واقعیت گزارش نتبلاکس در مورد اختلال اینترنت چیست؟
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شب گذشته چهارم مهر ماه، نتبلاکس (NetBlocks) در گزارشی اعلام کرد که اینترنت ایران برای سومین بار طی یک ماه اخیر دچار اختلال شده و به سطح ۸۲ درصد کاهش پیدا کرده است. در این گزارش آمده است که این اختلال یک بامداد رخ داده است.
این در حالی است، شرکت ارتباطات زیرساخت در تاریخ 20 شهریور ماه و پس از انتشار اخباری مبنی بر کندی اینترنت در برخی نقاط کشور که توسط نت بلاکس منتشر شده بود، در اطلاعیهای اعلام کرد: «به منظور ارتقاء و توسعه ظرفیت شبکه ارتباطات زیرساخت و براساس نیازسنجی و طراحیهای انجام شده قبلی، تجهیزات مورد نیاز تامین شده و از چند روز گذشته مراحل جایگزینی و ارتقاء تجهیزات آغاز شده است. بدین منظور براساس فرآیند رایج و مصوب، تغییرات در ساعات کم ترافیک شبانه روز (اکثراً بامداد )، در قالب down time فنی انجام میشود.
بدیهی است جهت آمادگی اپراتورهای مخابراتی و سایر ذینفعان و مدیریت ترافیک از مسیرهای جایگزین در ساعت دان تایم، قبل از شروع عملیات اجرایی، اطلاعرسانی لازم با اپراتورها و ذینفعان انجام می شود. دان تایم شبکه ارتباطی زیرساخت در بامداد روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در بعضی از مراکز انجام شده و با توجه به تعدد مراکز و گستردگی شبکه ارتباطی شرکت ارتباطات زیرساخت، این تغییرات به صورت مرکز به مرکز و طی چندین روز انجام می شود.»
پس از این اطلاعیه عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران نیز ضمن تاکید ارتقا زیرساختها در کشور، گفت: «در حال توسعه شبکه هسته مادر مخابراتی کشور هستیم، و ظرف 6 ماه آینده 50 درصد لایه آی پی به شبکه آی پی اضافه می شود و تجهیزات جدید در شبکه قرار میگیرد. معمولا از ساعت 1 نصف شب به بعد با اطلاع قبیل برخی نقاط ممکن است اختلالات محضی داشته باشند که از قبل اطلاع رسانی میشود.»
در همین راستا نیز صبح امروز، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات نیز با باز انتشار گفتوگوی اخیر وزیر ارتباطات در جمع خبرنگاران، اعلام کرد: «قبلا هم گفته شد که در طول پاییز، به دلیل توسعه در هسته شبکه کشور و برای نصب تجهیزات جدید، ممکن است در ساعتهای نخستین بامداد، برخی لینکهای ارتباطی شرکت زیرساخت به مدت محدود قطع شوند که عمدتا کاربران اثر آن را احساس نمی کنند، اما در سامانه های نظارتی لاگ می شود؛ برخی این توسعه را با نام اختلال فاکتور نکنند.»