وضعیت اینترنت شهرستان استان زنجان رو به بهبود است
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، حامد سرایی در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت هفته دولت اظهار داشت: داشتن اینترنت پرسرعت حق همه مردم است و تمام تلاش ما این است که شبکه پرسرعت با کیفیت را برای همه مردم چه در شهر و چه در روستا فراهم آوریم.
وی افزود: در استان زنجان 712 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد که از این تعداد 78 درصد دارای پوشش اینترنت روستایی هستند و 21 درصد روستاها دارای وضعیت ضعیف اینترنتی و یک درصد از روستاها نیز به طور کامل فاقد اینترنت است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به اینکه وظیفه ما این است که پوشش اینترنت را تأمین کنیم و در قالب پروژههای جاری به اجرا در بیاوریم، گفت: وضعیت اینترنت در روستاهای شهرستانهای مختلف متفاوت است و وضعیت نامطلوب بیشتر در بخشهایی از شهرستان سلطانیه، بخشهایی از شهرستان زنجان و ماهنشان است که محرومیت در شهرستان ماهنشان بالاتر است.
وی با بیان اینکه قبل از شیوع ویروس کرونا تعداد روستاهای بهرهمند از اینترنت در سطح استان تنها 64 درصد بود، گفت: با تلاش حوزه ارتباطات به 78 درصد رشد یافت اما هدف این است تمام روستاها بهرهمند از اینترنت شوند.
سرایی با بیان اینکه همه روستاها به یک چشم دیده شده است و توسعه شبکه ارتباطات در تمام روستاها را به یک چشم میبینیم، عنوان کرد: استفاده از اینترنت پر سرعت حق مسلم همه است و خوشبختانه دولت سیزدهم هم اعتبارات خوبی را در این حوزه پیشبینی کرده است.
وی با بیان اینکه شبکه ارتباطی کشور از چهار لایه تشکیل شده است، تصریح کرد: لایه دسترسی عموم، لایه داخل شهر و یا استانی، لایه بین استانی و لایه بین کشوری و اینترنت ملی است و وزارت ارتباطات برای تمام این لایهها برنامه دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان افزود: پهنای باند لایه ورودی استان در بین استانی 250 گیگا بایت بر ثانیه است اما در حال حاضر در شرایط میانگین حداکثر پهنای باند 70 تا 80 گیگابایت بر ثانیه است یعنی کمتر از یک سوم از ظرفیت موجود از پهنای باند در استان استفاده میشود.
وی ادامه داد: پهنای باند اینترنت ثابت ما و تعداد مشترکین نیز بسیار پایین است و عمده اینترنت مصرفی استان به سمت اینترنت سیار رفته است. اینترنت سیار بر اساس بازه و محدوده فرکانسی است که این بازه فرکانسی تا حدی دارای ظرفیت است و اگر بیشتر از آن استفاده انجام شود ظرفیت کم شده و در ساعات پیک مصرف مانند 3 ظهر و غروب کاهش سرعت اینترنت کاملا مشهود است.
سرایی با بیان اینکه اگر دولت الکترونیک خوب اجرا شود شفافیت عملکرد دستگاه های اجرایی در بر خواهد داشت، گفت: همین امر میتواند معیاری برای کاهش تخلفات و مبارزه با فساد در دستگاههای اجرایی باشد.
وی به برنامههای دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: اگر این برنامه صحیح و درست اجرا شود باید سهولت دسترسی شهروندان و کسب و کارها به خدمات دستگاههای دولتی از منزل یا محل کار بدون نیاز به مراجعه حضوری فراهم شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، تصریح کرد: اگر دولت الکترونیک خوب اجرا شود شفافیت عملکرد دستگاه های اجرایی در بر خواهد داشت و توان پاسخگویی دستگاههای دولتی در قبال مردم را بالا خواهد برد و میتواند معیاری باشد برای کاهش تخلفات و مبارزه با فساد در سطح دستگاههای اجرایی باشد.
وی به پنجره واحد خدمات دولت هوشمند اشاره کرد و گفت: هدف ما احراز هویت یکپارچه است و با توجه به اینکه هر کدام از سازمانها سامانههای الکترونیکی جداگانه دارند زمینهای فراهم شود تا با یکبار احراز هویت یکپارچه بتوان از همه خدمات الکترونیک دستگاههای اجرایی استفاده کرد که در گام نخست اجرای این طرح در شهرداری ها شروع شده است.
سرایی با اشاره به اینکه یکی از برنامه هایی که برای توسعه اقتصاد دیجیتال در سطح استان زنجان مدنظر قرار دارد هوشمند سازی کشاورزی است، گفت: در این خصوص در قالب گلخانههای هوشمند است و در حوزه خدمات نیز تولید و صادرات محتوا و خدمات ابری است.
وی افزود: در سالی که به اسم تولید، اشتغال آفرینی و دانش بنیان نامگذاری شده، توجه ما به توان و ظرفیت بخش خصوصی است و معتقدم هستیم پروژههای توسعه دیجیتال اقتصادی اگر بخواهد محقق شود باید با توان و تخصص شرکتهای بخش خصوصی استان شکل بگیرد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، با بیان اینکه تأکید ما این است که شرکت های حوزه ICT پیشران برنامه توسعه اقتصاد دیجیتال هستند افزود: امیدواریم با تقویت شرکت های ICT و توسعه توان مهارتی اعضای شرکتها شاهد تحول در این خصوص باشیم.
وی به پروژههای افتتاحی در هفته دولت اشاره کرد و گفت: در 9 روستا در سطح استان پروژههای فناوری اطلاعات مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.