هند به دنبال ایجاد فرصتهای شغلی با اینترنت اشیا است
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ اینترنت اشیا با سرعت بسیار بالایی در حال گسترش است به صورتی که هماکنون ابزارهای متنوعی از قاشق و چنگال گرفته تا خودروها و حتی در مواردی خود انسانها به اینترنت متصل گشتهاند. از طرفی تحلیلگران پیشبینی کردهاند تا سال 2020 بیش از 20 میلیارد ابزار مجهز به این فناوری وجود خواهد داشت.
به طور کلی اینترنت اشیا به معنی اتصال همهی ابزارها مانند تلفن، ساعت، اجاقگاز، بخاری، تلویزیون به اینترنت است تا بتوانند با ارسال و دریافت دادهها تصمیمات هوشمندانهای بگیرند. حسگرهای موجود در این دستگاهها امکان جابهجایی اطلاعات را فراهم میکند. این دستاورد هماکنون در بخشهای مختلفی مانند خانگی، کشاورزی، تجاری، آموزشی و نظامی کاربرد دارد.
آرونا سانداراراجان (Aruna Sundararajan)، معاون مخابرات هند معتقد است فناوریهای جدیدی مانند اینترنت اشیا میتوانند 10 تا 15 میلیون شغل جدید را حتی در بخشهای خدماتی فناوری اطلاعات ایجاد کرده و در اقتصاد تأثیر بگذارد.
سانداراراجان در حاشیه «نشست اینترنت اشیا هند 2017» (IoT India Congress 2017) گفت:
در بنگلور و مناطق دیگر، نسبت به نحوهی مقابلهی بخش فناوری اطلاعات با چالشها و فناوریهای تازه نگرانیهایی وجود دارد. ما باور داریم یا تقریباً تخمین میزنیم که هند میتواند تنها بر پایهی اینترنت اشیا 10 تا 15 میلیون شغل جدید ایجاد بکند.
معاون مخابرات هند ادامه داد:
اینترنت اشیا ظرفیت گستردهای برای ایجاد شغل دارد و بیشتر آن از سوی استارتآپها به وجود میآیند نه شرکتهای بزرگ. استارتآپها راهکارها و محصولاتی را در زمینههایی تشخیصی، ابزارهای پوشیدنی ورزشی و مدیریت آب ایجاد کرده و فرصتهایی جدید در حوزههایی که در گذشته بسیار مشکلآفرین بودند، به وجود آوردند.
هماکنون 65 درصد از استارتآپهای هندی در حوزهی اینترنت اشیا کار میکنند. همچنین دولت این کشور نیز در تلاش است تا قوانینی را در حوزهی ارتباطات «ماشین به ماشین1» (M2M) تصویب کند.
وی افزود:
ما از سال آینده مجموعهی کاملی از شیوههای اینترنت اشیا را خواهیم داشت. به علاوه وزارت خانههای فناوری اطلاعات و ارتباطات با همکاری یکدیگر قصد دارند پروتکلهای امنیتی سختگیرانهای را برای فناوریهای جدید تصویب کنند.
ادارهی مخابرات و تنظیم مقررات هند (2Trai) در اوایل ماه سپتامبر 2017، در حوزههای صدور مجوز، حریم خصوصی، طیفهای فرکانسی در دسترس، سیمکارت و دیگر موارد مرتبط به اینترنت اشیا در هند، اولین توصیههای خود را ارائه داد.
نقش خدمات ارائه شدهی مخابراتی در پذیرش سریعتر اینترنت اشیا بسیار مهم است؛ زیرا کیفیت بالای ارتباطات ستون فقرات آن را تشکیل میدهد.
وی اظهار داشت:
اینترنت اشیا در مقیاس کلان رخ نمیدهد، مگر اینکه ما رشد قدرتمندی در زیرساختهای مخابراتی داشته باشیم. اینترنت اشیا جریان دادهی عظیمی را بین مردم و ماشین یا ماشین با ماشین برقرار میکند. ما باید زیرساختهای فعلی خود را بروزرسانی بکنیم. ما تلاش میکنیم تا از توان ایجاد فناوریهای جدید اطمینان حاصل کنیم.
وی خاطر نشان کرد امنیت و حفاظت از دادهها حوزههایی کلیدی برای دولت فعلی هستند و قوانین حفاظتی «کمیتهی سریکریشنا» (Srikrishna Commission) تأثیر قابلتوجهی روی اینترنت اشیا خواهد گذاشت.
_______________________________
1- ارتباطات ماشین به ماشین به ارتباط ماشینها با شبکهی اینترنت و تمام اشیاء متصل به آن، بدون دخالت یا با دخالت اندک انسان، اشاره دارد.
2- Telecom and Regulatory Authority of India