هواوی توسط مراکز اطلاعاتی حساس چین اداره میشود
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ رویترز در گزارشی اعلام کرد که وزارت اطلاعات کشور آمریکا (CIA) اخیراً اطلاعاتی را در مورد هواوی منتشر کرده که نشان میدهد این شرکت بخشی از کمیسیون امنیت ملی چین است و به این کشور برای اهداف اطلاعاتی خود کمک میکند.
برای سالهای متمادی است که دولت آمریکا معتقد است، هواوی اطلاعات حیاتی را از کاربران جمعآوری میکند و آنها را در اختیار مراکز اطلاعاتی کشور چین قرار میدهد. در سال 2012 گزارشی از سوی کنگره آمریکا منتشر شد که دو شرکت هواوی و ZTE را بهعنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور معرفی میکرد. در این گزارش آمده بود که بر اساس قانون اساسی چین، شرکتهای فعال در حوزه فناوری باید در مواقع نیاز اطلاعات موردنیاز مراکز اطلاعاتی از افراد و شرکتها را فراهم کنند. اگرچه مدیران ارشد شرکت هواوی تاکنون بارها اعلام کردهاند که این درخواست تا به امروز از سوی دولت چین مطرح نشده است و در صورت مطرحشدن نیز از سوی این شرکت رد میشود، اما بازهم دولت آمریکا بابت خطرهای امنیتی موجود در دستگاهها و تجهیزات شبکه طراحی شده توسط هواوی نگران است.
اما امروز روزنامه انگلیسی The Times به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت، وزارت اطلاعات کشور آمریکا (CIA) به تازگی اطلاعاتی را در اختیار مدیران اطلاعاتی کشورهای بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزیلند قرار داده است که نشان میدهد هواوی توسط ارتش و کمیسیون امنیت ملی چین اداره میشود و بخشی از شبکه اطلاعاتی این کشور است. این در حالی است که هواوی همیشه این اتهامات را رد و اعلام کرده است بهعنوان یک شرکت خصوصی فعالیت میکند.
دولت آمریکا چندی پیش با وضع قوانینی محدودکننده، اعلام کرد که استفاده از تمامی تجهیزات تولیدشده توسط دو شرکت هواوی و ZTE در شبکههای مخابراتی این کشور ممنوع است. اتهامات مدیر مالی هواوی در طی ماههای اخیر سبب شده است به ماجرای همکاری هواوی با مراکز اطلاعاتی کشور چین دامن زده شود. اواخر سال 2018، خانم Meng Wanzhou که دختر بنیانگذار این شرکت نیز محسوب میشود به جرم نادیده گرفتن تحریمهای اعمال شده بر علیه کشور ایران، به دستور دولت آمریکا بازداشت شد.
اما آمریکا تنها کشوری نیست که اخیراً استفاده از تجهیزات و دستگاههای تولیدشده توسط شرکت هواوی را ممنوع اعلام کرده است. استرالیا و نیوزیلند کشورهایی هستند که در وضع این قوانین از آمریکا پیروی کردهاند. دانشگاه MIT نیز چند روز پیش بود که تمامی همکاریهای خود با شرکت هواوی را متوقف کرد تا در آینده نزدیک روابط خود را با کشورهایی نظیر چین، روسیه، عربستان و چند کشور دیگر کاهش دهد. تجهیز شبکههای مخابراتی دو کشور کانادا و بریتانیا نیز در طی ماههای اخیر به دلیل حضور این نگرانیها متوقف شده است. مقامات بریتانیا قصد دارند راهاندازی شبکههای مخابراتی 5G در این کشور را به دو شرکت نوکیا و اریکسون بسپارند. گفته میشود این اقدام ممکن است راهاندازی این شبکه در بریتانیا را برای چند سال با تأخیر روبرو کند. چراکه در حال حاضر تجهیزات 4G استفاده شده در این شبکهها مربوط به شرکت هواوی است و برای حذف آنها به چند سال زمان نیاز خواهد بود.
هواوی همچنین چندی پیش نیز به سرقت اطلاعات محرمانه شرکت T-Mobile متهم شد و بنابر رأی دادگاه اکنون باید مبلغ 4.2 میلیون دلار را به این اپراتور آمریکایی بپردازد. تحقیقات این پرونده توسط FBI صورت گرفته و هواوی در آن متهم به جاسوسی اطلاعاتی در مورد یک ربات تست گوشیهای هوشمند با عنوان Tappy شده است. FBI اعلام کرده است که در مراحل تحقیق در مورد این پرونده به ایمیلهایی دست پیداکرده که از سوی هواوی برای کارمندان T-Mobile ارسال شده است. این سازمان همچنین اعلام کرده است که هواوی در این ایمیلها کارمندان را به سرقت اطلاعات در مورد این ربات تشویق کرده و آنها را به دریافت جایزههای مالی وعده داده است. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی FBI، این اطلاعات باید از سوی این کارمندان به یک آدرس ایمیل رمزگذاری شده که مربوط به شرکت هواوی است ارسال میشده است.