about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

متخصصان معتقدند در هر صورت پیش‌بینی‌های انجام شده در زمینه‌ی هوش مصنوعی به حقیقت خواهد پیوست و از هم‌اکنون باید قوانین جدیدی در این حوزه تصویب شود.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ایلان ماسک به تازگی هشدار داد که بهتر است قبل از اینکه دیر شود، قوانینی در حوزه‌ی هوش مصنوعی تصویب گردد. ماسک به دفعات هشدار داد که این فناوری می‌تواند بقای بشریت را تهدید کرده و آن‌ها را منقرض بکند.
علاوه بر ایلان ماسک، تعداد بسیار زیادی از محققان نیز معتقدند هوش مصنوعی روی توسعه‌ی سلاح‌ها، مشاغل و حریم خصوصی تأثیر خواهد گذاشت و نگرانی‌هایی را به وجود می‌آورد. بنابراین مطرح شدن سؤالی مانند «آیا باید هوش مصنوعی را توسعه بدهیم؟» طبیعی است.
اورن اتزیونی (Oren Etzion)، مدیر اجرایی موسسه هوش مصنوعی آلن  (Allen Institute for Artificial Intelligence) آمریکا به سؤال بالا پاسخ مثبت داد؛ اما با بیان سؤالی دیگر پرسید آیا ما نباید برای حفظ احتیاط، سرعت توسعه‌ی آن را کاهش بدهیم؟ اتزیون گفت:

مشکل این است که اگر ما به این سؤال نیز جواب مثبت بدهیم کشورهایی مانند چین از ما پیشی خواهند گرفت.

وی هوش مصنوعی را به اسبی که طویله را ترک کرده و متخصصان برای هدایت آن تلاش می‌کنند، تشبیه کرده و افزود، نباید از این دستاورد برای ساخت اسلحه استفاده کرده و همه‌ی آن‌ها باید یک «سوییچ خاموش کردن» (off switch) داشته باشند. همچنین به جای تعریف و کنترل توسعه‌ی بی‌نظم و سریع هوش مصنوعی، باید برای تأثیرات قابل‌لمس سامانه‌های هوش مصنوعی –مانند ایمنی خودروهای بی راننده- قوانینی تنظیم بشود.
اتزیون توضیح داد:

من با الهام از قوانینی که ایزاک آسیموف در سال 1942 معرفی کرد، قوانین سه‌گانه‌ی جدیدی را پیشنهاد می‌دهم.

قوانین آسیموف به شرح زیر است:
•    1-يک روبات نبايد با ارتکاب عملي يا خودداري از انجام عملي باعث آسيب ديدن يک انسان شود.
•    2- يک روبات بايد از تمامي فرمان‌های انسان تبعيت کند، مگر اينکه آن فرمان يا فرمان‌ها در تعارض با قانون نخست باشد.
•    3-تا هنگامي که قانون نخست يا دوم زير پا گذاشته نشده، روبات بايد وجود خود را حفظ کرده و در بقاي خود بکوشد.
اتزیون اشاره کرد سه قانون مطرح شده ظریف؛ اما مبهم هستند و پیشنهاد داد، مرکزی برای جلوگیری از آسیب‌رسانی‌های هوش مصنوعی بر پایه‌ی سه قانون وی ایجاد بشود.

Paragraphs
قوانین-نظارتی-هوش-مصنوعی
قوانین-نظارتی-هوش-مصنوعی

وی سه قانون خود را به شرح زیر مطرح کرد:

1-    سامانه‌ی هوش مصنوعی باید طیف وسیعی از قوانینی که توسط اپراتورهای انسانی اعمال می‌شوند را به کار بگیرند. این قوانین شامل بخش خصوصی، شرکت‌های بزرگ و دولتی می‌شود. ما نمی‌خواهیم هوش مصنوعی درگیر مسائلی مانند قلدری سایبری، دست‌کاری سهام یا تهدیدات تروریستی بشود.
ما نمی‌خواهیم اف‌بی‌آی برای به دام انداختن مردم در ارتکاب جرائم یک سامانه‌ی هوش مصنوعی منتشر بکند. ما یک خودروی بی راننده که چراغ قرمز را رد می‌کند یا حتی بدتر، سلاحی خودمختار که تمامی معاهدات بین‌المللی را نقض می‌کند نمی‌خواهیم.
 قوانین رایج ما باید به گونه‌ای اصلاح شوند که نتوانیم ادعا کنیم سامانه‌های هوش مصنوعی کاری را انجام می‌دهند که از توانایی ما خارج است. این دستاورد نباید بهانه‌ای برای رفتارهای غیرقانونی داشته باشد.
2-    قانون دوم مطرح می‌کند که سامانه‌های هوش مصنوعی باید به وضوح بیان کنند که انسان نیستند. با توجه به بات‌ها –نرم‌افزارهای رایانه‌ای که می‌توانند با افراد واقعی ارتباط برقرار کنند- جامعه باید از برچسب‌گذاری سامانه‌های یاد شده اطمینان حاضر کند. شخصی
به نام جیل واتسون (Jill Watson)، در سال 2016، به عنوان یک کمک مربی برای یک دوره‌ی آنلاین در گرجستان استفاده شد و دانش آموزان، فریب خورده و فکر کردند که یک انسان است. به عنوان مثالی دیگر می‌توان به بات‌هایی اشاره کرد که قبل از انتخابات آمریکا، فعالیت‌های سیاسی کرده‌اند.
این قانون اطمینان حاصل می‌کند مردم بتوانند بات‌هایی را که جعل هویت کرده‌اند، بشناسند. برای نمونه می‌توان از بات «@DeepDrumpf» یاد کرد که به شکل طنزآمیزی از دونالد ترامپ در توییتر تقلید می‌کرد. هوش‌های مصنوعی نه تنها توییت‌های جعلی تولید می‌کنند؛ بلکه قابلیت ساخت ویدئوهای دروغین خبری را دارند.
محققان دانشگاه واشنگتن به تازگی یک ویدئوی جعلی از سخنرانی باراک اوباما منتشر کرده‌اند که به شکل باورپذیری وی را در حال صحبت در زمینه‌ای کاملاً متفاوت از عقایدش نشان می‌دهد.
3-    هوش مصنوعی نمی‌تواند بدون داشتن تأیید رسمی از منبع اطلاعات، داده‌های آن را حفظ یا افشا بکند. این سامانه‌ها توانایی بالایی برای ثبت و تجزیه و تحلیل داده‌ها به صورت خودکار دارند و یکی از اهداف اصلی آن‌ها کسب اطلاعات محرمانه است. بلندگوی هوشمند آمازون ایکو و عروسک‌های باربی را تصور کنید که از تمام مکالمات شما و کودکان با خبر بوده و آن‌ها را ذخیره می‌کنند.
حتی روبات‌هایی که به نظر بی‌خطر می‌رسند نیز قابلیت نقشه‌برداری از محل سکونت کاربران خود را دارند؛ بنابراین باید از تحت کنترل بودن این اطلاعات اطمینان حاصل کرد.

اّرن اتزیون معتقد است قوانین وی مناسب، اما ناکامل هستند. وی گفت:

من این قوانین را به عنوان یک نقطه‌ی شروع بیان کردم. فرقی نمی‌کند که با نظر ایلان ماسک نسبت به تهدیدات هوش مصنوعی موافق هستید یا مخالف. به وضوح مشخص است که هوش‌های مصنوعی به زودی فراخواهند رسید و جامعه باید برای این لحظه آماده باشد.

تازه ترین ها
برنامه
1403/10/24 - 21:25- آسیا

برنامه دولت چین برای نظارت بر پلتفرم‌های آنلاین

دولت چین برای نظارت بر پلتفرم‌های آنلاین و تجارت الکترونیک برنامه‌ریزی می‌کند.

درخواست
1403/10/24 - 19:24- هوش مصنوعي

درخواست شرکت اوپن اِی آی از ایالات متحده

شرکت اوپن اِی آی از ایالات متحده می‌خواهد که بودجه هوش مصنوعی را در اولویت قرار دهد.

تشدید
1403/10/24 - 18:28- آسیا

تشدید تمرکز شرکت‌های استرالیایی بر بیمه سایبری

به گفته کارشناسان، شرکت‌های بیشتری در استرالیا نسبت به قبل به دنبال بیمه سایبری هستند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.