هوش مصنوعی همیشه حلال مشکلات نیست
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ذوالفقار رمضان (Zulfikar Ramzan)، مدیر ارشد فناوری شرکت امنیتی RSA، در زمینه برطرف ساختن کلیه چالشهای امنیتی و مقابله با تهدیدات این عرصه گفت: «این بسیار دشوار است که ما بخواهیم کلیه تهدیدات امنیت سایبری را برطرف نماییم، اما باید تلاش کنیم تا در این عرصه، به نقطه قابل قبولی برسیم.»
رمضان در بخش دیگری از صحبتهای خود، به موضوع تجهیزات قدیمی و بهروزرسانی نکردن سرورها اشاره کرد و گفت: «بسیاری از نفوذهای امنیتی، به این دلیل رخ میدهند که برخی از مسئولین، سرورهای خود را بهروزرسانی نمیکنند. چنانچه یک نفوذ امنیتی در این زمینه رخ بدهد، سامانهها از دست میروند و شما مشتریان خود را از دست خواهید داد.»
وی در رابطه با پیشرفت نتایج امنیتی بر طبق هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی گفت: «بهتازگی این حرف زده میشود که هوش مصنوعی، سبب ارتقاء فناوری میشود. نودونه درصد اوقات، نیازی به هوش مصنوعی نبوده و مشکلات با وصله شدن سیستمها حل میشود. بسیاری از نرمافزارهای مخرب با یک حرکت از بین میروند که در هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی منظور از این حرکت از بین بردن پنج درصد پایانی حملات سایبری میباشد. الگوریتمهای یادگیری ماشینی در همه دادههایی که نقش مهمی در امنیت سیستمها دارند، یافت نمیشود. آنچه در این زمینه اهمیت دارد دامنه اطلاعات، کامل بودن دادهها و طراحی دادهها برای برخی محیطهاست. مسئله نگرانکننده برای من فروشندههایی هستند که معتقدند یادگیری ماشینی همه مشکلات را حل میکند و این حقیقت ندارد.»
ذوالفقار رمضان در زمینه کمبود نیروی مستعد و ماهر سایبری گفت: «ما در سنگاپور با دولتهای محلی، دانشگاهها و یک مرکز عملیات امنیتی برنامه همکاری داریم که توسط دانشجویان مدیریتشده و در بسیاری موارد، مشکلات سایبری با چند تحلیلگر، بهراحتی برطرف میشوند.»
رمضان در زمینه اشباع فروشندگان امنیتی که در حال حاضر به چالشی بزرگ برای امنیت سایبری تبدیلشده است، گفت: «در برخی موارد تمامی مقالات و پاورپوینتها شبیه به هم هستند. مشتریان باوجود فروشندگان بیشمار امنیت سایبری که برخی از آنان تازهکار هستند، گیج شده و معتقدند هوش مصنوعی میتواند مشکلات امنیتی را حل کند.»