هند رهبری تیم واکنش سایبری Bimstec را برعهده دارد
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در میان افزایش نقضهای امنیت سایبری در همسایگی هند، این کشور پیشنهاد داد تا کارشناسان کشورهای منطقه خلیج بنگال را برای پیشگیری و مقابله با چنین نقضهایی آموزش دهد.
نشست جاری گروه تخصصی امنیت سایبری ابتکار خلیج بنگال برای همکاریهای فنی و اقتصادی چندبخشی (Bimstec) در دهلی نو، که بهوسیله دبیرخانه شورای امنیت ملی (NSCS)، دفتر عالی امنیت سایبری هند و به ریاست راجش پانت (Rajesh Pant)، هماهنگ کننده امنیت سایبری ملی برگزار شد، ملزم شد تا برنامهای را برای همین موضوع ارائه دهد.
پانت در در حاشیه این رویداد غیرعلنی به وبگاه تخصصی اکونومیک تایمز (The Economic Times) گفت :
«هند در میان 10 کشور برتر شاخص جهانی امنیت سایبری قرار دارد و نیاز است تا تخصص خود را با همسایگان خود در منطقه خلیج بنگال به اشتراک بگذارد تا اطمینان حاصل شود که آنها می توانند فضای سایبری ایمن برای شهروندان خود ایجاد کنند. Bimstec انجمن عالی برای اثبات وجود قدرت در وحدت است.»
حدود 15 نماینده از بنگلادش، بوتان، هند، میانمار، نپال، سریلانکا و تایلند در حال کار روی این طرح هستند که قرار است در نشست مشاوران امنیت ملی اواخر سال جاری در میانمار نهایی شود.
نمایندگان شامل مقامات پلیس سایبری، نیروهای مسلح کشورهای عضو ابتکار خلیج بنگال برای همکاریهای فنی و اقتصادی چندبخشی و کنسولهای آنها هستند که با مسائل امنیت سایبری سروکار دارند.
منابع نزدیک به دولت هند در گفتگو با این وبگاه تخصصی اظهار داشتند که این طرح شامل راهاندازی یک تیم واکنش اضطراری رایانهای (CERT) ابتکار خلیج بنگال برای همکاریهای فنی و اقتصادی چندبخشی تا سال 2025 برای مقابله با اشتراک اطلاعات زمان واقعی در مورد حملات سایبری است.
از آنجایی که چارچوبهای موجود برای اشتراک اطلاعات سایر کشورها در مورد مسائل امنیت سایبری تقریباً غیر کاربردی است، ایجاد همکاری بین تیمهای واکنش اضطراری رایانهای در سطح ملی امری ضروری به شمار میرود.
به گفته کارشناسان، این برنامه عملیاتی که قرار است طی 5 سال اجرا شود، تبادل اطلاعات در مورد امنیت سایبری، جرایم سایبری، حفاظت از زیرساختهای اطلاعاتی حیاتی، واکنش به حوادث سایبری و تحولات بینالمللی مرتبط با هنجارهای امنیت سایبری را پوشش خواهد داد.
کنفرانس دهلی به دنبال نشست رؤسای امنیت ملی Bimstec در ماه مارس سال 2019 در بانکوک برگزار میشود. در آن جلسه، این گروه بر اهمیت به رسمیت شناختن منطقه خلیج بنگال به عنوان یک فضای امنیتی مشترک تأکید و با تدوین راهبردهای جمعی در مورد مسائل امنیت سایبری موافقت کرد.
محققان توضیح دادند که اگرچه سرقت سایبری میلیارد دلاری بانک بنگلادش در سال 2016 در بحث نشست دهلی مطرح شد، حملات سایبری از سوی چین بخشی از دستور کار نبود.