about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

کارشناسان امنیتی معتقدند که چین به دنبال تمرکز روی تشکیل دولتی واحد برای افزایش توصیف سیستم سیاسی خود است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به نقل از وبگاه سریلانکا گاردین، توانایی‌های قدرت سایبری چین روزبه‌روز با ابعادی غیرنظامی در حال تکامل است. بااین‌حال، در این حوزه نسبتاً جدید یکپارچگی مدنی و نظامی، حزب کمونیست چین (CCP) تلاش می‌کند تا روی طرح قدرت سایبری چین کنترل دولتی داشته باشد. درست قبل از نوزدهمین کنگره حزب کمونیست در سال 2018، حکومت فضای سایبری چین یکی از معتبرترین اسناد سیاسی خود را تا به امروز برای تعیین تفکر چینی در مورد فضای سایبری منتشر کرد. این سند نیاز به ترویج توسعه عمیق بک پارچگی حوزه نظامی و غیرنظامی برای اطلاع‌رسانی و امنیت سایبری را مشخص کرد. سند مذکور همچنین دارای دستورالعمل‌هایی برای اجرای سیستم‌های یکپارچه‌سازی نظامی و مدنی، پروژه‌های امنیت سایبری و سیاست‌های نوآورانه است.

مقامات دولتی معتقدند که این سند سیاسی پس از ایجاد در ژانویه 2017 در کمیسیون مرکزی برای توسعه نظامی و غیرنظامی تکمیل شد. طبق دستورالعمل کمیسیون، نخستین مرکز نوآوری امنیت سایبری در دسامبر سال 2017 تأسیس شد. این مرکز با کمک گروه امنیت سرمایه‌گذاری 360 (یکی از اولین شرکت‌های امنیت سایبری در چین) همکاری‌هایی برای كمك به ارتش در پیروزی در جنگ‌های سایبری با بخش خصوصی انجام داد.

نیکولاس لیال (Nicholas Lyall )، محقق سیاسی و استراتژیکی برنامه فضای سایبری در دانشگاه امنیت ملی استرالیا، بر این باور است که بعد از شکل‌گیری جمهوری خلق چین، ابعاد نظامی-غیرنظامی ارتش چین به وجود آمد. مکتب جنگ مردمی مائو (Mao) تأکیدی بر مزیت نظامی چین در بسیج جمعیت گسترده این کشور داشت.

به گفته کارشناسان دولتی، فشار برای نفوذ بخش مدنی در توسعه توانایی‌های سایبری نظامی چین موجب بهبود چرخه نظامی این کشور شده است. طرح ملی برنامه‌ریزی توسعه علوم و فناوری‌های متوسط و بلندمدت (2006-2020) نشان‌دهنده اهمیت ادغام تلاش‌های تکنیکی و علمی این دو بخش می‌باشد. ارتش آزاد مردمی چنین درخواست‌هایی را برای عمیق‌تر شدن همکاری خود با بخش مخابراتی غیرنظامی، به‌ویژه ZTE و Huawei و توسعه ارتباطات بیشتر با دانشگاه‌ها موردتوجه قرار می‌دهد.

لیال معتقد است که شبه‌نظامیان سایبری چین یکی از روشن‌ترین محصولات این تغییر هستند. این گروه‌ها برای نمایش خصوصیت عضویت گروهی بیش از 10 میلیون نفر با گذشت هزاره قبل بوده‌اند و اغلب در دانشگاه‌ها و شرکت‌های غیردولتی مستقر هستند. با وجود تائید شبه‌نظامیان سایبری شکل‌گرفته در سال 2006 توسط ارتش آزاد مردمی، اما به‌احتمال‌زیاد این گروه‌ها با جاسوسی سایبری در مقابل عملیات سایبری تهاجمی، با خطر کاهش کارکرد منظم واحدهای سایبری PLA، محدود می‌شوند.

هکرهای میهن‌پرست شاید مشهورترین گروه شبه‌نظامیان سایبری در چین باشند. با وجود استفاده از این هکرها به‌عنوان ابزاری مفید در برابر دشمنان دولتی، اغلب افرادی یاغی، متغیر و بی‌مهارت هستند. این هکرها معمولاً توسط ملی‌گرایان مشهور در مواردی مانند غول‌های سایبری در میان هکرهای آمریکایی و چینی همانند حادثه EP-3 در سال 2001 در ایالات‌متحده آمریکا هدایت می‌شوند.

نیروی پشتیبانی استراتژیکی (SSF) پاسخ ارتش آزاد مردمی برای کاهش خطر شبه‌نظامیان سایبری متغیر بود که هنوز هم توانایی‌های خود را در این زمینه کنترل می‌کنند. این نیروها با شکل‌گیری در دسامبر 2015، برای ترکیب و تمرکز تمامی فضای ارتش آزاد مردمی، توانایی‌های سایبری و ISR (اطلاعات، نظارت و شناسایی)، کنترل تعدادی از مؤسسات تحقیقاتی PLA را در اختیار گرفتند. ادغام نهادهای غیرنظامی در ساختارهای دولتی رسمی مانند نیروی پشتیبانی استراتژیکی نشان‌دهنده تمایل چین برای تضعیف شناسایی هکرها است.

محقق دانشگاه امنیت ملی استرالیا گمان می‌کند که این یکپارچگی بدان معنی است که ارتش آزاد مردمی و دولت چین باید آمادگی انکار عملیات سایبری را زمان شناسایی هکرهایشان توسط کشورهای دیگر داشته باشند. بهبود توانایی ایالات‌متحده در نسبت دادن عملیات‌های سایبری به هکرهای چینی با رویکرد جدید واشنگتن مبنی بر اعمال تحریم‌های شرکت‌های بزرگ دولتی چین، باعث شده است تا پکن نیاز به تجهیز بیشتر را در دستور کارش قرار دهد.

حزب کمونیست چین، حضور گروه‌های منفعت‌طلب اجتماعی را به‌عنوان نتیجه‌ی اجتناب‌ناپذیر جامعه چندگانه پذیرفته است. درعین‌حال، این حزب به دنبال همکاری و هدایت رفتار نهادها برای حفظ ثبات است.

لیال افزود: «ابعاد نظامی و غیرنظامی طرح قدرت سایبری چین از اوایل دهه 2000 به‌صورت پراکنده مشخص شد؛ اما اخیراً ما شاهد تلاش‌های هماهنگ برای استفاده از حوزه غیرنظامی و مهم‌تر از آن، تمرکز و سازمان‌دهی آن برای تحقق اهداف نظامی و دفاعی چین بوده‌ایم.»
 

تازه ترین ها
قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.

واتس‌اپ به‌زودی به قابلیت ساخت چت‌بات هوش مصنوعی سفارشی مجهز می‌شود

واتس‌اپ درحال آزمایش قابلیت ساخت چت‌بات‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده برای کاربران است.