جمله در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر است. با توجه به اینکه در حال حاضر برخی از مسوولان از این فضا برای خبررسانی استفاده می‌کنند، جهرمی در پاسخ به سوال ایسنا درباره شرایط لغو فیلتر توییتر برای خبرنگاران، نسبت به این موضوع در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد.

جهرمی پیش از این نیز در این باره اظهار کرده بود: کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، مصوبه‌ای را تایید کرده است تا خبرنگاران بتوانند به اینترنت بدون فیلتر دسترسی داشته باشند که متولی اجرای آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و آن نهاد باید تصمیم بگیرد.

وی همچنین خاطرنشان کرده بود: ما معتقدیم اینترنتی باید در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد که بتوانند از منابع اطلاعاتی بدون محدودیت استفاده کنند و آمادگی داریم زیرساخت فنی آن را برای همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده کنیم اما باید این موضوع را از وزارت ارشاد مطالبه کنیم.

همان‌طور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندین بار تاکید کرده است، برای ورود به شبکه‌های ارتباطی از فیلترشکن استفاده نمی‌کند، زیرا مسوولان در چارچوب مقررات می‌توانند درخواست رفع فیلترینگ از کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه برای خود داشته باشند.

آذری جهرمی اما درباره عضویت خود در شبکه توییتر نیز گفته بود: بنابر قانون فعالیت توئیتر در ایران ممنوع شده است چون قانون‌گذار می‌تواند حکم بدهد که فعالیت شرکت خارجی در ایران ممنوع شود اما فعالیت ایرانیان در توییتر ممنوع نیست چون هیچ قاضی و هیچ دستگاهی نمی‌تواند حکم عمومی بدهد مگر اینکه مصوبه مجلس شورای اسلامی باشد.

البه هنوز خبری از لغو این محدودیت‌ها برای اهالی رسانه نشده است، اما با توجه به وعده‌های داده‌شده که خصوصا در ماه‌های اخیر چندین بار مطرح شده، این انتظار وجود دارد که این وعده به زودی محقق شود.

 

تازه ترین ها

آسیب رسانه‌های اجتماعی به دموکراسی

مرکز تحقیقات پیو اعلام کرد که تعداد فزاینده‌ای از مردم فکر می‌کنند رسانه‌های اجتماعی مردم را فریب می‌دهد و به دموکراسی آسیب می‌رساند.

پروژه
1405/07/09 - 17:19- آمریکا

پروژه مریدین، طرح پنتاگون برای دگرگون‌سازی شیوه نبرد

پنتاگون باهدف توسعه فناوری‌های پیشرفته نظامی، پروژه مریدین را آغاز می‌کند.

حمایت
1405/07/09 - 16:36- هوش مصنوعي

حمایت بنیاد گوگل از آموزش هوش مصنوعی در دانشگاه‌های آمریکا

مدرسان ۳۰ دانشگاه در سراسر ایالات متحده، با حمایت بنیاد گوگل، برنامه‌های توسعه هوش مصنوعی را به‌صورت آزمایشی اجرا خواهند کرد.