وابستگی امنیتی و نظارتی کامرون به اسرائیل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ امنیت ریاست جمهوری کامرون از فناوری نظارتی تا پرسنل امنیتی کاملاً وابسته به شرکتهای اسرائیلی است.
اسرائیل و کامرون در طول 60 سال گذشته و از زمان استقلال این کشور آفریقای مرکزی در سال 1960 به مدت 60 سال با یکدیگر رابطه نزدیک داشتهاند.
پُل بیا (Paul Biya)، رئیس جمهور کنیا – که یکی از طولانیترین دورههای ریاست جمهوری را در آفریقا دارد – از سال 1982 به قدرت رسیده است. وی از زمان کودتای تقریباً موفقیتآمیز در سال 1984 در رابطه با سرویس اطلاعاتی فرانسه بسیار محتاط بوده است.
به گفته «TheAfricaReport»، یکی از توصیههای آمریکا این بود که بیا به خاطر نیازهای امنیتی كشورش به اسرائیل روی آورد. ترکیب تخصص امنیتی و فناوری نظامی اسرائیل به حفظ قدرت او در 38 سال گذشته کمک کرد.
کارشناسان معتقدند که از زمان شکلگیری رژیم صهیونیستی در سال 1948، تمرکز اصلی آن بر توسعه تواناییهای پیشرفته نظامی بوده است. بنابراین، سرمایهگذاری بسیار زیادی در توسعه یک سازمان نظامی و دفاعی قدرتمند از جمله فناوری و تخصص انجام داد.
به گزارش «Analyticstraining»، علیرغم جمعیت اندک 8.7 میلیون نفره، اسرائیل به عنوان یک ابرقدرت نظامی و امنیت سایبری محسوب میشود. الجزیره مدعی شد که علاوه بر کامرون، چاد، نیجر، مالی و نیجریه مشتریهای تخصص نظامی و ضدتروریسم و سختافزار اسرائیل هستند.
پس از آغاز روابط بیا با اسرائیل، مأموران سابق آژانس اطلاعاتی و پرسنل نظامی رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت امنیتی کامرون تلاش کردند. کارشناسان امنیتی اسرائیل گردان مداخله سریع، یک گروه نیروی نظامی نخبه و یگان رزمی نظامی نیروهای مسلح کامرون را ایجاد کردند که مستقیماً به رئیس جمهور گزارش میدهد. بنابر ادعای صدای آمریکا، این واحد نقش مهمی در جنگ علیه گروه تروریستی بوکوحرام در منطقه بازی کرده است.
اسرائیلیها همچنین فناوریهایی را با هدف توانمندسازی رئیس جمهور در رهگیری ارتباطات تلفنی و الکترونیکی در یائونده (Yaounde)، پایتخت کامرون ایجاد کردند.
«MiddleEastMonitor» گزارش داد که بیا حتی از واحدهای امنیتی و نظامی ویژه آموزش دیده بهوسیله شرکتهای امنیتی اسرائیلی برای متوقف کردن معترضان به قوانینش استفاده کرده است. به گزارش دیدهبان حقوق بشر (Human Rights Watch)، مناطق انگلیسی زبان کامرون سالها در معرض تعصب و تبعیض مقامات و دولت بوده و همین امر موجب اعتراضاتی به دولت و سیاستهای بیا بوده است.