هوش مصنوعی پنتاگون آینده را پیشبینی میکند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ،بر اساس گزارشی از سایت The Drive، پنتاگون اخیراً در ادامه ماجراجوییهای خود با هوش مصنوعی، تستهای یک آزمایش برای دستیابی به احاطه همهجانبه اطلاعاتی بر جهان را با موفق به انجام رسانده است.
این پروژه که به اختصار GIDE نامگذاری شده است، به ارتش آمریکا اجازه خواهد داد تا بتواند به کمک ترکیب حوزههای نوین علم مانند هوش مصنوعی، محاسبات فضای ابری و حسگرها، الگوریتمی طراحی کنند که طبق ادعای این گزارش، اتفاقات مختلف جهان را از چند روز قبل پیشبینی میکند.
شاید این موضوع بیشتر شبیه به داستان فیلمهای علمی تخیلی به نظر برسد، اما با نگاهی به صحبتهای یکی از فرماندهان ارشد پنتاگون، میتوان به درک منطقیتر و واقعیتری از آن دست یافت.
این سیستم که بر اساس یادگیری ماشین طراحی شده است، دادههای خام فراهم شده از منابع مختلف در دسترس ارتش آمریکا را تحلیل میکند و با مشاهده کوچکترین تغییرات در الگوی مرسوم یا طبیعی اتفاقات، به پنتاگون در مورد احتمال بروز یک مشکل اطلاع میدهد.
به عنوان مثال، اگر تصاویر ماهوارهای نشانههایی از آماده شدن زیردریاییهای دشمن برای حرکت را در اختیار این سیستم قرار دهند، هوش مصنوعی بلافاصله در این مورد هشدار خواهد داد. تحلیلگران نظامی برای دستیابی به چنین نتیجهای از طریق دادههای خام به چندین روز زمان نیاز دارند.
همانطور که احتمالاً حدس زدهاید، پنتاگون میگوید که چندین سال است از این فناوری استفاده میکند و آن را در تمام بخشهای ارتش آمریکا به کار گرفته است. ادعا میشود که پنتاگون آماده است تا این سیستم یادگیری ماشین را تا بهار 2022 برای کاربردهای غیر نظامی در اختیار ارگانهای مختلف قرار دهد.
مزیتهای یک فناوری این چنینی قطعاً غیر قابل انکار است، زیرا ارتشهای مجهز به آن را قادر میکند به جای منتظر ماندن و صرفاً واکنش نشان دادن به اتفاقات، اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه اتخاذ کنند. این سیستم احتمالاً برای کاربردهای غیر نظامی مانند اداره دولتها نیز قابل استفاده خواهد بود.
باید به این نکته اشاره کنیم که هرچند هوش مصنوعی اتفاقات غیر عادی مانند افزایش تعداد ماشینهای پارک شده در یک خیابان یا زیاد شدن ناگهانی تعداد جنگندهها در یک پایگاه نظامی را به سرعت متوجه میشود، تحلیل دلیل رخ دادن اتفاقات مختلف همچنان به ذکاوت انسانی نیاز دارد.