هک آژانس امنیت سایبری ژاپن توسط هکرهای چینی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، مرکز ملی آمادگی حوادث و استراتژی امنیت سایبری ژاپن (NISC) در ماه اوت اعلام کرده بود که اطلاعات شخصی مرتبط با تبادل ایمیل ممکن است پس از هک شدن در اکتبر سال گذشته، در معرض خطر قرار گرفته باشد.
این مرکز به طور عمومی این حادثه را به هکرهای چینی نسبت نداده است؛ اما با این حال، گزارش فایننشال تایمز به نقل از سه منبع دولتی و بخش خصوصی که با این وضعیت آشنا هستند، می گوید که هکرهای چینی تحت حمایت دولت مظنون به دست داشتن در این حمله هستند.
این موضوع به دنبال گزارش اخیر واشنگتن پست مبنی بر اینکه آژانس امنیت ملی ایالات متحده کشف کرده است که هکرهای نظامی چینی شبکه های دفاعی ژاپن را در سال 2020 به خطر انداخته اند که به عنوان "یکی از مخرب ترین هک ها" در تاریخ ژاپن توصیف شده است، گزارش شده است.
این روزنامه گزارش داد که هک شبکههای دفاعی ژاپن مانع از اشتراکگذاری اطلاعات بین پنتاگون و نیروهای دفاعی ژاپن شده است، زیرا ژاپن در بحبوحه افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی در اقیانوس آرام، مشارکت خود را با ایالات متحده و دیگر متحدانش افزایش خواهد داد.
به گزارش فایننشال تایمز، چین همچنین پشت حادثه دیگری نیز بوده است که در اوایل سال جاری در بندر ناگویا ژاپن روی داد.
اگرچه این حمله در ابتدا توسط مقامات بندر به باجافزار لاک بیت (LockBit) نسبت داده شد، اما روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که کارشناسان سایبری دولتی، اکنون آن را بخشی از آزمایش مداوم دفاع زیرساختی ژاپن توسط چین میدانند تا یک حادثه توسط باجافزار شناخته شده ای مانند لاک بیت.
دفتر کابینه ژاپن که مرکز ملی آمادگی حوادث و استراتژی امنیت سایبری ژاپن را اداره میکند، به درخواستهای خبرگزاری ریکوردد فیوچر نیوز (Recorded Future News) برای اظهارنظر پاسخ نداد.
این مرکز در بیانیه های خود برای فایننشال تایمز، مقیاس دسترسی را که هکرهای ادعایی موفق به دستیابی به آن شده بودند، مورد مناقشه قرار داده و تاکید کرده است که این دسترسی به سیستم ایمیل آژانس محدود می شود.
وزارت امور خارجه چین اما این موضوع را که این کشور در پشت این هک قرار دارد، تکذیب کرده و در عوض ایالات متحده را مقصر می داند.
مقامات پکن اخیرا متعهد شدند که فعالیت های جاسوسی سایبری ایالات متحده را در پی انتقادات درباره عملیات های هکری خود این کشور، افشا کنند.