هوش مصنوعی و اهداف توسعه پایدار
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ محققان بر این باورند که هوش مصنوعی، توانایی بالقوه بسیاری از جنبههای مختلف جهان اعم از اقتصادی، محیطی، اجتماعی یا موارد دیگر را دارد. هوش مصنوعی تصمیمگیری بر اساس دادهها را راحتتر از همیشه کرده است. آپوروا بلاپو (Apoorva Bellapu )، نویسنده محتوا و مدیریت ارشد کسب و کار در این خصوص مقالهای نوشته که به شرح زیر است :
«ماشینآلات با قابلیت یادگیری عمیق زندگی ما را به سمت بهتر شدن تغییر دادهاند. با این اوصاف، یکی از مهمترین سؤالات در جهان این است : آیا هوش مصنوعی میتواند در دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک کننده باشد؟ کارشناسان به این سؤال جواب مثبت دادهاند! در حقیقت، بخشهایی وجود دارند که قبلاً از این فناوری پیشرفته هوش مصنوعی برای رسیدن به اهداف خود استفاده کردهاند. برخی از این مناطقی که این موضوع با موفقیت در آنها اثبات شده عبارتند از :
آموزش
به گفته کارشناسان، اهمیت آموزش را نمیتوان به زبان آورد. به کمک آموزش نه تنها میتو.ان گزینههای شغلی زیادی برای انتخاب داشت، بلکه باعث آراستگی فرد نیز میشود. روزهایی که برای تحصیلات حضور فیزیکی یک شخص لازم بود، تمام شدند. امروزه، آموزش به لطف هوش مصنوعی به مراتب در دسترستر است. تحصیل بدون معلمان انسانی احتمالاً یکی از بهترین نوآوریهایی است که هوش مصنوعی در بخش آموزش ایجاد کرده است. برای دانشجویان معلول به لحاظ بصری دلیلی بهتر از این نمیشود که آنها میتوانند با کمک دستیارهای صوتی آرزوی تحصیل خود را برآورده کنند.
هوش مصنوعی همچنین میتواند هر از گاهی عملکرد دانشآموز را کنترل کند. توصیه محتوا براساس تجربه گذشته دانشآموز، زمینه دیگری است که هوش مصنوعی بر آن تمرکز دارد. در مجموع، در آینده قرار است تعداد بیشتری دانشآموز به جای مربیان انسانی بهوسیله ماشینآلات مجهز به هوش مصنوعی آموزش بینند.
کشاورزی
کارشناسان معتقدند که مهم نیست در کدام کشور زندگی میکنید، این بخش از اهمیت بینظیری برخوردار است. تصور زندگی بدون این بخش ممکن نیست. هوش مصنوعی میتواند به تشخیص بیماریها در گیاهان کمک کند و علفهای هرز را نیز هدف قرار دهد. کشاورزان اکنون از مدلهای پیشبینی هوش مصنوعی برای پیشبینی الگوهای آینده آب و هوایی استفاده میکنند، بنابراین میتوانند تصمیمات بهتری بگیرند.
سلامتی
این بخشی است که مردم هرگز نمیتوانند از ستایش آن خسته شوند. و هنگامی که جهان بهوسیله یک بیماری همهگیر مانند کووید-19 متزلزل میشود، تلاشهای انجام شده بهوسیله این بخش اهمیت مییابند. از آنجا که دادههای مربوط به بخش مراقبتهای بهداشتی بسیار عظیم هستند، هوش مصنوعی توانایی جمعآوری و پردازش این دادهها برای درمان سریعتر را دارد. حضور فناوریهایی برای بررسی سرطانی بودن یا نبودن فرد، برای تخمین احتمال ابتلا به سرطان در یک شخص، نام بردن از این فناوریها به دلیل هوش مصنوعی در حال تغییر است. هند هر روز بیشتر به سمت اقتصاد مبتنی بر هوش مصنوعی در حرکت است. این شرکت با همکاری مایکروسافت نابینایی را با استفاده از دستگاه قابل حمل برای اسکن چشم با کمک هوش مصنوعی ریشهکن کرده که به تشخیص بیماریهای شبکیه کمک میکند. علاوه بر این، از هوش مصنوعی برای مقابله با حملات امنیت سایبری در این بخش نیز استفاده میشود.
مدیریت بحران
هوش مصنوعی در این بخش نیز ناجی است. هوش مصنوعی نقش محوری در به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از بلایا دارد. این فناوری کمک میکند تا بهبود سدسازی و جلوگیری از هدر رفتن آب و به حداقل رساندن خطرات میسر شود.
موارد فوق تنها برخی از مناطقی است که هوش مصنوعی در آنها معجزه کرده است. هوش مصنوعی پتانسیل زیادی برای خدمت به بخشهای زیادی دارد. اگر از هوش مصنوعی به بهترین وجه استفاده کنیم، جامعه بهتری در سالهای آینده در انتظار همه ما خواهد بود.»