about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

حمله
1405/05/20 - 15:30- جنگ سایبری

حمله سایبری به زیرساخت آب مینه‌سوتا

بررسی قرائن نشان می‌دهد عامل حمله اسرائیل است و سناریوی ایران فاقد وجاهت منطقی است

انتشار شده در تاریخ

هوشمند سازی زیردریایی های هسته ای چین

ارتش چین قصد دارد برای بهبود عملکرد زیردریایی های هسته ای، از هوش مصنوعی استفاده کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، نقل از روزنامه ی صبح چین؛ کشور چین در حال بروزرسانی سامانه های قدیمی زیردریایی های هسته ای خود با هوش مصنوعی است تا توان آنها افزایش بدهد.

اقدام بالا نه تنها باعث برتری نیروی دریایی چین در نبردهای زیر آب خواهد شد؛ بلکه فناوری های کاربردی هوش مصنوعی را نیز به سطح جدیدی وارد می کند.

یکی از محققانی که نامش فاش نشده است در رابطه با پروژه ی بالا گفت:

با وجود این که زیردریایی ها از قدرت بالایی بهره مند هستند، هوش بسیار پایینی دارند.

با وجود اینکه توان زیردریایی های هسته ای به مهارت، تجربه و کارایی خدمه ی آن بستگی دارد، ممکن است در نبردهای مدرن شرایطی پیش آید که دچار سردرگمی بشوند. برای نمونه اگر 100 تا 300 نیروی انسانی مجبور شوند، چندین ماه در عمیق ترین آب ها باقی بمانند، استرس افزایش یافته و قدرت تصمیم گیری فرماندهان کاهش پیدا می کند تا جایی که حتی احتمال قضاوت های بد نیز به وجود خواهد آمد.

محقق یاد شده معتقد است، تصمیم گیری هایی که با هوش مصنوعی پشتیبانی می شوند، استرس، میزان افسردگی و بار ذهنی را کاهش خواهد داد. این دستاورد احتمالاً نقش عظیمی را در زیردریایی های هسته ای ایفا کرده و نقطه ی عطفی در زمینه ی فناوری های چین به حساب می آید.

تاکنون وظایفی مانند تفسیر و پاسخ به سیگنال های دریافتی با حسگر سونار (sonar)، سامانه های تشخیص زیر آب با پالس های صوتی به صورت انحصاری توسط نیروی انسانی انجام می شد نه توسط سامانه ها. با استفاده از هوش مصنوعی، نوعی شبکه عصبی کانولوشن1 (convolutional neural network) به کار گرفته می شود. این شبکه از تصمیم ها حمایت کرده، قادر است قابلیت ها را بهبود بدهد و بدون دخالت انسان راه بردهای جدیدی را به کار بگیرد.

سامانه یاد شده با تقلید از عملکرد مغز انسان، توانایی پردازش حجم عظیمی از داده ها را به دست می آورد. در یک زیردریایی هسته ای، این اطلاعات از شبکه های مشاهده ی سریع نیروی دریایی چین، حسگرهای زیر دریایی یا تعاملات روزانه ی خدمه جمع آوری می شوند. به علاوه نسبت به عوامل انسانی سریع تر و دقیق تر، تهدیدات را شناسایی و نشانه گذاری، می کند. همچنین این دستاورد خطرات و مزایای یک مانور نظامی خاص را به فرمانده گزارش داده و حتی پیشنهادهایی نیز در این زمینه مطرح می کند.

پژوهشگر بالا اظهار کرد، ارتش چین می خواهد تا هوش مصنوعی، وظایف پایه ای اصلی را انجام بدهد. اولویت، حصول اطمینان از توان زیر دریایی برای درک عملیات های پیچیده و تغییرات آن است. این سامانه علاوه بر کاهش خطر شکست، باید با سخت افزارهای امروزی نیز سازگاری کامل داشته باشد.

ارتش چین فعلاً قصد ندارد حتی بعد از استقرار هوش مصنوعی تعداد نیروی های انسانی را در زیردریایی ها کاهش بدهد؛ زیرا معتقد است در هر وظیفه ی مهم و حیاتی، باید یک انسان حضور داشته باشد.

ژو مین (Zhu Min)، پژوهشگر موسسه ی علوم چین2، توضیح داد به کار بردن هوش مصنوعی روی سلاح های راهبردی مانند زیردریایی هسته ای، گامی طبیعی به سوی تحول فناوری به شمار می رود؛ اما اگر این توسعه بدون محدودیت صورت بگیرد، عواقب غیر منتظره ای به دنبال خواهد داشت.

مین با بیان مثالی مطرح کرد اگر سامانه ای به شیوه ی مخصوص به خود شروع به فکر کردن بکند، ممکن است با یک زیردریایی فراری مواجه شد که زرادخانه ای برای نابودی کامل یک قاره را به همراه دارد.


  1. شبکه عصبی کانولوشن، یکی از زیرشاخه های یادگیری ماشینی است که برای تجزیه و تحلیل داده های گفتاری و تصاویر به کار گرفته می شود.
  2. Institute of Acoustics with the Chinese Academy of Sciences
تازه ترین ها
توضیح
1405/07/16 - 11:15- هوش مصنوعي

توضیح اوپن‌اِی‌آی در مورداستفاده روزانه نوجوانان از چت‌جی‌پی‌تی

اوپن‌اِی‌آی اعلام کرد با افزایش نگرانی‌ها درباره خطرات احتمالی، نوجوانان روزانه کمتر از ۱۵ دقیقه از چت‌جی‌پی‌تی استفاده می‌کنند.

برگزاری
1405/07/16 - 11:09- آفریقا

برگزاری دوره آموزش امنیت سایبری برای مقامات آفریقایی در مراکش

مراکش برنامه آکادمی سایبری را برای مدیران اجرایی و مقامات آفریقایی برگزار کرد.

نفوذ
1405/07/16 - 10:54- اروپا

نفوذ آلمان به شبکه هکری و بازداشت یک تبعه روس

آلمان ادعا کرد که به یک شبکه خطرناک هکری نفوذ و سپس یک تبعه روسیه را بازداشت کرده است.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.