وحشت آفرینی چین برای آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل «sputniknews»؛ مقامات دولت چین به تازگی از پهپادی به نام «دارک سورد» (Dark Sword)، رونمایی کردند و از هم اکنون لقب «کابوس آمریکا» را به آن داده اند. این پهپاد را احتمالا می توان اولین جنگنده ی نسل ششم نظامی به حساب آورد.
در حال حاضر جنگنده های نسل 4++ و 5 به خلبانان انسانی محدود هستند. این افراد نیز از طریق ماسک اکسیژن، آموزش های فیزیکی شدید و چندین مورد دیگر در زمان عملیات نجات پیدا می کنند؛ اما یک محصول هواپیمای خودمختار نیاز به خلبان و تلفات انسانی را از بین می برد.
کشورهای آمریکا و روسیه نیز سرمایه گذاری های گسترده ای را روی توسعه ی نسل ششم جنگنده ها انجام داده اند. البته بر خلاف آمریکا که قصد دارد هواپیماهای جدیدی ایجاد کند، روسیه در تلاش است قابلیت های خومختاری را به جنگ افزارهای فعلی بیاورد.
تاکنون مشخصات کاملی از قابلیت های دارک سورد منتشر نشده و هنوز مشخص نیست که آیا کاملا بدون سرنشین عمل می کند، یا خلبانان نیز می توانند آن را هدایت کنند.
خودمختار بودن یک وسیله به معنای پذیرش، افزایش حساسیت در برابر حملات الکترونیک، فرماندهی و ایجاد اختلال در کانال است. دقیقا مشابه حملات سایبری این مسئله به رقابتی برای به آوردن قابلیت های دفاعی و تهاجمی خواهد شد.
با توجه به گزارش های منتشر شده، دارک سوئور قابلیت حمل موشک های هوا به هوای پیشرفته ی چین را داشته، با سرعت بیشتر از صوت حرکت می کند.
با وجود ادعای چین در رابطه با ساخت اولین جنگنده ی نسل ششم، نمی توان اظهار نظر دقیقی را نسب به آن ارائه داد؛ زیرا تعریف دقیقی از این گونه محصولات ارائه نشده است. برای مثال عده ای معتقدند جنگ افزارهای این نسل باید به سلاح لیزری، دفاع موشکی، قابلیت انجام حملات سایبری و هک سامانه های دشمن از راه دور مجهز بوده، طول پرواز بیشتری داشته باشند. در مقابل عده ای این نسل را پهپادهایی کوچک و کم هزینه می دادند که قابلیت انجام عملیات را به صورت گروهی دارند.
برای نمونه اگر پهپاد نظارتی تریتون (Triton) نیروی دریایی آمریکا با قابلیت پرواز تا فاصله ای حدود 25 هزار کیلومتری و استقامت 30 ساعته در نظر گرفته شود، دارک سورد بسیار قوی تر عمل می کند.