هشدار گوگل در خصوص نصب برنامه های جانبی روی محصولات هواوی
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ گوگل در یک گزارش به وضعیت و رابطه فعلی خود با کمپانی هواوی اشاره کرد. سال گذشته، دولت ایالات متحده آمریکا هرگونه همکاری با این تولیدکننده سخت افزار چینی را برای کمپانی های آمریکایی منع کرد. طبق گفته های تریستن استروفسکی، مدیر حقوقی اندروید و گوگل پلی این کمپانی از همکاری با هواوی بر سر دستگاه های جدید یا ارائه هرگونه اپلیکیشن انحصاری مثل جیمیل، یوتیوب، پلی استور و غیره منع شده است.
با این حال، هنوز سوالات بسیاری پیرامون چگونگی وضعیت کنونی وجود دارد و به درستی مشخص نشده که چه محصولاتی دقیقا تحت تحریم سرویس های گوگل هستند. سخنگوی شرکت گوگل در این باره گفته است:
سوالات متعددی دائما در خصوص دستگاه های جدید هواوی (یعنی مدل های راه اندازی شده اخیر یا مدل هایی که بعد از تاریخ 16 می سال 2019 عرضه شده اند) و امکان استفاده از اپلیکیشن ها و سرویس های گوگل در این دستگاه ها، از ما پرسیده شده است. هدف ما از این گزارش، ارائه یک راهبرد واضح و صریح جهت پاسخ دهی به این سوالات مهم بوده است.
این گزارش همچنین شامل اظهارنظرهای مستقیم گوگل در خصوص داستان هواوی می شود. این شرکت چندان با ادعای قانونگذاران و سازمان های اطلاعاتی در خصوص تهدیدات بالقوه هواوی در امنیت ملی ایالات متحده آمریکا موافق نیست. با این حال استروفسکی در گزارش بیان کرده که تمرکز اصلی، حفظ امنیت کاربرانی است که در حال حاضر از میلیون ها دستگاه هواوی در سراسر دنیا استفاده می کنند. وی افزود:
ما در موازات قوانین دولتی، با هواوی همکاری می کنیم تا بروزرسانی های امنیتی و همینطور بروزرسانی های مختلف برای برنامه ها و سرویس های گوگل را روی دستگاه های موجود فراهم آوریم. این همکاری تا جایی که مجاز است، ادامه پیدا خواهد کرد.
محصولات هواوی عرضه شده پیش از تاریخ 16 می سال 2019 فعلا قادر به دریافت بروزرسانی های مختلف هستند. اما دستگاه های معرفی شده پس از این تاریخ، جزو محصولات غیرمجاز در نظر گرفته می شوند، چرا که گوگل قادر به بازرسی های امنیتی سختگیرانه روی این دستگاه ها نیست. به علاوه، این کمپانی نمی تواند محصولات غیرمجاز را به وسیله نرم افزار Google Play Protect که مسئول تشخیص خطر روی سخت افزار است، بارگذاری کند.
در هر حال، کمپانی گوگل به مشتریان مالک دستگاه های جدید هواوی گوشزد کرده که هیچ یک از برنامه های جانبی گوگل مثل جیمیل، یوتیوب، پلی استور را غیره را روی محصولات غیرمجاز آزمایش یا نصب نکنند، چرا که این شرکت، سلامت چنین برنامه هایی را تضمین نمی کند.
برنامه های جانبی گوگل به طور قابل اطمینان عمل نمی کنند، چون اجازه اجرای آن ها روی محصولات جدید صادر نشده است. برنامه های جانبی همچنین حامل ریسک بالا از نصب اپلیکیشن های مخربی است که امنیت کاربر را به خطر می اندازد. با اینکه گوگل در تلاش برای اجتناب از جوانب سیاسی است، اما افراد را از پیمودن مسیرهای ناامن جهت دستیابی به سرویس های محبوب خود منع می کند.