واکنش مقامات روسیه به اتهامات جدید مایکروسافت
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اتهام شرکت مایکروسافت مبنی بر حملات سایبری هکرهای روسیه و کره شمالی به شرکتهای فعال در حوزه واکسن کرونا را حدس و گمان توصیف کرد.
ریابکوف اظهار داشت چنین اتهاماتی مد سیاسی شدهاند و شرکتهای فناوری اطلاعات آمریکا نیز به آن ادای احترام میکنند. این اتهامات در حالی مطرح میشوند که منابع روسیه همواره در معرض حملات سایبری خارجی قرار دارند. این ادعاها اثرات منفی بر روابط میان مسکو و واشنیگتن میگذارد.
ریابکوف تصریح کرد روسیه به هیچچیز نیاز ندارد، جز نگرش عادی به آن دسته از محصولاتی که در کشور وجود دارند و در تماس با شرکای خارجی ارتقاء مییابند.
به گفته این مقام دولتی، اینگونه مسائل میبایست بهصورت تخصصی موردبررسی قرار گیرند، اما واشینگتن گمانهزنی کرده و از گفتگوی تخصصی کنار میکشد.
آندرِی ماروزوف، عضو کمیته امور بینالملل پارلمان روسیه براین باور است میتوان همهچیز را به گردن هکرهای ساختگی انداخت، چراکه اثبات وجود آنها و یا تعلق داشتن آنها به یک کشور غیرممکن است. حداقل نه انگلیسیها و نه آمریکاییها با واردکردن اتهامات علیه هکرهای روس، تاکنون یکبار نیز شواهد قانعکنندهای مبنی بر وجود آنها و یا ارتباط آنها با روسیه ارائه ندادهاند.
مقامات وزارت خارجه روسیه میگویند هرسال میلیونها تهاجم سایبری علیه منابع دولتی اینترنتی روسیه از خارج نظیر حملات سایبری ژانویه تا سپتامبر 2018 به وزارت امور خارجه انجام میشود، اما مقامات این کشور مدام و بیاساس کشورهای دیگر را عامل حمله معرفی نکرده و آنها را متهم نمیسازند.
کارشناسان روس عقیده دارند مسکو راهحل کرونا ویروس را در شبکههای رایانهای و مراکز علمی آمریکایی جستجو نمیکند، چراکه در حال حاضر در روسیه بیشازپیش چندین مرکز ازجمله مؤسسه Gamalei، مرکز VECTOR، مؤسسه FMBA روی واکسن کرونا ویروس کارمی کنند.
ادعای اخیر مایکروسافت علیه سه گروه «Fancy Bear» ،«Zinc» و «Cerium» مطرحشده است. بنابرادعای این شرکت، در ماههای اخیر این سه گروه هفت شرکت برجسته تحقیقات و تولید واکس کرونا را هدف قرار دادهاند.
معاون مسائل امنیتی مایکروسافت مدعی شده است شرکتهای داروسازی و شرکتهای تحقیقاتی واکسن کرونا در کشورهای کانادا، فرانسه، هند، کره جنوبی و آمریکا هدف حملات این هکرها قرارگرفتهاند.