همکاری پنتاگون و دره سیلیکون در زمینه هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رابرت اُ. وُرک (Robert O. Work)، معاون سابق وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرد که با یک مؤسسه پژوهشی با حضور کارشناسانی از واشنگتن، با تخصص در زمینه امنیت ملی، برای ایجاد نیروهای کار متشکل از مقامات سابق دولتی، دانشگاهیان و نمایندگان صنعت خصوصی همکاری میکند. هدف آنها کشف چگونگی پذیرش فناوری هوش مصنوعی و همکاری بهتر با شرکتهای فناوری بزرگ و سازمانهای دیگر از سوی دولت فدرال است.
به اعتقاد کارشناسان امنیتی، مسئله مهم نحوه فعالیت ایالاتمتحده در زمینه هوش مصنوعی و تلاش این کشور، برای رقابت با سایر ابرقدرتهای جهانی، نظیر چین یا روسیه است. چین قول داده است که تا سال 2030 با هزینه کردن میلیاردها دلار در این زمینه رهبری را در اختیار بگیرد.
وُرک معتقد است: «مانند بسیاری مقامات دیگر دولتی و صنعتی، آمریکا نیز خطرات زیادی متحمل شده است. سؤال این است که ایالاتمتحده چگونه باید به این چالش پاسخ دهد.»
کارشناسان بر این باورند که جوامع نظامی و اطلاعاتی، مدتها است که در صنایع فناوری نقش مهمی ایفا کردهاند و روابط نزدیک با بسیاری غولهای فناوری در دره سیلیکون دارند. دیوید پاکارد (David Packard)، بنیانگذار شرکت HP، حتی بهعنوان معاون وزیر دفاع در زمان ریاست جمهوری ريچارد نیکسون نیز خدمت كرده است.
اما این روابط در سالهای اخیر، حداقل با رتبهبندی برخی شرکتهای شناختهشده، تیره شده است. در سال 2013، اسناد منتشرشده توسط ادوارد اسنودن (Edward J. Snowden)، پیمانکار دفاعی سابق، نشاندهنده گسترش جاسوسی آمریکا توسط سرویسهای اطلاعاتی، ازجمله نظارت بر کاربران چندین شرکت بزرگ اینترنتی بود.
دو سال پیش، در پی مخالفت با تقاضای اف بی آی مبنی بر ایجاد نرمافزار ویژه برای کمک به دسترسی به آیفون قفلشده، متعلق به یک مسلح در تیراندازی جمعی در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، توسط شرکت اپل، این روابط بدتر هم شد.
گرگوری آلن (Gregory Allen)، یکی از مقامات آمریکایی دراینباره گفت: «به دنبال انتشار اسناد ادوارد اسنودن، نگرانیهای زیادی در مورد شرکتهای دره سیلیکون برای کار با جامعه امنیت ملی وجود داشت. این شرکتها در مورد این روابط محتاطانه رفتار میکنند.»
پنتاگون به کمک دره سیلیکون در زمینه هوش مصنوعی نیاز دارد زیرا استعدادها در این مکان وجود دارند. بزرگترین شرکتهای صنعت فناوری، تخصص در زمینه هوش مصنوعی را جمعآوری میکند و گاهی بستههای پرداخت چند میلیون دلاری پیشنهاد میدهد که دولت هرگز امیدی به تطبیق آن ندارد.
وُرک بهعنوان محرک ایجاد پروژه Maven، تلاشهای گسترده در وزارت دفاع، برای پذیرش هوش مصنوعی انجام داد. کارمندان جدید او شامل ترا لیونز (Terah Lyons)، مدیر اجرایی همکاری در زمینه هوش مصنوعی، گروهی صنعتی ازجمله بسیاری از بزرگترین شرکتهای دره سیلیکون بود.
معاون سابق وزارت دفاع، رهبری یک گروه هجده نفره را همراه با اندرو مور (Andrew Moore)، رئیس دانشکده علوم رایانه دانشگاه Carnegie Mellon، برعهده دارد. مور در این زمینه اعلام کرد که استعدادهای علوم رایانه کشور، در بزرگترین شرکتهای اینترنتی در آمریکا کار خواهند کرد.
آلن اعلام کرد: «حتی اگر ایالاتمتحده بهترین شرکتهای هوش مصنوعی را داشته باشد، حضور آنها بهطور مؤثر در امنیت ملی مشخص نیست.»
منابع خبری در ماه مارس سال جاری اعلام کردند که وزارت دفاع برای توسعه فناوری هوش مصنوعی با گوگل همکاری میکند و این فناوری میتواند فیلمهای هوایی گرفتهشده توسط هواپیماهای بدون سرنشین را تجزیهوتحلیل کند. این بخشی از پروژه ماون، به رهبری رابرت اُ. وُرک است.
گوگل دو مورد از بهترین آزمایشگاههای تحقیقاتی هوش مصنوعی در جهان، گوگل مغز در کالیفرنیا و DeepMind در لندن را اداره میکند. محققان برتر در هر دو آزمایشگاه هوش مصنوعی گوگل نگران استفاده نظامی از هوش مصنوعی هستند. کارشناسان گوگل در بیانیهای اظهار داشتند که استفاده نظامی از هوش مصنوعی باعث افزایش نگرانیها شده و این کار بر روی سیاستهایی در زمینه استفاده از فناوریهای یادگیری ماشینی تأثیر خواهد داشت. در میان محققان هوش مصنوعی و متخصصان دیگر، ترس گستردهای از قرار گرفتن تکنیکهای یادگیری ماشینی در دست قدرتهای جهان به چشم میخورد. گزارش اخیر کارشناسان و آزمایشگاههای برجسته در ایالاتمتحده و بریتانیا در مورد خطراتی مانند مشکلات سلاحها و تجهیزات نظارتی میباشد.
کارمندان گوگل گفتهاند که با وزارت دفاع برای ساخت فناوریهایی تنها باهدف استفاده غیرنظامی همکاری خواهند داشت. ورک اعلام هشدار داد که دولت فناوریهای زیادی کشف کرده است که در زمینه نظامی دخیل نبودهاند؛ اما هنوز مشخص نیست که گوگل و دیگر شرکتهای اینترنتی بزرگ از این کار تبعیت کنند و به گفته ورک، باید در این زمینه مباحثاتی انجام شود.