وسایل هوشمند و آسیب پذیری کودکان!(بخش اول)
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ تحقیقات دانشگاه دِربی (derby) نشان میدهد انسان قرن 21 هر روز بیشتر به ابزارهای هوشمند وابسته میشود. استفاده بیشازحد ازاینگونه ابزارها میتواند اثرات مخربی مانند اعتیاد دوران مدرن داشته باشد؛ اعتیاد به استفاده از ابزارهای هوشمند. این موضوع میتواند در رابطه با کودکان بسیار خطرناکتر باشد. اعتیاد به تلفنهای هوشمند باعث اختلال در روند یادگیری، ایجاد خودشیفتگی و حتی به خطر افتادن سلامتی کودکان و نوجوانان میشود. متأسفانه باید گفت باوجود تمامی این موارد، ابزارهای دیجیتالی روزبهروز جای بیشتری در مدارس پیدا میکنند و باید به فکر تأثیرات بلندمدت استفاده از این ابزار بود.
تریسترام هانت (Tristram Hunt)، مقام ارشد حزب کارگر گفت: «در یک محدودهی زمانی معین که با یک مدرسه در ارتباط بودم. معلمان دورهی ابتدایی به من از مشکلاتی که به خاطر تفاوت سطح دانشآموزان برای افزایش سطح آنها دارند توضیح دادهاند. بهطور خاص آنها اشارهکردهاند که بیشتر دانشآموزان در هنگام صبحت کردن و سخنرانی با مشکلاتی جدی مواجه هستند. این در حالی است که در جوامع محروم کودکان بهخوبی صحبت میکنند و به انجام بازیهای گروهی میپردازند. وقتی از آنها پرسیدم آیا این وضع در حال بدتر شدن است همهی آنها پاسخ دادند: بله و تلفنهای هوشمند را مقصر این موضوع میدانستند.
چرا من باید با خانوادهی خودم ارتباط برقرار کنم. آنهم زمانی که تنها با یک کلیک میتوانم به مقالات بسیار جالبی دسترسی داشته باشم؟ والدین با کودکان خود صحبت نمیکنند. آنها مرتب ایمیلها و نتایج مسابقات ورزشی را کنترل میکنند، از آمازون خرید میکنند و به شبکههای اجتماعی سر میزنند. همین موضوع باعث میشود تا کودکان مهارت درست صحبت کردن را فرانگیرند. تحقیقات آموزشوپرورش بیان میکند خشونت در کودکانی که نمیتوانند بهخوبی صحبت و ارتباط برقرار کنند افزایش مییابد و آنها این خشونت را در مدرسه بروز میدهند. نکتهی تأسفبار این موضوع این است که ما به عصر جدیدی از ابزارهای هوشمند واردشدهایم که جوانها در آن بیشتر عمر خود را مشغول گذراندن وقت با وسایل دیجیتالی هستند. این موضوع باعث میشود که جوانها در قرن 21 که قرن ارتباطات است مهارتهای شنیداری و گفتاری خوبی نداشته باشند.»