همکاری ویتنام با سازمان ملل در زمینه تحول دیجیتال
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ویتنام قصد دارد با سازمان ملل متحد در زمینه تحول دیجیتال در تدوین و اجرای سیاستها همکاری کند. این موضوع در نشستی میان آماندیپ سینگ گیل (Amandeep Singh Gill)، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و فرستاده دبیرکل در امور فناوری و دانگ هوانگ جیانگ (Dang Hoang Giang)، نماینده دائم ویتنام در سازمان بینالملل، اعلام شد.
ویتنام مایل است به سیاستها و استراتژیهای سازمان ملل متحد در این زمینه از جمله ابتکار عمل در مورد توافق دیجیتالی جهانی در گزارش دبیرکل درباره «دستور کار مشترک ما» کمک کند. ویتنام میتواند تجربیات خود را در زمینه تضمین آموزش آنلاین در طول همهگیری کووید-19 با هدف آماده شدن برای بحرانهای آینده با دیگر کشورها و سازمان ملل به اشتراک بگذارد. گیانگ اظهار داشت که دفتر معاونت دبیرکل سازمان ملل را با وزارتخانهها، بخشها و شرکتهای فناوری اطلاعات ویتنامی به منظور مشارکت در تلاشهای تحول دیجیتال سازمان ملل متحد، مرتبط خواهد کرد.
سینگ گیل به نوبه خود از دستاوردهای ویتنام در توسعه فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال در سالهای اخیر به ویژه اجرای راهبرد ملی تحول دیجیتال برای سال 2025 با چشمانداز 2030 بهوسیله دولت بسیار قدردانی کرد. وی خاطرنشان کرد که سازمان ملل و ویتنام پتانسیل زیادی برای همکاری دارند و برنامههایی برای تقویت ارتباطات با مشاغل فعال در بخش فناوری اطلاعات ویتنام دارند.
ماه گذشته، یک چارچوب راهبردی برای همکاری توسعه پایدار (CF) بین ویتنام و همه آژانسهای مقیم و غیرمقیم سازمان ملل در ویتنام برای دوره 2022-2026 امضا شد. این چارچوب، همکاری دولت و سازمان ملل را برای تسریع پیشرفت دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) راهنمایی و هدایت و تعهد مشترک برای ارائه توسعه پایدار به همه را برجسته میکند.
کارشناسان معتقدند که همکاری توسعه پایدار زمانی اجرا میشود که ویتنام بهبود اقتصادی پس از همهگیری را تقویت کند، به تغییرات آب و هوایی واکنش نشان دهد و به اقتصاد سبز و دایرهای تبدیل شود. دولت ویتنام همچنین تلاشهایی را به منظور بهبود نهادها و سیاستها برای بسیج منابع از همه بخشهای اقتصادی با هدف توسعه کشور انجام داده است.
به گفته نگویِن چی دانگ (Nguyen Chi Dung)، وزیر برنامهریزی و سرمایهگذاری، سازمان ملل متحد به همراه سایر شرکای توسعه، نقش مهمی در حمایت از ویتنام در رشد، ادغام و مشارکت قوی در پیشرفت جهانی ایفا و توصیههای سیاستی را به دولت ارائه میکند، تجربه ویتنام را با کشورهای در حال توسعه به اشتراک میگذارد و تجربیات بینالمللی را برای تضمین یک اقتصاد رشد پایدار و سبز با هدف متعادل کردن توسعه اقتصادی و اجتماعی معرفی میکند.
ویتنام و سازمان ملل متحد 4 نتیجه کلیدی توسعه، یعنی توسعه اجتماعی فراگیر، واکنش به تغییرات آب و هوا، انعطافپذیری در برابر بلایا و پایداری محیطی، رفاه مشترک از طریق تحول اقتصادی و حکومت و دسترسی به عدالت را ترسیم کردهاند.
به گفته کارشناسان، دیجیتالی شدن نقش کلیدی در ارائه خدمات به مردم، به ویژه شهروندان در مناطق دورافتاده و روستایی خواهد داشت؛ بنابراین، ترویج حکمرانی الکترونیکی بخشی از راهبرد ملی تحول دیجیتال ویتنام در سال 2025 است. هدف طرح، این است که 80 درصد خدمات عمومی در سطح 4، 90 درصد سوابق کاری در سطوح وزارتی و استانی، 80 درصد سوابق کاری در سطح منطقه و 60 درصد سوابق کاری در سطح کمون به صورت آنلاین پردازش شود. همه پایگاههای اطلاعاتی ملی از جمله پایگاههای اطلاعاتی جمعیت، زمین، ثبت کسبوکار، امور مالی و بیمه به صورت آنلاین و مرتبط با دادههای مشترک در یک سیستم اطلاعات گزارشدهی دولتی خواهند بود.