همکاری مشترک پدافند سایبری اسرائیل با فرماندهی سایبری آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ارتش اسرائیل و ارتش آمریکا مشارکت خود را در زمینه دفاع سایبری افزایش دادند. یکی از افسران اداره دفاع سایبری و «J6» در ارتش اسرائیل در روزهای اخیر گفت که رزمایش مشترک و نسبتاً بزرگی بهصورت موفقیتآمیز با فرماندهی سایبری ایالات متحده برگزار شده است.
دهها مدافع سایبری اسرائیلی از بخش مشترک پدافند سایبری به همراه مدافعان سایبری اداره اطلاعات، نیروی هوایی، نیروی دریایی و نیروی زمینی اسرائیل در ماه نوامبر گذشته برای این رزمایش – به عنوان چهارمین همایش مشترک – به ایالات متحده سفر کردند. به گفته این افسر اسرائیلی، تمام کارکنان حاضر بهوسیله بخش دفاع سایبری مشترك ارتش اسرائیل – صرفنظر از اینکه آنها در حال حاضر در چه بخشی فعالیت دارند – آموزش داده شدند.
این افسر اسرائیلی خاطرنشان کرد:
ما قصد داریم برخی سناریوهای مرتبط با هر 2 ارتش را شبیهسازی کنیم. این کار باعث ایجاد روابط صمیمی و راهبردی میان آمریکا و اسرائیل در زمینههای زیادی میشود. در حوزه سایبری نیز این همکاری وجود خواهد داشت.
پیش از برگزاری رزمایش موسوم به گنبد سایبری (Cyber Dome) تیمهای آمریکایی و اسرائیلی یک روش نبرد سازمان یافته و کامل را با اهداف مشخص انجام دادند. این کار باعث توانمندی آنها در برای تمرین واکنش در برابر یک حمله سایبری شبیهسازی شد که در مخالفان سعی داشتند عملیاتهای نظامی را از بین ببرند.
ارتش اسرائیل در زمان برگزاری همایش اعلام کرد که مقدمات این تمرین – شامل یک تمرین مقدماتی در اراضی اشغالی – بیش از 6 ماه قبل از تاریخ شروع آن آغاز شد و رزمایش اخیر برای بررسی عملکرد نیروهای آمریکایی و اسرائیلی به عنوان یک تیم مشترک دفاعی بود.
افسر اسرائیلی یاد شده گفت:
چالش اینگونه تمرینات، شناسایی سناریو و اهدافی است که برای هر 2 طرف منافع عملیاتی داشته باشد. این تمرین باعث میشود هر 2 طرف آموزش ببینند و مفاهیم و روشهای کار طرف مقابل را بررسی کنند.
تمرینات مشترک آمریکایی و اسرائیلی شامل طیف وسیعی از رزمایشهای نظامی از جمله مجموعه تمرینات دفاع هوایی هر 2 سال یکبار موسوم به «Juniper Cobra» است. چنین تمریناتی، اساس همکاری در زمینههای منافع مشترک راهبردی را تشکیل میدهد.
این افسر اسرائیلی در مورد ماهیت تهدید سایبری متغیر از سوی دشمنان اظهار داشت که مهاجمان سایبری انعکاسی از توسعه فناوری در دنیای نظامی هستند؛ و ارتشهای مدرن همانند غیرنظامیان درک میکنند که به محض معرفی قابلیتهای جدید، خطرات جدید نیز بهوجود میآیند؛ اما هیچکس نمیتواند نوسازی را به عقب برگرداند.بنابراین، توافقهای لازم باید صورت گیرند.
وی پس از مقایسه استفاده خانگی از پول نقد و اتکای کامل فعلی افراد روی سرویسهای بانکداری دیجیتال علیرغم آگاهی معمول نسبت به حملات سایبری روی بانکها، افزود:
مردم هنوز هم پول خود را در بانکها میگذارند و به آنها اعتماد دارند؛ در واقعیت دفاعی نیز همین امر صادق است؛ ما با خطرات محاسبه شده روبرو هستیم، در حالیکه در دنیای متغیر مبتنی بر تجزیه و تحلیل موارد دفاع شده و بررسی توانایی دشمنان زندگی میکنیم. دشمن، مستقیماً حمله نخواهد کرد.
کارشناسان معتقدند که در دنیای جنگ سایبری، مهاجمان محدودیت جغرافیایی ندارند و بهندرت حمله مستقیمی از محل زندگی خود انجام میدهند. به گفته افسر ارشد اسرائیلی – که نام او به دلیل مسائل امنیتی فاش نشده است – یکی از موارد مهم در حوزه سایبری این است كه در 99 درصد موارد دشمن مستقیماً از یك مركز شهر به محل دیگر حمله نمیكند.
مدافعان سایبری در مقابله با چنین تهدیداتی مأموریتهای متعددی دارند. یکی از این مأموریتها، تلاش و بازگرداندن موقعیت به پیش از رخ دادند حمله سایبری است؛ یک مورد دیگر، شناسایی و توقف حمله سایبری پیش از پیشرفتهای بیشتر است.
همکاری با ارتشهای دیگر میتواند میتواند به تقویت توانایی مدافعان سایبری در رسیدن به اهدافشان کمک کند. نیروهای دفاعی اسرائیل نیز در حال تقویت همکاری با سایر ارتشها و همچنین در حوزه دفاع سایبری هستند. در سال 2019، بخش مشترک دفاع سایبری درهای خود را به سوی هیئتهای نظامی خارجی علاقهمند به بازدید از شبیهساز سایبری پیشرفته این بخش گشود.
به گفته افسر اسرائیلی یاد شده، چندین کشور این دعوت را پذیرفتند و برای آموزش به اراضی اشغالی رفتند؛ و از نظر آنها اسرائیل یک پایگاه دفاع سایبری محسوب میشود.