همکاری کارمندان اپراتور مخابراتی و هکرها
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان، به نقل از «دیجیاتو»؛ هکری که به صورت مخفیانه میلیون ها گوشی اپراتور AT&T را آنلاک کرده بود، پس از بازداشت در هنک کنگ به مقامات آمریکایی تحویل داده شد.
این هکر ۳۴ ساله که «محمود فهد» نام دارد، متهم است که طی دورهای پنجساله صدها هزار دلار به پرسنل این اپراتور پرداخت کرده تا میلیونها گوشی را به صورت غیرقانونی آنلاک کنند. وی تنها به یک نفر از کارکنان ۴۲۰ هزار دلار پرداخته است.
فهد پس از دریافت پول از کاربران عادی بخشی از آن را از طریق کمپانیهای سوری به حساب این افراد واریز میکرد. تاکنون سه نفر از این کارکنان به جرم خود اعتراف کردهاند. یک نفر دیگر به نام «غلام جیوانی» که مسئولیت جمعآوری شمارههای IMEI و پرداخت رشوه را بر عهده داشته، پیش از این درگذشته است.
به گفته وزارت دادگستری آمریکا فهد پس از پرداخت پول «شناسه جهانی تجهیزات موبایل» یا همان IMEI را برای همدستانش ارسال میکرده تا از طریق سیستم داخلی AT&T دستگاه را آنلاک کنند. پس از مشکوک شدن کمپانی به این تیم همه آنها به جز یک نفرشان اخراج میشوند.
پس از این ماجرا فهد از طرف مقابل خواسته با نصب یک بدافزار روی سیستم امکان آنلاک گوشیهای AT&T از راه دور را به وی بدهد. محمود فهد حتی با پرداخت رشوه بیشتر طرف مقابل را اغوا کرده که روترها و اکسس پوینتهای آلوده را در شبکه قرار دهد تا سطح دسترسی او به سیستمهای AT&T بیشتر شود.
بر اساس برآوردهای وزارت دادگستری آمریکا تیم مذکور با خارج کردن این تعداد موبایل از شبکه AT&T میلیونها دلار به آنها ضرر زدهاند.
در صورت اثبات اتهامات محمود فهد در دادگاه، وی به خاطر توطئه برای زیر پا گذاشتن «قانون کلاهبرداری و سوءاستفادهی کامپیوتری» و کلاهبرداری الکترونیکی (wire fraud) احتمالاً به ۲۰ سال زندان محکوم خواهد شد.