وابستگی اتحادیه اروپا به چین
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، در متن گزارشی که به تازگی برای رهبران اتحادیه اروپا تهیه شده ، آمده است که این اتحادیه تا سال 2030 به همان اندازه که قبل از جنگ اوکراین در حوزه انرژی به روسیه وابسته بود، برای باتری های لیتیومی و سلول های سوختی به چین وابسته میباشد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، این سند مبنای مذاکرات درباره امنیت اقتصادی اروپا در جریان نشست سران اتحادیه اروپا در گرانادا در اسپانیا در تاریخ پنجم اکتبر خواهد بود.
رهبران اتحادیه اروپا که نگران افزایش اقتدار جهانی و اقتصادی چین هستند، پیشنهادهای کمیسیون اروپا برای کاهش خطر وابستگی بیش از حد اروپا به چین و استفاده از ظرفیتهای آفریقا و آمریکای لاتین، پیشنهاداتی را مورد بحث قرار خواهند داد.
در این گزارش آمده است که به دلیل ماهیت متنوع منابع انرژی تجدیدپذیر مانند خورشید یا باد، اروپا برای مقابله با انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰ به روش هایی برای ذخیره انرژی نیاز خواهد داشت.
در این گزارش که توسط ریاست اسپانیایی اتحادیه اروپا تهیه شده، آمده است:
این امر تقاضای اتحادیه اروپا برای باتری های لیتیومی، سلول های سوختی و الکترولیزها را که انتظار میرود در سال های آینده بین ۱۰ تا ۳۰ برابر شود، به شدت افزایش خواهد داد.
در حالیکه اتحادیه اروپا با بیش از ۵۰ درصد سهم بازار جهانی، جایگاه قدرتمندی در مراحل میانی و مونتاژ ساخت الکترولیزها دارد، برای سلول های سوختی و باتری های لیتیومی جهت خودروهای الکتریکی به شدت به چین وابسته است.
براساس گزارش کمیسیون اروپا، در سال ۲۰۲۱، پیش از حمله روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا بیش از ۴۰ درصد از کل مصرف گاز، ۲۷ درصد از واردات نفت و ۴۶ درصد از واردات زغال سنگ از روسیه را به خود اختصاص داده بود.
در این گزارش آمده است:
سناریوی مشابهی ممکن است در فضای فناوری دیجیتال رخ دهد. پیش بینی ها حاکی از آن است که تقاضا برای دستگاه های دیجیتال مانند حسگرها، پهپادها، سرورهای ذخیره داده، تجهیزات ذخیره سازی مختلف و شبکههای انتقال داده در این دهه به شدت افزایش خواهد یافت.