about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ورود اتحادیه اروپا به رقابت ابر رایانه ها

اتحادیه اروپا قصد دارد به منظور رقابت با چین و آمریکا تا سال 2022 ابر رایانه ای را با توان اگزافلاپس تولید کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «nextbigfuture»؛ کمیسیون اتحادیه ی اروپا به تازگی اعلام کرد، این اتحادیه به منظور رقابت با چین، آمریکا و ژاپن در زمینه ی ابر رایانه ها، 1.2 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری کند. هدف از این طرح، دستیابی به دو ابررایانه با توان پردازشی 100 پتافلاپس  است. همچنین تا سال 2020 دو «رایانه ی میان سطح» (Mid-range systems) با ظرفیت پردازشی 10 پتافلاپس1 تا سال 2020 ساخته خواهد شد. هم چنین تا سال 2022 سامانه ای با توان پردازشی میلیارد میلیارد محاسبه در ثانیه و بر پایه فناوری های بومی اتحادیه ایجاد می گردد.

برنامه ی ساخت ابررایانه های ذکر شده در ماه مارس سال 2017 مطرح و هم اینک جزئیات مالی آن نیز مطرح شده است. کمیسیون اروپا این طرح را «اهمیت بالای استقلال و رقابت اتحادیه اروپا در زمینه ی اقتصاد داده2» نامیده است.

اتحادیه ی اروپا تا سال 2020 حدود 605 میلیون دلار روی پروژه ی مذکور سرمایه گذاری خواهد کرد. همچنین کشورهای عضو اتحادیه نیز مبلغ مشابهی را به منظور کمک به پیشرفت سریع تر پروژه پرداخت کرده اند. البته شرکت های خصوصی نیز می توانند در صورت تمایل در ساخت سامانه های مورد نظر به اتحادیه کمک بکنند.

از زمان راه اندازی پروژه ی مورد بحث در مارس گذشته تاکنون 13 کشور آمادگی خود را اعلام کرده اند. این کشورها شامل بلژیک، بلغارستان، کرواسی، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لوکزامبورگ، هلند، پرتغال، اسلوونی، اسپانیا و سوییس هستند.

تعدادی از دانشمندان علوم رایانه انگلیس از آنجایی که این کشور در طرح بالا شرکت نداشته و با توجه به معاهده‌ی برکزیت، ابراز نگرانی کرده اند که فرصت های و مزایای بزرگی را از دست خواهند داد.

در حال حاضر دو ابر رایانه ی سریع جهان در چین قرار دارد و رتبه های بعدی را نیز آمریکا و ژاپن در اختیار گرفته اند. از طرفی چین اعلام کرده است قصد دارد دارد با سرمایه ای 300 میلیون دلاری تا اوایل 2019، سامانه ای با توان اگزافلاپس (10 به توان 18) تولید کند. یکی از اهداف این طرح گسترش توان دریایی چین ذکر شده است.

همچنین 6 شرکت بزرگ فناوری اطلاعات آمریکایی بودجه ای 258 میلیون دلاری را از وزارت انرژی این کشور در قالب پروژه ای به نام «محاسبات مقیاس اگزا» (Exascale Computing Project) دریافت کردند. هدف از این کار سرعت بخشیدن به تحقیقات مورد نیاز برای دستیابی به ابرایانه ای با توان اگزا تا سال 2021 است. آزمایشگاه ملی اوک ریج (Oak Ridge National Lab) سیستمی با توان 200 پتافلاپ را تا اواسط 2018 راه اندازی می کند.


  1. فلاپس واحد اندازه‌گیری سرعت پردازش داده‌ها توسط رایانه است. هر پتافلاپس معادل 10 به توان 15 عملیات ممیز شناور یا 100 میلیون میلیارد بر ثانیه است.
  2. crucial for the EU’s competitiveness and independence in the data economy
تازه ترین ها
تحریم
1403/12/07 - 18:22- اروپا

تحریم یک شهروند کره شمالی مرتبط با گروه لازاروس توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز دوشنبه بسته جدیدی از تحریم‌ها را علیه روسیه تصویب کرد که افراد دخیل در جنگ سایبری و عملیات اطلاعاتی علیه اوکراین را هدف قرار می‌دهد.

محدودیت‌های
1403/12/07 - 18:17- آمریکا

محدودیت‌های صادراتی جدید آمریکا علیه چین

تیم ترامپ به دنبال محدودیت‌های صادراتی در زمینه تراشه‌های نیمه‌رسانا به چین است.

بدافزار
1403/12/07 - 18:09- جرم سایبری

بدافزار بات‌نت به دنبال نفوذ در محیط‌های مایکروسافت 365

محققان امنیت سایبری هشدار داده‌اند که یک کمپین گسترده مبتنی بر بات‌نت، تهدیدی جدی برای محیط‌های مایکروسافت 365 محسوب می‌شود، به‌ویژه آن‌هایی که همچنان از فرآیند احراز هویتی که مایکروسافت در سال‌های اخیر در حال حذف آن بوده است، استفاده می‌کنند.