همکاری صنایع هوافضای اسرائیل و دانشگاه مراکش در حوزه هوش مصنوعی و هوانوردی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دانشگاه بینالمللی رباط (UIR) در مراکش و صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) یادداشت تفاهمی (MoU) را برای ایجاد یک مرکز عالی متمرکز بر هوانوردی، تحقیقات هوش مصنوعی و نوآوری امضا کردند.
هدف از این قرارداد، تقویت همکاری و مشارکت در تحقیقات کاربردی، نوآوری و توسعه مشترک است. این همکاری به دنبال امضای قرارداد مشارکت چند ماه پیش بین نورالدین مودیب (Noureddine Mouaddib)، رئیس دانشگاه بینالمللی رباط و ایتان اشِل (Eytan Eshel)، مدیر ارشد فناوری صنایع هوافضای اسرائیل است.
امیر پرِتز (Amir Peretz)، رئیس هیئت مدیره صنایع هووافضای اسرائیل اظهار داشت :
«این مؤسسه نوآورانه نشانهای از آینده جدیدی است که در مراکش برای نسل حاضر و نسل آینده شکل میگیرد. اکنون حیاتیترین مأموریت تبدیل یک رویا به واقعیت با ایجاد برنامهای است که آموزش با کیفیت بالا را در زمینههای مختلف با تأکید ویژه بر علم و فناوری ترکیب میکند. با ایجاد زیرساختهای صنعتی لازم، امکان جذب دانشجوی جدید در مقطع کارشناسی ارشد فراهم میشود. با نگاه کردن به دانشجویان، میتوانم عزم قوی آنها را برای موفقیت در این مرکز جدید ببینم، ایدههایی را که امیدوارم نه تنها به مراکش و اسرائیل، بلکه به کل جهان خدمت کند.»
نورالدین مودیب نیز در این زمینه مدعی شد که این مرکز، حاصل تلاشها و تعهد مشترک مراکش برای ترویج پژوهش، نوآوری و کارآفرینی در زمینههای هوانوردی و هوش مصنوعی است.
وی افزود که مرکز کاملاً با راهبرد و چشمانداز انتخاب شده از سوی وزارتخانهها مطابقت دارد. مرکز عالی هوانوردی و هوش مصنوعی UIR-IAI مطمئناً از خوشه دانشگاه رباط ساله کنیترا (Rabat Salé Kénitra)، یک مرکز تحقیقاتی و فناوری پر جنب و جوش، که میزبان انواع استعدادها، آزمایشگاهها، مؤسسات، امکانات و کارشناسان متعهد به استفاده از هوش جمعی و همکاری در فناوریها و چالشهای نوظهور است، بهره خواهد برد.
مراسم امضای تأسیس مرکز عالی هوانوردی و هوش مصنوعی اوایل هفته جاری در پردیس دانشگاه بینالمللی رباط برگزار شد. به گفته کارشناسان، این پروژه برای تحکیم و تقویت مشارکت راهبردی امضا شده در نوامبر گذشته بین دانشگاه بینالمللی رباط و صنایع هوافضای اسرائیل است.
امضای این توافقنامه به ریاست امیر پرِتز با حضور عبداللطیف میراوی (Abdellatif Miraoui)، وزیر آموزش عالی، تحقیقات علمی و نوآوری، ریاد مزور (Ryad Mezzour)، وزیر صنعت و تجارت و همچنین اعضای هیئت مدیره دانشگاه و تیمهای علمی متخصص در تحقیقات پیشرفته هوانوردی انجام شد.
کارشناسان مدعی شدند که این مرکز عالی یک طرح ابتکاری پیشگام با هدف ترویج تحقیقات پیشرفته، نوآوری، فناوری و ایجاد استارتآپهای فناوری ملی رقابتی است. این مرکز همکاری و هوش جمعی را بین ذینفعان مختلف از جمله مؤسسات دانشگاهی تقویت خواهد کرد؛ و به عنوان بستر و فضایی برای تبادل بین شرکتهای مراکشی و اسرائیلی و همچنین مراکز تحقیقاتی درگیر در توسعه مشترک محصولات فناوری پیشرفته یا راهحلهای نوآورانه برای صنعت هوافضا خواهد بود. این امر به تقویت موقعیت مراکش به عنوان یک مرکز شایستگی جذاب کمک و مشارکت راهبردی بین مراکش و اسرائیل را تقویت میکند.
همزمان با این امضای قرارداد، کارگاه 2 روزه مشترک بین دانشگاه بینالمللی رباط و صنایع هوافضای اسرائیل برگزار شد که بر زمینههای همکاری و موضوعات همسو با مأموریت مرکز عالی تمرکز داشت. محققان، مهندسان و کارشناسان هر 2 سازمان پیشرفت کار تحقیق، توسعه و نوآوری و همچنین تجربیات خود را در مورد فناوریهای نوظهور و موجود به اشتراک گذاشتند. بنابر ادعای محققان، یافتههای سمینارها به غنیسازی نقشه راه مرکز جدید کمک خواهد کرد.