همبستگی کیوبیت ها، در تراشه سیلیکونی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «iflscience»؛ گروهی از پژوهشگران دانشگاه نیو ساوت ویلز استرالیا (University of New South Wales)، موفق به راه اندازی سطحی از رایانش کوانتومی شده اند که برای اولین بار، امکان برقراری ارتباط بین 2 کیوبیت را فراهم می کند.
این نخستین مرتبه است که دانشمندان موفق می شوند فعل و انفعالات میان 2 بیت کوانتومی را مدیریت کنند. به علاوه آن ها توانسته اند مداری کوانتومی با کمترین نویز حد کنونی تولید کرده، پایداری کیوبیت ها را افزایش دهند. همچنین مدت زمان نگهداری از داده ها، به 30 ثانیه افزایش یافته است.
هدف محققان، دستیابی به اتم رایانه کوانتومی سیلیکونی است که جایگاه دقیق اتم ها در آن مشخص باشد. آنان امیدواراند در این حوزه، سامانه های مقیاس پذیر تولید کنند.
میشل سایمونز (Michelle Simmons)، یکی از پژوهشگران این طرح گفت:
تحقیقات بالا، چشم اندازی امیدبخش را برای ساخت سامانه های چند کیوبیتی با بهره گیری از اتم های ما پدید می آورد. مزیت رقابتی ما این است که می توانیم کیوبیت باکیفیت خود را در هر نقطه ای از تراشه که بخواهیم قرار دهیم، نتیجه را مشاهده کرده، نوع رفتارش را ارزیابی نماییم. سپس قادر خواهیم بود؛ بیت کوانتومی دیگری را در نزدیک قبلی قرار داده، تعاملشان را با یکدیگر بررسی کنیم. همچنین درنهایت می توانیم به تولید محصول خود بپردازیم.
پژوهشگران 3 اتم فسفر، درون تراشه ای سیلیکونی، قرار دادند. کیوبیت اول، با ترکیب 2 اتم و دیگری با ذره مانده شکل گرفت. این افراد، از نوعی الکترود برای مدیریت رابطه بیت های کوانتومی استفاده می کردند. آن ها روشی پدید آوردند تا مطمئن شوند چرخش اتم ها به شیوه درستی صورت می گیرد. به عبارت دیگر، هنگامی که یکی از آن ها به سوی بالا اشاره می کند، دیگری سمت پایین را نشان می دهد و به عکس.
متئو بروم (Matthew Broome)، پژوهشگر دانشگاه کوپنهاگ گفت:
در رایانه های کوانتومی، چرخش هماهنگ بالا، برای برآورد محاسبات پیچیده، یک موضوع ضروری است. این دستاورد، نقطه عطفی در فناوری به شمار می آید.
مشاهدات نشان داد:
برخلاف نظریه های پیشین، همبستگی کیوبیت ها به جای 20 نانومتر، در معماری 16 نانومتری رخ می دهد.
شایان یادآوری است:
پیش از این، داده ها حداکثر به مدت یک ثانیه ذخیره شده، سپس از بین می رفتند.