همکاری اسرائیل و کنیا در حوزه امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رژیم صهیونیستی در حال همکاری با دولت کنیا است تا به آن در ساخت یک «Cyber-Dome»، یک سیستم دفاع ملی، برای جلوگیری از حملات دیجیتالی فزاینده کمک کند.
وبگاه تخصصی «Business Daily» ادعا کرد که اداره سایبری ملی اسرائیل (INCD)، یک نهاد دفاعی دولتی برای حفاظت از فضای سایبری اسرائیل، به اداره ارتباطات کنیا (CA) کمک میکند تا از شبکههای ارتباطی در این کشور محافظت کند.
بنابر ادعای کارشناسان، اداره سایبری ملی اسرائیل از طریق تیم واکنش اضطراری سایبری خود (CERT) برای تقویت حفاظت از سازمانهای اسرائیلی و شهروندانش در مقابله با حملات سایبری و آمادگی برای شرایط اضطراری تلاش کرده است.
آرنون آربل (Arnon Arbel)، مشاور وزیر و رئیس مأموریت اقتصادی سفارت رژیم صهیونیستی در کنیا، گفت:
«تیم واکنش اضطراری سایبری به عنوان یکی از اولین مؤسسات مالی جهان، که به امنیت مؤسسات مالی در اسرائیل کمک میکند، با اداره ارتباطات کنیا و مرجع فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنیا همکاری میکند.»
تیم واکنش اضطراری سایبری اسرائیل در وبسایت خود نوشت که روزانه صدها گزارش و اطلاعات در مورد تلاشها یا تهدیدات حمله سایبری از شرکای محلی و بینالمللی دریافت و مدیریت میکند.
وبسایتها و شرکتهای دولتی اسرائیل روزانه با هزاران حمله مواجه میشوند، اما کارشناسان مدعی هستند که اکثر آنها خنثی میشوند.
اسرائیل یک سیستم دفاع هوایی معروف به «گنبد آهنین» دارد که در ابتدا برای انهدام موشکهای کوتاه برد ساخته شد.
آربل ادعا کرد که شرکتهای خصوصی اسرائیلی مانند تأمینکننده امنیت سایبری فناوریهای نرمافزاری چک پوینت (Check Point Software Technologies) نیز به معاملات محلی بین مؤسسات مالی از جمله بانکهای تجاری و سایر شرکتها چشم دوختهاند.
وی افزود :
«ما شرکتهای زیادی داریم که راهحلهای متنوعی را براساس نیاز ارائه میدهند. اسرائیل چارچوبی دارد تا اطمینان حاصل کند که صادرات سایبری آن به «دست اشتباه» نمیرسد.»
«NSO Group»، یک شرکت جاسوسی اسرائیلی، با اتهامات گستردهای مبنی بر فروخته شدن و سوء استفاده از جاسوسافزارش معروف به پگاسوس (Pegasus) بهوسیله دولتهای سراسر جهان مواجه شده است.
پگاسوس تلفنها را آلوده میکند و به اپراتورها اجازه میدهد پیامها، عکسها و ایمیلها را استخراج، تماسها را ضبط و میکروفونها و دوربینها را مخفیانه فعال کنند.
آربل خاطرنشان کرد :
«ما مکانیزمی برای جلوگیری از افتادن چنین فناوریهایی به دست افراد نادرست داریم.»
مؤسسه خیریه «Privacy International» مستقر در لندن اخیراً اسرائیل را در کنار 27 شرکت که چنین سیستمهایی را در 5 کشور برتر جهان از نظر فناوریهای نظارتی میفروشند، قرار داده است.
رژیم صهیونیستی سال گذشته رهبری 10 کشور را در نشست مربوط به شبیهسازی یک حمله سایبری بزرگ به سیستم مالی جهانی تحت حمایت ایالات متحده در تلاش برای افزایش همکاری با هدف به حداقل رساندن هرگونه آسیب احتمالی به بازارهای مالی و بانکها، برعهده داشت.
ناظران معتقدند که سیستم دفاعی گنبد آهنین اسرائیل از اتوماسیون نیز استفاده میکند، اما به دلیل هزینه بالا، اثربخشی مورد مناقشه و استقرار آن در جریان درگیری فلسطین/اسرائیل، بحث برانگیز است.
کسب و کارهای کنیایی هر ساله میلیاردها شیلینگ و اطلاعات حساس را به دست هکرها از دست میدهند.
براساس یک نظرسنجی امنیتی فناوری اطلاعات انجام شده از سوی اداره ملی آمار (KNBS) و اداره ارتباطات کنیا، این کشور در سال 2016 حدود 18 میلیارد شیلینگ به دلیل جرایم سایبری از دست داد.
اداره ارتباطات کنیا از طریق مرکز هماهنگی تیم ملی پاسخگویی به حوادث رایانهای (National KE-CIRT/CC)، قبلاً هشدار داده بود که مجرمان سایبری روش خود را تغییر دادهاند و اکنون از نرمافزار شخص ثالث برای ارائه تهدیدات به کاربران ناآگاه در تلاش برای به خطر انداختن و سرقت دادههای آنها استفاده میکنند.
هشدار اداره ارتباطات کنیا به دنبال هشدارهای مشابهی بود که از سوی رگولاتورهای محلی مطرح شد.