وحشت آمریکا از ادامه یافتن انتقام سخت در فضای سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ پس از آغاز انتقام سخت ایران و هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد، مقامات آمریکایی نسبت به ادامه پیدا کردن اقدامات ایران به خصوص از طریق نبرد سایبری وحشت کرده و هشدارهای مختلفی صادر کردهاند که در ادامه میتوان به صورت خلاصه آنها را مطالعه کرد.
وبگاه یاهو در گزارشی نوشته به نقل از برخی متخصصین نوشته است اگر ایران برای انتقال تصمیم به حمله سایبری بگیرد؛ آمریکا آمادگی مقابله با آن را ندارد. بر اساس تعدادی از گزارشهای منتشر شده در سال 2018 توسط شورای مشورتی اقتصادی آمریکا، چنین حملاتی بسیار هزینهبر هستند، به گونهای که تنها در یک سال آمریکا خسارتی 109 میلیارد دلاری دیده است.
کیث الکساندر (retaliation)، مدیر سابق آژانس امنیت ملی (NSA) و رییس فعلی فرماندهی سایبری آمریکا گفت:
اگر همه کشورها را روی میز قرار دهید تا آمادهترین آنها را شناسایی کنید، آمریکا بیشترین آمادگی را دارد. آیا ما آماده هستیم و میتوانیم با یک حمله مقابله کنیم؟ من معتقدم هیچ کشوری آمادگی این کار را ندارد؛ زیرا حمله از دفاع سادهتر است.
میشل دنیل (Michael Daniel)، هماهنگکننده امنیت سایبری دولت اوباما و مدیر اتحاد تهدید سایبری (Cyber Threat Alliance)، توضیح داد:
زمانی که صحبت از جنگ سایبری میشود، ایران از ابزارها و تواناییهایی مختلفی بهره میبرد که در گذشته نیز به نمایش گذاشته است. آنها در به توسعه قابلیتهای سایبری خود در طول چند سال گذشته ادامه دادهاند؛ بنابراین نمیتوانم بگویم ایران از چه روشهایی برای حمله سایبری پیش از اقدام آمریکا بهره میگیرد. آمریکا و دیگر کشورهای غربی باید آماده حملات سایبری ایران بهمنظور انتقام باشند.
همچنین تعدادی از متخصصان امنیت سایبری هشدار دادهاند که پس از حملات موشکی ایران، آمریکا باید نسبت به حملات سایبری ایران هوشیار باشد. ایران میتواند زیرساختهای تجاری و دولتی آمریکا را مورد هدف قرار دهد. تحلیلگران هشدار دادند، ایران میتواند به زیرساختهای برق، ابزارهای هوشمند و حسابهای بانکی حمله آمریکا حمله کند.
استیون بلووین (Steven Bellovin)، استاد علوم رایانه دانشگاه کلمبیا در گفتگو با «USA Today» گفت:
من نمیتوانم چیزی را پیشبینی کنم؛ اما اگر اتفاقی هم بیفتد، من متعجب نمیشوم. حتی اگر این حمله نیز در هفتههای آینده رخ ندهد، منطقه خطر تا سالها بعد گسترده شده و باقی خواهد ماند.
مایک پمپئو نیز در گفتگو با فاکس نیوز گفت:
مطمئناً ایرانیان از تواناییهای سایبری پیچیده و عمیق برخوردار است. ما باید خطر این مسئله را در نظر بگیریم.
گرگ اولت (Greg Abbott)، یکی از مقامات آمریکایی ادعا کرد در طول 48 ساعت گذشته، دقیقهای 10 هزار حمله از سوی ایران روی شبکههای سازمانی انجام گرفته است.
همچنین تعدادی از سناتورهای وزارت داخلی و کمیته امور خارجی دولت آمریکا پس از انتقام ایران، پیرامون حملات سایبری احتمالی ایران اظهار نظر کردهاند.
ران جانسون (Ron Johnson)، سناتور کمیته وزارت امنیت داخلی گفت:
آنها ممکن است طیف کاملی از اقداماتی که خود را برای آن آماده میکنند انجام دهند که شامل حمله سایبری نیز میشود.
گری پیترز (Gary Peters)، دموکرات ارشد کمیته مدعی شد:
حمله سایبری به آمریکا، مطمئناً یکی از گزینههای مورد انتظار از سوی ایران است. ما با صنایع خصوصی به ویژه زیرساختهای حیاتی سرتاسر کشور همکاری میکنیم تا از آمادگی برای مقابله با آنها اطمینان حاصل شود.