هوش مصنوعی برای تقویت امنیت عمومی در فیلیپین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ بخش فناوریهای امنیت فضایی آژانس فضایی فیلیپین (PhilSA SSTD) اخیراً یک دوره آموزش 4 ماهه هوش مصنوعی (AI) را برای پلیس ملی فیلیپین (PNP)، گارد ساحلی فیلیپین (PCG) و مرکز ملی دیدهبان ساحلی (NCWC) از طریق پاگساسانای برای برنامه کالاواکان (Pagsasanay para sa Kalawakan) به پایان رساند.
به گفته محققان، این دوره آموزشی مجازی، مقدمهای بر سری آموزش هوش مصنوعی به شرکت کنندگان درک بهتری از هوش مصنوعی و نحوه استفاده از آن برای بهبود ایمنی و امنیت عمومی داد. ماژولهای آموزشی کاربردهای مختلف فناوری فضایی مرتبط با وظایف و عملیاتهای بخش امنیتی فیلیپین را پوشش میدهند.
این مجموعه آموزشی روی کاربرد هوش مصنوعی، به ویژه پردازش تصویر تمرکز دارد. تشخیص اشیا یکی از کاربردهای هوش مصنوعی برای تصاویر ماهوارهای در کاربردهای امنیتی است. تشخیص اشیا با هوش مصنوعی مواردی مانند کشتیها، هواپیماها و وسایل نقلیه را شناسایی و ردیابی و به نظارت کلی و آگاهی موقعیت کمک میکند.
علاوه بر این، فناوری هوش مصنوعی به تصاویر ماهوارهای محدود نمیشود و میتواند بر سایر پلتفرمهای نظارتی مانند دوربینها و تصاویر هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین کاربردهای دیگری مانند تشخیص چهره اعمال شود.
حتی پس از آموزش، آژانس فضایی فیلیپین به کمک بخش امنیت این کشور در بهکارگیری ابزارها و مفاهیم هوش مصنوعی و فناوری فضایی در کار خود به شیوهای پایدار ادامه خواهد داد. همکاری بین آژانس فضایی و پلیس ملی، گارد ساحلی فیلیپین و مرکز ملی دیدهبان ساحلی همچنین زمینه را برای فعالیتهای مشترک آینده فراهم میکند.
یکی از دستورات آژانس فضایی فیلیپین طبق «RA 11363» یا «قانون فضایی فیلیپین»، بهبود دسترسی عمومی و اشتراک منابع با کمک به ادارات و سایر سازمانهای دولتی در انجام وظایف خود با استفاده از برنامههای کاربردی فناوری و علوم فضایی (SSTA) و بسیج دادههای فضایی است.
آموزش هوش مصنوعی یکی از ابتکارات متعدد این آژانس برای حمایت از توسعه، کاربرد و استفاده از برنامههای کاربردی فناوری و علوم فضایی برای تسریع پیشرفت اجتماعی و ارتقای امنیت ملی به نفع همه فیلیپینیها است.
برنامههای کاربردی فناوری و علوم فضایی در آژانس فضایی فیلیپین با هدف تشویق به اشتراکگذاری منابع و دسترسی به قابلیتهای فضایی نوظهور کشور، آموزش، ظرفیتسازی و پشتیبانی فنی-علمی مرتبط با علم و فناوری و کاربردهای فضایی (SSTA) ارائه میدهد؛ این برنامه ابتکار ظرفیتسازی فناوری فضایی SSTD، با هدف ایجاد یک بخش امنیتی با توانایی بالا، دانش در مورد فناوری فضایی و کاربردهای آن و کمکی ارزشمند به اکوسیستم فضایی فیلیپین در آینده خواهد بود.
در عین حال، آزمایشگاه فیزیولوژی تغذیه مؤسسه تحقیقاتی غذا و تغذیه (DOST-FNRI) یکی از نتایج برنامه تحقیق و توسعه «DOST-Grants in Aids» با عنوان «برنامه سالم برای سالمندان پینو (خوشحال)» است.
آزمایشگاه جدید نمونهای از همکاری 4 جزء حیاتی در تحقیقات تغذیه انسان است : متابولیسم، فعالیت بدنی، ترکیب بدن و تغذیه.
این آزمایشگاه با استفاده از فناوری و دستگاههای پیشرفته، هر 4 مؤلفه تحقیقاتی را به هم مرتبط میکند. پیشبینی میشود که دادههای ارائهشده از سوی آزمایشگاه، چگونگی کمک تغذیه و ورزش بدنی به سلامت، عملکرد و کیفیت زندگی فیلیپینیهای مسنتر را روشن کند.
آیمِلدا اَنگلِس اَگدِپا (Imelda Angeles-Agdeppa)، مدیر و دانشمند چهارم DOST-FNRI، بر اهمیت ادغام بسیاری از دادهها یا مؤلفههای اطلاعاتی تحقیقات تغذیه برای انجام مطالعات خلاقانه به نفع ملت تأکید کرد.
از سوی دیگر، فورتوناتو د لا پیا (Fortunato T. de la Pea)، دبیر سابق DOST، فراخوانی برای اقدام پاسخگویی به نیاز انتقال جمعیتی یک جامعه مسنتر طی 2 دهه آینده با معرفی تکنیکهای نوآورانه و ارائه دسترسی به سالمندی سالم صادر کرد.
این برنامه تیم چند رشتهای و مؤلفههای مختلف شامل تغذیه، عملکرد، اقدامات تنسنجی، اقدامات بیوشیمیایی، و ارزیابیهای سالمندی، که برنامه ارزیابی میکند، برای به دست آوردن تصویری جامع از وضعیت سلامت تغذیه شرکت کنندگان بالقوه تحقیق و به دست آوردن درک عمیقتر آنها از وضعیت تغذیه برجسته کرد.