همکاری دولت و بخش خصوصی برای ارتقا امنیت صنایع دفاع امریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند، با توجه به تهدیدات روزافزون و پیچیده در دنیای سایبری، هیچچیز بهاندازه یک امنیت سایبری مستحکم اهمیت ندارد. کرونا باعث نگرانی در بخشهای مختلف صنعتی شده و هکرها نیز از این افزایش دورکاری نهایت استفاده را میبرند. محافظت از سازمانهایی که پایگاه صنایع دفاع ایالاتمتحده را تشکیل میدهند از اهمیت ویژهای برخوردار است.
شبکه این پایگاهها از داراییهای عملیاتی و اطلاعات مأموریتی حیاتی برخوردار هستند. نفوذ به این شبکهها میتواند راهبرد امنیت ملی امریکا را به خطر بی اندازد، از جنگندگی امریکا بکاهد، زیرساختهای حیاتی امریکا را دچار هرجومرج کند و درنهایت باعث کاهش بازدارندگی نیروهای آمریکایی شود.
کارشناسان آمریکایی معتقدند بخش دولتی و خصوصی امریکا هر دو باید برای محافظت مؤثر از پایگاههای صنایع دفاع و ایجاد امنیت در زیرساختهای حیاتی این کشور تلاش کنند. سازمانهای آمریکایی باید همکاری را در اولویت قرار دهند تا استحکام سایبری دولت را تقویت کرده و بهطور دستهجمعی با هکرها مقابله کنند.
دفاع فعالانه از شبکهها
در دنیای ایدئال، سازمانها قبل از رسیدن تهدیدها به اهداف آنها را متوقف میکنند. بااینحال سازمانها برای جلوگیری مؤثر از حملات سایبری باید از موقعیت زنجیره تأمین و زیرساختهای شبکه خودآگاهی لحظهای داشته باشند که کار دشواری است.
اشتراک اطلاعات بین دولت و شرکتهای خصوصی برای رسیدن به یک دیدگاه راهبردی از عملکرد هکرها امر ضروری است.
امروزه، قربانیان تنها از اتفاقاتی که دارایی آنها را به خطر انداخته اطلاع دارند و از نیت هکرها آگاه نیستند. برنامه امنیت سایبری پایگاه صنایع دفاع امریکا به وزارت دفاع و شرکتهای خصوصی این کشور اجازه میدهد اطلاعات هکرها و راهبردهای کاهش و اصلاح حملات سایبری را باهم به اشتراک بگذارند. بااینحال استفاده از این برنامه داوطلبانه است، یعنی اطلاعات مهم بهدستآمده از طریق این برنامه در اختیار کسانی قرار میگیرد که بهطور فعال با این برنامه کار میکنند. با گذر زمان، هر دو بخش دولتی و خصوصی باید سیاستهایی اتخاذ کنند که نیاز به همکاری را ایجاد کند. تکیهبر پروتکلهای واکنش حادثه، ارزیابی عملکرد سیستمهای موجود و واکنشهای یکطرفه در برابر هکرها بدون هماهنگی بین دولت و بخش خصوصی دیگر قابلقبول نیست. کارشناسان آمریکایی معتقدند برای آنکه یکقدم از دشمنان جلوتر باشیم، افزایش اشتراکگذاری اطلاعات امر حیاتی است.
پیروی از دستورالعملهای پیشنهادی دولت
دولت آمریكا برای كمك به امنیت پایگاه صنایع دفاع زمان و منابع اختصاص داده است و سازمانها باید طبق توصیههای ارائهشده عمل كنند. در اوایل سال جاری کمیسیون سولاریوم فضای مجازی امریکا گزارشی از آمادگی دفاعی این کشور منتشر کرد که نشان میداد ایالت متحده برای محافظت از کشور در فضای مجازی از سرعت و چابکی لازم برخوردار نیست.
یافتههای این گروه بر حفاظت از مالکیت معنوی پایگاه صنایع دفاع امریکا تأکید دارد و از کنگره میخواهد که این شرکتها اطلاعات تهدیدات سایبری را با وزارت دفاع به اشتراک بگذارند و در شبکههای خود به مقابله با این تهدیدات بپردازند. ثابتشده که به اشتراکگذاری اطلاعات تهدیدات و مقابله با این تهدیدات منجر به افزایش دفاع از شبکههای امریکا میشود.
آیندهای مطمئن
سایت قانون جنگ (LawFare) امریکا اخیراً در وبلاگی اعلام کرد:
سرقت مالکیت معنوی پایگاه صنایع دفاع و نفوذ به سیستمها و شبکههای این پایگاه یک تهدید وجودی برای امنیت ملی ایالاتمتحده محسوب میشوند.
کارشناسان آمریکایی بر این باورند که با توجه به کثرت حملات سایبری متمرکز بر شبکههای صنایع دفاع، احتمال نفوذ دشمنان به این شبکهها زیاد است. آنها میگویند دشمنان در حال حاضر بر زیرساختهای حیاتی امریکا متمرکز هستند و سعی دارند مالکیت معنوی تضمینشده کشور ما را به دست آورند. تا زمانی که ما اطلاعات تهدیدات سایبری را به اشتراک بگذاریم و استعدادهای قوی را استخدام کنیم، امریکا وضعیت امنیت سایبری و تابآوری قوی خواهد داشت و از حملات سایبری مخرب علیه پایگاه صنایع دفاع خود پیشگیری خواهد کرد.